Astazi, ati ghicit, tot o reteta Dukan :)) simpla simpla si foarte la indemana,
nu numai pentru cei care tin dieta ci si pentru cei care vor sa manance sanatos.
Dovlecei pane neprajiti, preparati la cuptor. Daca sunt si putin picanti, pentru mine sunt perfecti.
Ne trebuie:
1 dovlecel mediu
1 ou (sau 6-7 oua de prepelita)
2 linguri de tarate de ovaz
2 linguri ceapa deshidratata
2-3 linguri branza dulce 0,2%
sare, piper, chilli
Cum se fac:
Batem albusul spuma (eu am folosit oua de prepelita), apoi adaugam galbenusul, taratele de ovaz,
ceapa deshidratata, branza dulce, sare, piper, chilli.
Taiem felii groase de cca 0,5 cm dovlecelul spalat bine dar necuratat de coaja,
dam fiecare felie prin amestecul de mai sus si ii punem in tava pe hartie de copt.
Eu ma mai pus putina compozitie cu lingurita deasupra, unde era nevoie.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C cca 30 minute.
Se fac repede si se mananca si mai repede!
Enjoy!
Draga Edith, in afara de faptul ca arata bestial dovleceii tai, pozele sunt incredibileeee!!
Mi-as face un tablou cu una din ele! Nu mai faci un giveaway cu tabloute? ca stiu ce imi aleg!! :)) (desi imi plac atatea altele in afara de astea… O sa le incerc chiar daca nu tin dieta.
Multa bafta la slabit!
Multumesc frumos! Ma bucur ca it iplac pozele.
In ceea ce priveste give-away-ul, nu stiu daca o sa mai fac, au participat pana in 150 de persoane, asa ca nu mi s-a parut ca a avut succes prea mare 🙂
Sper sa-ti placa daca le incerci 😉
hm..eu una am participat. Ca n-am avut noroc e alta treaba.. 😛
Insa chiar nu inteleg de ce nu au fost cateva sute de doritori, la cum arata pozele tale, zau asa! 🙁
Eu inca mai sper!
Te pup si iti urez o si frumoasa!
Emilia
Foarte frumos arata dovleceii astia ai tai, imi place ca nu sunt prajiti :). O sa tin minte reteta!
Buna Edith,
Foarte bine arata dovleceii tai, sunt sigura ca sunt gustosi. Urmaresc retetele tale mereu, mai ales cele Dukan (am inceput si eu de vreo 10 zile).
Tu in ce etapa de afli acum cu regimul ? Cum ai tinut/tii in croaziera ? Eu alternez 1PP/1PL dar ma gandesc sa schimb la 3/3 sau 5/5.
Multumesc,
Cris
Cris, sunt la croaziera si eu, pt ca am una luuunga 🙁
Eu am tinut de la inceput 1/1 pt ca mi s-a parut cel mai usor. Intr-adevar probabil ca se slabeste mai greu in ritmul asta, dar am preferat sa aleg varianta mai usor de tinut 🙂
Bafta cu dieta si te astept sa te inspiri 😉
perfecti! arata fff apetisant!
Nu m-as fi gandit sa ii fac la cuptor 😉 E o varianta buna pentru dovlecei pane, astfel nu ma mai simt vinovata daca mananc prea multi 😉
Bafta in continuare cu dieta 😉 Ai foarte multa vointa din ce vad, eu nu as fi rezistat atat 🙂
wow, arata bestial! nu am mai mancat de vreo suta de ani :))
te pup
Buna ziua
Ma numesc Samuel Negoiescu si reprezint asociatia umanitara http://www.sperantapentruromania.ro
Recent am deshis o librarie online cu caracter crestin, prin care dorim sa obtinem venituri pentru a putea sustine activitatile noastre umanitare (www.librariamaranatha.ro)
Am vazut blogul dvs si am dori daca se poate si doriti o colaborare contra cost. Noi ne dorim o promovare pentru o mai bune indexare a google pe cuvintele: librarie crestina, carti crestine, carte crestina. De aceea ne gandeam la articole sponsorizate. Daca doriti aceasta colaborare, sa ne promovati libraria printr-un articol cu link si cu cuvintele cheie de mai sus (unul dintre ele la alegerea noastra), va rugam sa ne spuneti. De asemenea, am dori sa stim pretul si ce siguranta vom avea ca articolul nostru va ramane postat la dvs pe site?
Asteptam raspunsul dvs
Cu stima si respect
Samuel Negoiescu – Libraria Maranatha
http://www.librariamaranatha.ro
http://www.sperantapentruromania.ro
Buna ziua,
Va multumesc pentru propunere, insa din pacate nu public articole care nu au legatura cu domeniul culinar. Insa va pot pune pe blog un banner sau un link in sidebar catre site-ul dvs.
Pentru oferta completa, va rog sa-mi trimiteti un e-mail la edithfrincu@yahoo.com.
wow de cand ma tot gandesc la el si nu stiam cum sa ii fac sa nu fie prajiti in ulei, dupa ce termin PP o sa fac in prima zi de PL. cred ca sotul o sa fie in culmea fericirii.
Ado Luca
Poimaine e zi de PL.Abia astept!!!Arata demential!
O idee grozava !La cuptor nu i-am incercat inca.
Se gasesc cu usurinta taratele de ovaz? Sunt in hipermarket sau pe la plafar? Multumesc.
tatele de ovaz se gasesc (cred) in orice plafar. Eu nu am intalnit unul sa nu aiba 🙂
Arata super! Maine o sa mi fac si eu, ca tot aveam pofta de dovlecei.
Intrebare: de ce nu te inscrii pt MasterChef editia a doua? 😀
Arata extraordinar! Mi-ai facut asa o pofta ca m-am si hotarat sa fac. Dar parca sa-mi faca in ciuda nu am gasit la niciun plafar tarate de ovaz, de orice altceva, dar nu de ovaz. Inca nu ma dau batuta, dar in cazul in care chiar nu gasesc pot inlocui cu altfel de tarate?
Daca nu tii dieta dukan, poti pune 1 lg de faina in loc de fulgii de ovaz 🙂
Buna, ma atrage f mult reteta, dar unde pot gasi ceapa deshidratata?merge si cu ceapa verde sau galbena/uscata daca nu gasesc?
ceapa deshidratata am luat de la Kaufland, raionul cu condimente. Este la borcan de sticla cu capac de plastic. Arata asa: http://lh3.ggpht.com/-f-Kr45xd6xI/T0eE5nJV8uI/AAAAAAAANLo/8NlBr9jkKko/s1600-h/Untitled-3.jpg
Mai poti incerca si la plafar, daca nu ai Kaufland prin preajma..
Este acelasi lucru cu ceapa uscata, daca ai e perfect 🙂
Ce frumosi ti-au iesit! Si deliciosi, nu ma indoiesc!
eu am intrebat de fulgi de ovaz si nu avea, am gasit faina de ovaz,nu am luat,nu stiam daca se poate folosi in loc de fulgi, sau tarate…ce trebuie folosit?
Daca tii dieta dukan, nu poti consuma fulgi de ovaz.
Daca nu tii dieta, poti inlocui taratele de ovaz cu 1 lg de faina 🙂 Aici nu poti folosi fulgi, cel mult i ipoti consuma cu lapte la micul dejun 🙂
Eu zic sa mai cauti totusi, pt ca sunt sanatoase. Nu am intalnit plafar sa nu le aiba pana acum…
buna,am facut dovleceii,dar din pacate nu mi-au iesit; nu am stiut ca fulgii de ovaz sunt numai pt aceasta dieta; asa ca am folosit tarate de ovaz,nu am pus in schimb branzica; in rest am respectat reteta; compozitia mi s-a parut cam subtire mie, ceapa si taratele au ramas lafund,nu prea s-au lipit de dovlecei; in fine, i-am pus in tava, aratau bine, dar cand au fost gata parca nu mai era nimic pe ei, cam golasi, partea de jos s-a cam ars, iar deasupra cam fara compozitie, nu au iesit deloc cum sunt in poza ta; am fost f dezamagita;oare unde am gresit?
Buna,
Hai sa o luam pe rand. Nu trebuia sa folosesti fulgi de ovaz ci tarate de ovaz. Tu ce ai folosit?
Apoi, spui ca nu ai folosit branza. Branza avea tocmai rolul de a ingrosa compozitia ca sa stea pe dovlecei… eu neputand folosi faina.. trebuia sa o ingros cu ceva. Asta este motivul pt care compozitia a iesit moale si s-a scurs de pe dovlecei..
Din cand in cand mai amesteci compozitia cand inmoi feliile de dovlecei (chiar cu felia) sa te asiguri ca nu ramane ce e gros la fund. Oricum daca pui branza dulce in compozitie nu se vor mai lasa la fund, pt ca va fi mai groasa.
Stii, aici branza este un element esential, cand intr-o reteta nu folosesti un ingredient esential, nu te poti astepta sa iasa intocmai 🙂
Draga Edith, imi place foarte mult blogul tau si prepar multe din retetele tale.Desi eu nu tin dieta Dukan, voi incerca sa fac acesti dovlecei.Vroiam sa stiu daca merge cu ceapa normala si branza nu chiar dulce.Eu oricum ii voi face si ma voi bucura de rezultat.Te felicit pentru pasiunea ta si pentru faptul ca ne scoti mereu din impas cu retetele tale minunate.
Draga mea, iti multumesc frumos pentru aprecieri, ma bucur ca te inspiri de la mine 🙂
Nu am incercat cu ceapa cruda, poti incerca, sa o toci ff marunt, ca la salata de vinete.
Branza poti folosi si telemea rasa pe razatoarea mica, vor iesi minunati 🙂 Ideea e sa nu fie prea “curgator” amestecul prin care le dai 🙂
Te astept sa-mi spui cum ti-au placut!
Buna Edith, ma bucur ca pe zi ce trece gasesc mai multe Dukan-iste, ca si mine,de la care sa fur diferite idei de bunatati. Azi am facut si eu dovleceii tai ( dar si vinete si roosii, pt ca sunt fan pane ) si sunt bestiali, sunt chiar mai buni decat clasicii dovlecei pane. La cuptor am si chiftelutele de peste si abia astept sa se faca si ele. Esti foarte foarte tare si te rog tine-o tot asa, pt ca deja ti-ai castigat titlul de “Bucatareasa mea Preferata”
Buna! Iti multumesc ca sunt bucatareasa ta preferata!! :))
Ma bucur ca ti-au placut dovleceii. Cred ca si vinetele si rosiile au fost minunate 🙂 Si chiftelutele or sa-ti placa, cu siguranta 😉
Te mai astept cu drag in continuare, cu noi retete dukan 🙂
Excelente! Desi tin alta dieta, ma inspir de aici. felicitari si mult spor in continuare!!!
Ma bucur ca iti sunt de folos retetele. Bafta cu dieta si te mai astept! 🙂
grozava reteta 😉 au iesit asa frumosi!Acum astept sa se raceasca un pic, numai ca mie mi-au trebuit 2 oua..sau poate dovlecelul mediu pe care il aveam eu era cam mare :p.Multumesc de reteta;ai un nou cititor 😉
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Posibil sa fi avut eu un dovlecel mai mic..
te mai astept!
Buna! Se pot face si pleurotus pane cu reteta aceasta? Multumesc!
Buna! Cu siguranta merg si cu pleurotus 🙂
Am citit reteta de foarte mult timp, abia acum mi-am facut curaj sa o incerc. Verdict: EXCELENTI DOVLECEII PANE. Felicitari!!!!
Raluca, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Am facut cu conopida astazi! Foarte buna a iesit!
Ai fiert/oparit conopida inainte? 🙂
se poate folosi iaurt in loc de branza?
eventual un iaurt tare/batos. Eu am pus branza dulce pentru a ingrosa amestecul ca sa nu cada de pe dovlecel 🙂
Bună, mă bucur nespus că ai găsit o variantă Dukan pt dovlecei prăjiţi, MULŢUMESC.
Am o singură întrebare: în loc de tărâţe, pot folosi altceva (de grâu, amidon, psylliumm). Sunt aşa preţioase tărâţele de ovăz (limitate) .
Muţumesc anticipat şi succes în continuare
Sigur, poti folosi orice sa ingroase compozitia, sa nu curga de pe dovlecei 🙂
Te mai astept!
Este minunat ! Arata super! Sunt la faza de croaziera si am intrat in panica , nu mai stiu ce sa mananc. Este o idee minunata. Felicitari
Ma bucur ca iti plac! Te mai astept!
Reteta poate fi folosita si la vinete ? Multumesc !
cred ca da, dar taiate f subtire. Nu am incercat, asa ca nu stiu cum ies la gust..
Daca nu tii dieta ti le recomand pe astea: https://edithskitchen.ro/vinete-prajite-cu-usturoi/
Sau astea: https://edithskitchen.ro/vinete-cu-mozzarella-la-cuptor/
hii! is there anyway you can translate this into english?? thanks!! love the pictures 🙂
Hi, did u try using google translate? Usually works fine 🙂
This is a Dukan diet recipe, just to be sure this is what you’re looking for 🙂
Oh cautam o reteta cu dovlecel pt ca imi place mult. Daca fool secs oua normale cat sa folosesc?
Scrie in reteta 🙂 1 ou.
Gasesti pe blog mai multe retete cu dovlecei (si nedietetice, cum este asta..). Intra aici: https://edithskitchen.ro/?s=dovlecei
I-am testat și eu astazi. Am pus faina, insa am făcut o cantitate dubla pentru că am avut 3 dovlecei mici. Acum nu stiu care a fost cauza, insa amestecul mi-a iesit cam gros (ma gândesc ca am batut prea mult albușul 🤔), am remediat situația adăugând câteva linguri de apa. Au iesit foarte buni! I-am făcut in ideea de a renunta la clasicii dovlecei prajiti in ulei. Serviti cu sos de usturoi cu iaurt au fost deluciosi! 🥰
Adelina, ma bucur ca ti-au placut 🙂