drob de curcan

Cum anul trecut v-am aratat drobul de pui, astazi va arat drobul de curcan,

adaptat dietei actuale (Dukan) si noii mele preferinte culinare – pipotele de curcan :)))

Nu se face deloc greu, carnea de curcan oricum se spune ca este mai sanatoasa decat cea de pui,

in plus, poate fi o alternativa pt cei care nu prefera ficatul.

Desigur, puteti pune in el oua fierte pe modelul celui de pui.

Anul asta voi fi plecata de Paste de acasa, asa ca mi-am permis sa savuram un drob inainte.

– Reteta pentru perioada de Croaziera/PL –

Ne trebuie:

cca 900 g pipote de curcan

1 legatura mare ceapa verde

1 ceapa uscata mare

1 legatura usturoi verde

1 legatura marar

1/2 legatura patrunjel

3 oua

sare, piper, chilli (optional)

– tava folosita: tava mica de chec – 12 cm x 21 cm –

Cum se face:

Fierbem pipotele de curcan cu putina sare (dupa ce in prealabil le-am spalat, curatat bine

si taiat in 2-3 fiecare bucata). Vor fierbe ceva mai greu decat cele de pui.

Cand sunt fierte,  punem pipotele in robotul de bucatarie si maruntim cat vrem de mult.
Daca vrem sa ramana bucatile mai mari, adaugam toate ingredientele si abia apoi mixam.

Daca il vreti marunt, cum l-am facut eu, mixati pipotele singure intiai,

apoi adaugam ceapa uscata si verde, usturoiul verde si verdeata tocate marunt,

ouale, sare, piper, chilli.

Mixam putin pana se omogenizeaza compozitia.

Ungem o tava cu putin ulei (cu un servetel), punem hartie de copt doar pe fundul tavii,

turnam compozitia si omogenizam.

Coacem la 180 C la cuptorul preincalzit pt cca o ora.

Scoatem din tava si taiem cand se raceste (ne ajutam de lama unui cutit pentru a desprinde compozitia de pe peretii tavii).

Enjoy!

drob de curcan 1

Va recomand si alte aperitive festive pe care le gasiti aici.

Daca tineti dieta Dukan, gasiti retete pentru acest regim aici