Astazi va arat o reteta care asteapta de vreo doi ani sa fie pusa pe blog.
Sa nu ma certati prea tare, insa este o idee ingenioasa si e tare buna si nu puteam sa nu v-o arat.
De sarbatori, mai ales daca am invitati, imi place sa am pe masa mai multe
feluri de aperitive. Franzela umpluta se face usor, rapid si are avantajul
ca o puteti face cu 1-2 zile inainte. Am facut 2 variante de umpluturi.
Ne trebuie:
1 bagheta lunga
Umplutura 1:
3 oua
3-4 lg de crema de branza
2 lg mustar
1 lgt unt
sare, piper
Umplutura 2:
1 cutie mare de pate de ficat
(sau 4-5 lg pate facut in casa)
1/2 ardei gras rosu/gogosar
30-40 g unt
piper, ardei iute (optional)
Cum se face:
Taiem capetele baghetei si o taiem in doua jumatati.
Fiecare din cele doua jumatati va fi umpluta cu una din umpluturile de mai sus.
Scobim miezul fiecarei jumatati de bagheta. Cam asa:
Facem umputurile: ouale fierte impreuna cu crema de branza, untul, mustarul, sare si piper
le omogenizam bine in robotul de bucatarie si umplem cu amestecul obtinut una
din cele doua jumatati de bagheta.
Cea de-a doua umplutura: fie folosim un pate de ficat cumparat, fie folosim unul facut in casa
(recomand cea de-a doua varianta), il amestecam cu untul la temperatura camerei, ardeiul tocat ff marunt, piper
si putin ardei iute (am pus eu si a fost minunat). Omogenizam bine si umplem cea de-a doua jumatate
de bagheta.
Fiecare bagheta o infasuram in folie alimentara de plastic si o lasam la frigider pana in momentul servirii
cand o feliem in felii groase de cca 1 deget.
Din fiecare jumatate de bageta mi-au iesit cca 10 felii. Daca vreti cantitate mai mare,
Umpleti doua baghete si dublati cantitatile umpluturilor.
Bune si aspectuase si au avantajul ca pot fi facute cu 1-2 zile inainte.
Enjoy!
Alte aperitive pentru inspiratia voastra:
Ce idee ingenioasa! Se fac f usor, astea trebuie sa-mi iasa si mie :))
Te pup Edith, sarbatori fericite!
Amalia
simplu si bun !
Atat de simplu si atat de bun!!!
Bun , bunut !
Cred ca e tare buna arata grozav!
Imi place ideea,arata si foarte bine!Pupici Edith! <3
Foarte de efect idea asta!! Simpla si buna 😉
intr-adevar un preparat rapid si de efect! Noi ne-am facut in seara asta cu unt si usturoi 🙂 dar la cuptor!
Super delicios! Musai trebuie sa-i arat dlui ca se poate face si cu branza, sigur ii va placea muuuuuuult! Te pup draga mea!
Foarte ingenioasa reteta ta!!!!
Le-am facut pe amandoua, una cu pate de casa iar a doua cu crema de branza cu verdeata plus restul ingredientelor. Cremele sunt super bune, maine le taiem. Sper sa le aprecieze si musafirii 🙂