Stiati ca nautul poate fi folosit si in deserturi? Eu nu m-as fi gandit, pana acum ceva vreme,
cand am descoperit asta pe pinterest. Astazi avem o combinatie delicioasa de naut
cu cacao, miere si scortisoara: humus cu cacao si scortisoara.
Este o modalitate, pentru cei care nu-l agreeaza, de a consuma nautul care este foarte sanatos, iar in combinatie
cu miere si scortisoara este delicios. Daca il pregatiti pentru copilasi, folositi carob in loc de cacao.
Ne trebuie:
1 conserva naut Sun Food
2 linguri de ulei de cocos (lichid)
3-4 linguri de miere
2 lingurite cacao
1 lingurita scortisoara
vanilie, un praf de sare
fructe, crackers pentru servit
– cantitati pentru cca 3-4 persoane –
Am folosit pentru hummus conservele de naut de la Sun Food, conserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.
Cum se face:
Scurgem conserva de apa (pastram 3-4 linguri de lichid in caz ca avem nevoie) si punem boabele de naut in robotul de bucatarie.
Adaugam si uleiul de cocos si putina sare si il punem in functiune pana obtinem o pasta omogena.
Adaugam apoi peste pasta obtinuta, mierea, cacaoa, scortisoara si vanilia.
Punem din nou blenderul in functiune pana obtinem un amestec omogen.
Punem hummus cu cacao si scortisoara intr-un bol frumusel si servim cu fructe proaspete la alegere si/sau crackers sarati.
Enjoy!
Minunata idee. Tocmai am incercat_o. Are un gust minunat și o textura excelenta. Am fost nevoita sa fac o mica schimbare, deoarece nu aveam acasa ulei de cocos am pus ulei de alune de pădure. Mulțumesc pentru inca o rețetă super faina. Te pup.
Ane, ce rapida ai fost 🙂
Ma bucur tare ca l-ai incercat si ti-a placut. Cred ca a iesit minunat si cu ulei de alune de padure, este perfect si el pt aceasta reteta.. 🙂
Minunata reteta! Multumim!
Valeria, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Buna, vad ca mentionezi untul de arahide in introducere, insa nu apare in ingrediente. Se foloseste sau nu?
Monica, multumesc de atentionare, intentionam sa folosesc dar nu am mai pus, modific acum.
Oare iese bun cu unt de arahide?
Daa, daca iti place untul de arahide sigur, am facut si asa, doar cu unt de arahide si cacao, e bun. Nu am apucat sa pun inca reteta pe blog.