Suntem in postul Craciunului, asa ca va mai aduc idei de post. Am  deja 7 retete diferite de hummus pe blog, aveti de unde alege.

Astazi avem hummus cu unt de arahide, ideal pentru amatorii de alune/arahide.

Poate face cu succes parte dintre aperitivele de pe mesele de sarbatoare ce urmeaza.

Ne trebuie:

o conserva de naut Sun Food (240 g naut scurs)

cca 50 ml ulei

2 catei de usturoi

2 lingurite de tahini – pasta de susan (eu nu am mai pus)

2 linguri de unt de arahide

2-3 linguri de alune prajite si sarate (fara coaja)

sare, piper

Am folosit nautul de la Sun Food – 100% conserve naturale, pe care il am mereu la indemana.

Cum se face:

Scurgem bine nautul intr-o sita.

Punem toate ingrededientele in robotul de bucatarie cu lama in S (in afara de alunele prajite)

si mixam pana cand obtinem o pasta omogena.

Scoatem lama din robot si adaugam 2-3 linguri de alune taiate marunt cu cutitul (pentru a adauga ceva textura hummusului).

Punem intr-un bol si ornam cu alune, ceapa verde tocata marunt si putin sos iute, pentru amatorii de mancaruri picante 🙂

Sa stiti ca partea cu alune extra, ceapa verde si sosul sweet chilli a fost mai delicioasa, asa ca recomand sa o folositi cu incredere 🙂

Servim cu paine prajita, crackers sarati, lipii.

Enjoy!

Info: Reteta, in cantitatile de mai sus, poate costa in jur de 10 lei.