drob din pate - Drob din pate si ciuperci
Este asa-numitul Drob Fals.
Pentru ca aproape de fiecare Paste fac acest drob, pentru ca ne place mult, am zis sa ii fac fotografii actuale,
pentru ca cele publicate in 2007 nu ii fac deloc dreptate 🙂 Insa voi lasa si foto originale din timpul prepararii.
Anul asta, cum suntem in izolare, nu am avut sa pun si ciuperci, asa ca l-am facut fara.
Am adaugat ceapa verde si usturoi verde in plus fata de reteta de mai jos.
Ingrediente:
o cutie dubla de pate de ficat (cca 400g)
o cutie ciuperci
3 oua crude
1 gogosar murat
doua ceape
3 linguri de orez
o legatura de marar
5 linguri ulei
sare si piper dupa gust
IMGP6963 1 - Drob din pate si ciuperci
Mod de preparare
Se fierbe orezul si se strecoara. Ceapa se caleste putin in ulei, mararul se toaca fin, ciupercile si gogosarul se taie si ele marunt.

IMGP6965 1 - Drob din pate si ciuperci

Se amesteca pateul cu cipercile, gogosarul, orezul, mararul cele 3 oua crude, sare si piper dupa gust.

IMGP6966 1 - Drob din pate si ciuperci

IMGP6968 1 - Drob din pate si ciuperci

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava mijlocie de chec, se pune compozitia in tava.

IMGP6972 1 - Drob din pate si ciuperci

Se coace la foc potrivit 25-30 minute, pana cand face o crusta aurie.
Asa arata scos din cuptor…

IMGP6978 1 - Drob din pate si ciuperci

Se serveste rece, taiat felii. Recomand sa il tineti la frigider pana a doua zi inainte de a-l taia,

pentru a va asigura ca se taie bine. Manevrati cu grija feliile, pentru ca se pot deforma usor.

IMGP6979 1 - Drob din pate si ciuperci

Enjoy!

drob din pate 1 - Drob din pate si ciuperci