bagheta umpluta

Astazi va arat o reteta care asteapta de vreo doi ani sa fie pusa pe blog.

Sa nu ma certati prea tare, insa este o idee ingenioasa si e tare buna si nu puteam sa nu v-o arat.

De sarbatori, mai ales daca am invitati, imi place sa am pe masa mai multe

feluri de aperitive. Franzela umpluta se face usor, rapid si are avantajul

ca o puteti face cu 1-2 zile inainte. Am facut 2 variante de umpluturi.

Ne trebuie:

1 bagheta lunga

Umplutura 1:

3 oua

3-4 lg de crema de branza

2 lg mustar

1 lgt unt

sare, piper

Umplutura 2:

1 cutie mare de pate de ficat

(sau 4-5 lg pate facut in casa)

1/2 ardei gras rosu/gogosar

30-40 g unt

piper, ardei iute (optional)

Cum se face:

Taiem capetele baghetei si o taiem in doua jumatati.

Fiecare din cele doua jumatati va fi umpluta cu una din umpluturile de mai sus.

Scobim miezul fiecarei jumatati de bagheta. Cam asa:

bageta scobita

Facem umputurile: ouale fierte impreuna cu crema de branza, untul, mustarul, sare si piper

le omogenizam bine in robotul de bucatarie si umplem cu amestecul obtinut una

din cele doua jumatati de bagheta.

Cea de-a doua umplutura: fie folosim un pate de ficat cumparat, fie folosim unul facut in casa

(recomand cea de-a doua varianta), il amestecam cu untul la temperatura camerei, ardeiul tocat ff marunt, piper

si putin ardei iute (am pus eu si a fost minunat). Omogenizam bine si umplem cea de-a doua jumatate

de bagheta.

Fiecare bagheta o infasuram in folie alimentara de plastic si o lasam la frigider pana in momentul servirii

cand o feliem in felii groase de cca 1 deget.

Din fiecare jumatate de bageta mi-au iesit cca 10 felii. Daca vreti cantitate mai mare,

Umpleti doua baghete si dublati cantitatile umpluturilor.

Bune si aspectuase si au avantajul ca pot fi facute cu 1-2 zile inainte.

Enjoy!

bagheta umpluta 1

Alte aperitive pentru inspiratia voastra:

aperitiveantet250x150