Cum postul Craciunului este destul de aproape, astazi va propun o idee de reteta de post: icre de fasole.
Am mancat pentru prima data acum vreun an cred, nu stiam de existenta lor, insa in unele zone ale tarii
este o reteta traditionala si bine impamantenita. Am folosit fasole din conserva de la Sun Food, conserve sanatoase
fara conservanti, pe care le am mereu la indemana, asa ca mai mult de 15 minute (cu tot cu curatat si taiat ceapa) nu mi-a luat.
Este o idee buna pentru o masa rapida si este delicioasa mancata pe paine prajita.
Ne trebuie:
o conserva de 400 g fasole fiarta
1/4 ceapa rosie
2 linguri zeama de lamaie (sau dupa gust)
cca 50 ml ulei floarea soarelui
sare, piper dupa gust
Cum se face:
Scurgem fasolea de lichid (oprim cateva linguri) si o punem intr-un blender sau in vasul blederului de mana.
Adaugam zeama de lamaie, 3-4 linguri din lichidul din conserva si punem blenderul in functiune. Cand totul este omogenizat,
rasturnam intr-un bol, potrivim de sare, piper si adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu
(nu adaugati prea putin ulei, pentru ca nu vor fi gustoase, stiti cat ulei se pune la icre, nu 😉 .
La sfarsit adaugam ceapa tocata foarte marunt. Mancam cu paine prajita si masline.
Delicioase!
Enjoy!
Gustul lor chiar seamănă bine cu al icrelor. Sunt plăcute, mai puțin grase decât originalul, merită încercate .
👍
Simona, asa este, sunt tare bune 🙂