galette cu praz si ciuperci 1 - Galette cu praz si ciuperci

A venit toamna, deci a venit vremea sa coacem tarte, placinte si alte deliciosenii la cuptor.

Astazi, o galette cu praz si ciuperci. Nu am avut ciuperci proaspete in casa, insa am avut la congelator o punga de ciuperci de la Edenia

care a venit la fix pentru pofta pe care am avut-o.

Ne trebuie:

Ingrediente crusta:

270 g faina (eu am avut o faina dietetica)

1/2 lingurita sare

1 lingurita zahar (optional)

120 g unt rece

1 ou

50 ml apa rece

Ingrediente umplutura:

un praz (eu am avut cca 160g)

3 linguri ulei

450 g ciuperci Edenia

120 g mozzarella rasa

un catel de usturoi

sare, piper

ingrediente galette cu praz si ciuperci - Galette cu praz si ciuperci

Cum se face:

Preparare pâte brisée:

Punem in robotul de bucatarie faina, sarea, untul rece taiat cubulete (eu l-am taiat cubulete si l-am tinut la congelator cat am pregatit ingredientele).

Pulsam pana obtinem un aluat nisipos si adaugam oul batut cu apa rece si punem din nou robotul in functiune.

Rasturnam aluatul pe o suprafata curata, il framantam putin si formam o bila pe care o aplatizam,

o invelim in folie alimentara, si o punem in frigider pentru cca 30 minute.

aluat galette - Galette cu praz si ciuperci

Preparare umplutura:

Calim in ulei prazul tocat marunt, cu sare, pentru cca 10 minute, acoperit cu capac, amestecand din cand in cand.

Adaugam ciupercile si calim fara capac pana cand apa se evapora in totalitate. In ultimele 5 minute adaugam si usturoiul tocat marunt.

Potrivim de sare, piper si indepartam de pe foc. Lasam sa se racoreasca putin si adaugam mozzarella rasa.

umplutura galette - Galette cu praz si ciuperci

Intindem aluatul intre doua foi de copt, in foaie subtire in forma de cerc de cca 2-3 mm grosime si de diametru cam 30-35 cm.

aluat galette 1 - Galette cu praz si ciuperci

Punem umplutura in mijloc, lasand margini de aluat libere de cca 4-5 cm.

Aducem marginile peste umplutura facand falduri din loc in loc, ca in foto.

galette cu praz si ciuperci necoapta - Galette cu praz si ciuperci

Coacem galeta la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 30-35 minute.

Mancam rece sau calda, este la fel de buna. Atentie, calda nu se va taia la fel de bine ca atunci cand este mai rece.

Enjoy!

galette cu praz si ciuperci 2 - Galette cu praz si ciuperci