Stiati ca nautul poate fi folosit si in deserturi? Eu nu m-as fi gandit, pana acum ceva vreme,

cand am descoperit asta pe pinterest. Astazi avem o combinatie delicioasa de naut cu unt de arahide,

cacao, miere si scortisoara: humus cu cacao si ciocolata.

Este o modalitate, pentru cei care nu-l agreeaza, de a consuma nautul care este foarte sanatos, iar in combinatie

cu miere si scortisoara este delicios. Daca il pregatiti pentru copilasi, folositi carob in loc de cacao.

Ne trebuie:

1 conserva naut Sun Food

2 linguri de ulei de cocos (lichid)

3 linguri unt de arahide

3-4 linguri de miere

2 lingurite cacao

1 lingurita scortisoara

vanilie, un praf de sare

fructe, crackers pentru servit

– cantitati pentru cca 3-4 persoane –

Am folosit pentru hummus conservele de naut de la Sun Foodconserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.

Cum se face:

Scurgem conserva de apa (pastram 3-4 linguri de lichid in caz ca avem nevoie) si punem boabele de naut in robotul de bucatarie.

Adaugam si uleiul de cocos si putina sare si il punem in functiune pana obtinem o pasta omogena.

Adaugam apoi peste pasta obtinuta , untul de arahide, mierea, cacaoa, scortisoara si vanilie.

Punem din nou blenderul in functiune pana obtinem un amestec omogen.

Punem hummus cu cacao si scortisoara intr-un bol frumusel si servim cu fructe proaspete la alegere si/sau crackers sarati.

Enjoy!