Mai merge inca sa mancam o inghetata, asa pe la miezul zilei cand este soare, nu?
Astazi va arat o inghetata dietetica, la pahar, care s-a vrut inghetata pe bat,
dar care de fapt a fost un fel de… esec.
Sa va spun de ce. Gemul de afine pus in ea, la mijloc, nu a inghetat, iar cand am scos din pahar a iesit doar partea alba,
de deasupra pe bat, restul ramanand in pahar.
Dar asta nu m-a impiedicat sa o servesc direct din pahar
Voi puteti omite gemul din ecuatie (daca nu vreti sa patiti ca mine..) sau il puteti amesteca cu una din cele doua compozitii.
Se poate consuma in dieta Dukan, in consolidare, cand puteti consuma fructe.
Cum eu consum fructe, m-am delectat cu ea 🙂
Ne trebuie:
Stratul alb:
200g iaurt cremos (Oly probiotic 2% am folosit eu)
2 lgt indulcitor (xylitol)
vanilie
1 varf de lingurita de guma guar
Stratul mov:
180g iaurt cu afine 0,1% grasime
1 varf de lingurita de guma guar
Cum se face:
Acestea sunt gemul si iaurtul cu afine folosite. Sunt doua produse care imi plac mult,
iaurtul este indulcit cu sirop de agave si nu are grasimi, iar gemul este indulcit cu sirop de struguri.
Amestecam iaurtul cu afine (in borcan, la baza sunt afinele, deasupra iaurtul).
Punem si iaurtul cu afine si cel natur la scurs, sparat, in doua site acoperite cu o bucata de tifon.
Le lasam la scurs cca 2 ore, la frigider. Vor deveni mult mai cremoase.
Amestecam apoi iaurtul natur cu vanilie si xylitol si guma de guar (pe care o adaugati in timp ce amestecati energic in bol – eu am avut nevoie de ajutor la faza asta).
Asa se recomanda a fi folosita. Guma de guar este naturala si se foloseste pentru a ingrosa si a da cremozitate compozitiilor.
Am asezat in pahare conice inalte cam de 10 cm un strat de iaurt cu afine, un strat de gem si deasupra un strat de iaurt vanilat si am infipt un betisor de lemn.
Am dat la congelator vreo 4-5 ore.
Am tinut paharele in apa calduta vreo cateva secunde si apoi, cum ar fi fost normal, inghetata trebuia sa iasa, pe bat.
Numai ca mie, mi s-a intamplat ce v-am spus la inceput. Asa ca voi sa nu folositi un strat de gem simplu, pt ca nu ingheata 😉
Le puteti face si in pahare de plastic de unica folosita, doar 2 straturi (unul din ele amestecate cu gem sau nu).
Sunt sigura ca copii le vor adora. Si voi la fel 🙂
Enjoy!
Arata fantastic! un desert delicios, sanatos si tare frumos! Imi plac fotografiile tare, tare mult!
pup <3
Multumesc. Ma bucur ca iti plac 🙂 Pup!
unde gasesc gemul?
Eu l-am luat din metro, dar l-am vazut si in alte supermarketuri mai mici, la raionul de produse dietetice/fara zahar in general este.
Adevarul este ca arata foarte bine, avand un gust destul de bun presupun, insa are un efect vizual de parca iti ingheata creieri:).
Valentina, imi pare rau ca are efectul asta asupra ta… Nu asta a fost intentia mea..
Poate daca reteta venea cand afara erau 40C, ar fi avut alt efect 🙂
Ah, ce idee super, draga Edith!
Iar pozele sunt de vis… nu publici o carte de food photography, ceva? 😀
Ma bucur ca iti place, Sabrina!
Multumesc frumos! Daca aveami tipografie in spatele blocului ce bine era :))
Vai,ce ma tenteaza Edith,arata extraordinar…Dar te intreb guma guar nu se gaseste si in magazinele naturiste,am vazut ca tu ai luat-o de pe pastai de vanilie,dar mi-ar fi mai la indemana sa o iau de la magazin,caci zau m-ai facut curioasa sa incerc.
Laura, ma bucur ca iti place. Nu am vazut guma de guar in alta parte..
Dar de ce nu comanzi de pe pastaidevanilie.ro? Sunt o gramada de alte bunatati pe care le poti lua si transportul prin posta ro nu este scump 🙂
Da,Edith,m-ai convins,sa vad ce-mi mai aleg de acolo,voi face cu siguranta o incercare cat de curand.
Prima poza este absolut divina! Demna de invidia celor ma bune reviste culinare. Felicitari pt blog, m-am inspirat de multe ori din retetele tale de aperitive si mereu au avut succes.
Mara
Iti multumesc frumos, Mara! 🙂
Te mai astept sa te inspiri si in continuare!
Genial! Abia astept sa o incerc si eu luna viitoare cand voi fi la consolidare… Unde gasim iaurt ca si cel folosit de tine?
Iaurtul il gasesti in Mega Image si prin supermarketuri mai maricele (eu mai iau de la unul de pe St cel Mare, unul de la Pta Floreasca..).
La pahar sau pe bat, cu siguranta delicioasa!!!
asa este, multumesc de vizita 🙂
Super arata inghetata ta iar pozele geniale ca de fiecare data!Pupici
Multumesc mult, Flory! 🙂 Pup!
Inghetata asta e o adevarata nebunie !!!!! 😉 De poze nu mai zic nimic ca se vede !!! <3<3
cred ca este tare buna. nu imi pare deloc cunoscuta marca de iaurt. eu cel putin nu l-am mai intalnit pana acum. de unde l-ai cumparat pt ca in magazinele mari eu una nu l-am vazut.
Daniela, eu l-am luat din Mega Image parca… Au si in Carrefour la raionul cu lactate bio si probabil si in alte hypermarketuri mari. Sigur il gasesti acum ca stii de el 🙂