A venit toamna, ne apucam sa coacem. Preparatele la cuptor sunt delicioase, fie ca sunt tarte sarate, pizza,
legume gratinate sau deserturi. Astazi galette cu ceapa si naut, buna de tot, cu miros imbietor.
Ne trebuie:
Ingrediente crusta:
250 g faina
100 g unt rece
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar (optional)
1 ou
50 ml apa rece
Ingrediente umplutura:
3 cepe mari
3 linguri ulei
3-4 linguri suc de rosii (rosii pasate)
1 foaie de dafin
cca 150 g naut din conserva Sun Food
1 lingurita worcester sauce (optional)
2 linguri branza sfaramata (telemea de oaie recomand)
sare, piper
Am folosit conserva de naut de la Sun Food 100% conserve sanatoase.
Cum se face:
Ne ocupam intai de aluatul pentru crusta care se face foarte repede.
Punem in robotul de bucatarie faina, sarea, untul rece taiat cubulete
(eu l-am taiat cubulete si l-am tinut la congelator cat am pregatit celelalte ingredientele).
Pulsam pana obtinem un aluat nisipos si adaugam apa rece si oul si punem din nou robotul in functiune.
Rasturnam aluatul pe o suprafata curata, il framantam putin si formam o bila pe care o aplatizam,
o invelim in folie alimentara, si o punem in frigider pentru cca 30 minute.
Pentru umplutura:
Calim in ulei ceapa tocata solzi cu sarea pentru cca 10 minute, acoperita cu capac, amestecand din cand in cand.
Adaugam sosul de rosii si sosul worcester si 3-4 linguri de apa (daca este nevoie) si acoperim. Lasam pe foc cca 5 minute,
timp in care mai amestecam. Adaugam piperul si nautul scurs bine si omogeniza. Inlaturam de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Intindem aluatul intr-o foaie rotunda de cca 3-4 mm grosime, punem umplutura in mijloc, lasarnd loc de cca 5 cm pe margine,
presaram branza sfaramata peste umplutura, apoi aducem marginile spre mijlloc, ca in foto de mai jos.
Ungem aluatul deasupra cu ou batut si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35 minute.
Lasam sa se racoreasca si savuram cu poftaaa pentru ca este tare buna.
Enjoy!