Cum anul trecut v-am aratat drobul de pui, astazi va arat drobul de curcan,
adaptat dietei actuale (Dukan) si noii mele preferinte culinare – pipotele de curcan :)))
Nu se face deloc greu, carnea de curcan oricum se spune ca este mai sanatoasa decat cea de pui,
in plus, poate fi o alternativa pt cei care nu prefera ficatul.
Desigur, puteti pune in el oua fierte pe modelul celui de pui.
Anul asta voi fi plecata de Paste de acasa, asa ca mi-am permis sa savuram un drob inainte.
– Reteta pentru perioada de Croaziera/PL –
Ne trebuie:
cca 900 g pipote de curcan
1 legatura mare ceapa verde
1 ceapa uscata mare
1 legatura usturoi verde
1 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
3 oua
sare, piper, chilli (optional)
– tava folosita: tava mica de chec – 12 cm x 21 cm –
Cum se face:
Fierbem pipotele de curcan cu putina sare (dupa ce in prealabil le-am spalat, curatat bine
si taiat in 2-3 fiecare bucata). Vor fierbe ceva mai greu decat cele de pui.
Cand sunt fierte, punem pipotele in robotul de bucatarie si maruntim cat vrem de mult.
Daca vrem sa ramana bucatile mai mari, adaugam toate ingredientele si abia apoi mixam.
Daca il vreti marunt, cum l-am facut eu, mixati pipotele singure intiai,
apoi adaugam ceapa uscata si verde, usturoiul verde si verdeata tocate marunt,
ouale, sare, piper, chilli.
Mixam putin pana se omogenizeaza compozitia.
Ungem o tava cu putin ulei (cu un servetel), punem hartie de copt doar pe fundul tavii,
turnam compozitia si omogenizam.
Coacem la 180 C la cuptorul preincalzit pt cca o ora.
Scoatem din tava si taiem cand se raceste (ne ajutam de lama unui cutit pentru a desprinde compozitia de pe peretii tavii).
Enjoy!
Va recomand si alte aperitive festive pe care le gasiti aici.
Daca tineti dieta Dukan, gasiti retete pentru acest regim aici
Arata bine!!!
Mmm, ce bunatate!!!Carnea de curcan e preferata mea!Pupici!
N-am mancat niciodata drob de curcan… dar trebuie sa fie delicios!
Mai intai de toate, frumos blog ! 🙂 Noi facem un sondaj in randul profesionistilor ce apartin domeniului culinar din Romania si am dori sa aflam de la dumneavoastra, daca binevoiti sa ne raspundeti, ce parere aveti despre un serviciu la nivel national de comandare mancare oricand si de oriunde ? Un portal care va cuprinde toate restaurantele din tara clasificate pe locatii, pe specific, pe oferte, etc. Va multumim si va dorim o zi frumoasa !
o variantă mult mai sănătoasă de drob..l-am încercat şi eu şi e bun de tot!
un mare LIKE pentru drobul tau de curcan!!Pupici!!
Trebuie incercat. Arata tare bine!Pupici:X
Cu siguranta e mult mai delicios decat varianta de pui, de altfel ador carnea de curcan si-mi propun sa-l incerc. Sarbatori Pascale binecuvantate cu pace, incredere, implinire, impacare, speranta, iubire si multe bucurii!
Hristos a Inviat! Paste Fericit!
O sa fac si eu reteta asta, dar nu iese prea uscat?
Nu-mi aduc aminte sa fi fost uscat. Insa drobul se mananca oricum fie cu mustar, fie cu salata, sau poti incerca sosul pentru drob: https://edithskitchen.ro/sos-pentru-drob/
Hm.. Delicios sosul.
Ma întreb, totuşi, dacă strică niște unt în compoziție
Nu stiu cum s-e comporta untul cu smantana, avand in vedere ca smantana are apa. Recomand mai bine o crema de branza, de ex 150 g smantana si 150 g crema de branza 🙂
Dar, unde ați adăugat smântână, abia acum spuneți de ea…. nu este amintită în lista de ingrediente…..
Doamna Sofica, mai sus recomandam un sos care poate fi servit cu drobul si acesta contine smantana… Nu stiu exact ce a inteles Diana.
Eu am spus asa in comentariul de mai sus: “…sau poti incerca sosul pentru drob: https://edithskitchen.ro/sos-pentru-drob/” Va rog sa cititi cu atentie comentariile.. 🙂
Drobul nu contine smantana.
Smântână? Nu e pe listă
A, smantana din sos.. Întrebam făcea e ok untul in compozitia drobului
Diana, din pacate nu inteleg intrebarea ta. Daca vrei sa reformulezi te rog…
Drobul nu are unt in compozitie…