A venit toamna si vremea mancarurilor pregatite la cuptor, cu carne sau legume.
Astazi avem un gratin de legume, cu multa mozzarella, ce poate fi mancat ca atare, langa o salata sau pe post
de garnitura langa o friptura, dupa preferinte.
Ne trebuie:
o punga Amestec de vara de la Edenia
3 oua
150 g mozzarella (70g+80g)
4-5 linguri smantana
1 lingurita usturoi granule
o mana de baby spanac
1 lingurita chilli sos (optional)
1/2 lingurita turmeric (optional)
sare, piper
– cantitati pt cca 3 portii –
Cum se face:
Fierbem la abur legumele congelate, timp de 8-10 minute
(amestecul contine conopida, mazare, fasole verde si baby morcov).
Separat batem ouale cu smantana, usturoiul granule, turmeric, sosul chilli, sare, piper, adaugam cca 70 g mozzarella si apoi
legumele fierte si racite usor. Adaugam si spanacul pe care l-am taiat grosier. Omogenizam bine.
Punem totul intr-o tava care merge la cuptor.
Coacem la cuptorul preincalzit timp de cca 15 minute, apoi punem restul de 80 g de mozzarella rasa deasupra si mai coacem
inca 10-15 minute, pe functia grill, pana se rumeneste usor.
Este buna si calda si rece.
Enjoy!
Doresc să mă abonez.
Sub fiecare reteta este campul de abonare, exact deasupra campului unde ai lasat comentariul 😉
O zi frumoasă!
Buna,
Se poate înlocui smântâna cu lapte? Mulțumesc!
Cristina, recomand smantana, pentru un preparat mai inchegat si mai cremos. 🙂