Suntem in postul Craciunului, asa ca va mai aduc idei de post. Am deja 7 retete diferite de hummus pe blog, aveti de unde alege.
Astazi avem hummus cu unt de arahide, ideal pentru amatorii de alune/arahide.
Poate face cu succes parte dintre aperitivele de pe mesele de sarbatoare ce urmeaza.
Ne trebuie:
o conserva de naut Sun Food (240 g naut scurs)
cca 50 ml ulei
2 catei de usturoi
2 lingurite de tahini – pasta de susan (eu nu am mai pus)
2 linguri de unt de arahide
2-3 linguri de alune prajite si sarate (fara coaja)
sare, piper
Am folosit nautul de la Sun Food – 100% conserve naturale, pe care il am mereu la indemana.
Cum se face:
Scurgem bine nautul intr-o sita.
Punem toate ingrededientele in robotul de bucatarie cu lama in S (in afara de alunele prajite)
si mixam pana cand obtinem o pasta omogena.
Scoatem lama din robot si adaugam 2-3 linguri de alune taiate marunt cu cutitul (pentru a adauga ceva textura hummusului).
Punem intr-un bol si ornam cu alune, ceapa verde tocata marunt si putin sos iute, pentru amatorii de mancaruri picante 🙂
Sa stiti ca partea cu alune extra, ceapa verde si sosul sweet chilli a fost mai delicioasa, asa ca recomand sa o folositi cu incredere 🙂
Servim cu paine prajita, crackers sarati, lipii.
Enjoy!
Info: Reteta, in cantitatile de mai sus, poate costa in jur de 10 lei.
Imi place la nebunie hummusul, se numara printre felurile preferate. Imi place foarte mult combinatia de hummus cu sfecla rosie.