Este asa-numitul Drob Fals.
Pentru ca aproape de fiecare Paste fac acest drob, pentru ca ne place mult, am zis sa ii fac fotografii actuale,
pentru ca cele publicate in 2007 nu ii fac deloc dreptate 🙂 Insa voi lasa si foto originale din timpul prepararii.
Anul asta, cum suntem in izolare, nu am avut sa pun si ciuperci, asa ca l-am facut fara.
Am adaugat ceapa verde si usturoi verde in plus fata de reteta de mai jos.
Ingrediente:
o cutie dubla de pate de ficat (cca 400g)
o cutie ciuperci
3 oua crude
1 gogosar murat
doua ceape
3 linguri de orez
o legatura de marar
5 linguri ulei
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se fierbe orezul si se strecoara. Ceapa se caleste putin in ulei, mararul se toaca fin, ciupercile si gogosarul se taie si ele marunt.
Se fierbe orezul si se strecoara. Ceapa se caleste putin in ulei, mararul se toaca fin, ciupercile si gogosarul se taie si ele marunt.
Se amesteca pateul cu cipercile, gogosarul, orezul, mararul cele 3 oua crude, sare si piper dupa gust.
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava mijlocie de chec, se pune compozitia in tava.
Se coace la foc potrivit 25-30 minute, pana cand face o crusta aurie.
Asa arata scos din cuptor…
Se serveste rece, taiat felii. Recomand sa il tineti la frigider pana a doua zi inainte de a-l taia,
pentru a va asigura ca se taie bine. Manevrati cu grija feliile, pentru ca se pot deforma usor.
Enjoy!
Danke Edith! Am si uitat de reteta asta gustoasá. Cind eram copil mama o fácea des, fiindcá nu se gásea carne. Noi o numeam “Stefanie-Braten”, suna asa mai á la nobility. Am sá-ti incerc reteta la sfirsit de sáptámina.
Tie iti doresc mult spor la gátit si blog-uit. Ma uit des pe blogurile rominesti de gátit si mi-e tare drag de de voi.
Pe curind
Karla
Karla, ma bucur ca ti l-am reamintit. Pozele mele nu sunt chiar asa.. expresive (eram si eu la inceput :P) dar gustul e bunutz rau.
Sieu tot de la mama am reteta 🙂
Merci de vizita si te mai astept!
buna ziua
am facut si eu drobul fals dupa reteta este foarte bun dar problema este ca atunci cind il tai mi se sfarma care este secretul.Eu nu am strins ciupercile din conserva doar am aruncat apa de pe ele oare este aceasta problema.
va multumesc de reteta este f gustoasa.
ma bucur ca am descoperit saitul d-voastra am incercat si eu ieri aceasta reteta este super dar problema este ca la taiat mi se sfarma care este secretul pt a nu sfarima sar putea sa fie eu nu am stors cipercile cum trebuie numai l ea scurs de zeama.am sa mai incerc si alte retete pt ca sunt interesante.
VA MULTUMESC
Andreea, ma bucur ca ti-a placut, insa chiar nu stiu de ce ti se sfarama. Ce-i drept, nici feliile mele nu ies foarte “compacte”, daca nu esti atent cu manevrarea lor se sfarama.
L-ai taiat rece? Poti incerca cu 4 oua eventual si sigur se va “lega” mai bine. 🙂
Te astept cu impresii daca mai incerci ceva.