Imi place bucataria turceasca, am multe feluri de mancare preferate, iar lahmacun este unul dintre ele.

Pentru cei care nu l-ati incercat, este pizza turceasca, cu topping de carne tocata, de vita sau oaie,

amestecata cu legume. Eu va arat astazi varianta ultra-mega rapida, pentru ca ori de cate ori mi-am propus sa

pregatesc acasa lahmacun, cumva nu gaseam timp sa fac si aluatul si uite asa ajungeam sa mancam tot comandat

de la restaurant. Insa, de acum in colo, gata, vom manca mai des lahmacun facut in casa.

Are avantajul ca poti face o cantitate mai mare de topping si sa il pui la congelator in punga zipp-lock

(deci doar carne+legume). Dupa ce e preparat, este bun si a doua zi, incalzit 5 minute la cuptor.

Recunosc, ca am pus si putina mozzarella deasupra cand l-am incalzit, pana s-a topit.

Stiu, stiu, asa ceva nu se face, eu va zic ce am facut eu, nu e musai sa faceti si voi (dar a fost bun, asa ca, poat faceti!!) :)))

Ne trebuie:

Pentru baza:

8 foi de tortilla (nu lipii arabesti!)

Pentru topping:

300 g carne tocata de vita

o ceapa

1/2 ardei gras

2 catei de usturoi

1/2 legatura patrunjel

6 linguri rosii decojite din conserva Sun Food

sare, piper

fulgi chilli

–  cantitati pentru cca 8 bucati –

Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,

pe care le am mereu la indeamana.

Cum se face:

Pasam intr-un blender: rosiile din conserva, ceapa, ardeiul gras taiate bucati potrivite si cateii de usturoi.

Amestecam sosul obtinut cu carnea tocata si patrunjelul tocat marunt, sare si piper.

Omogenizam bine. Punem tortilla pe hartie de copt in tava, si punem cate o lingura cu varf de umplutura

pe fiecare din ele. Eu am avut unele de cca 20 cm diametru. Daca sunt mai mari, va orientati cu umplutura,

vor iesi mai putin de 8 bucati.

Ideea este sa fie stratul de carne subtire si omogen, pentru a se putea coace repede.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 8-10 minute.

Noi le-am mancat rulate si am pus in interior salata verde, ceapa rosie, patrunjel si ridichi. Yum!

Merg coapte si in tigaie, la foc mediu, acoperite cu capac (eu am copt si in cuptor si in tigaie, in paralel, sa se faca mai repede).

Pentru cele coapte in tigaie, recomand sa incalziti tigaia, cu capacul deasupra, apoi puneti lahmacunul inauntru

si acoperiti repede inapoi cu capacul.

Lasam pe foc la fel, 8-10 minute, musai acoperit cu capac.

Bune tare!

Enjoy!

Nota:

Nu va las asa, va dau si reteta pentru aluatul de lahmacun, in cazul in care nu vreti sa folositi tortilla.

Pentru aluat: 350 g faina, 1 lingurita drojdie granule, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare,1 lingura ulei + cca 300 ml apa calduta. Amestecam tate ingredientele, lasam acoperit sa creasca 15-20 minute, apoi portionam in bucati cam cat o nuca mare. Intindem bine, foaie subtire si le coacem cu toppingul de carne pe ele.