Afara inca este cald, asa ca eu una inca prefer preparatele rapide, care nu necesita foc.
Astazi avem un dip cu avocado si cottage cheese, aromat cu ceapa si sos chilli.
Langa el am pus lipii crocante, pregatite rapid la cuptor.
Ne trebuie:
Pentru dip:
o bucata avocado copt
o cutie de cottage cheese Philadelphia (200 g)
1/2 ceapa rosie mica
2 linguri sos sweet chilli
sare, piper
Pentru lipiile crocante:
lipii arabesti
ulei
usturoi granule
oregano uscat
fulgi de chilli (optional)
Cum se face :
Ne ocupam intai de lipiile crocante. Intr-un bol mic, amestecam cca 50 ml ulei, cu usturoiul granule, oregano si fulgii de chilli
(optional, doar daca vreti sa fie picante).
Ungem lipia cu amestecul de ulei si condimente, apoi taiem cu foarfeca lipiile in triunghiuri (eu am o foarfeca pe care o folosesc doar in bucatarie).
Punem triunghiurile taiate in tava de la cuptor, pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 4-5 minute.
Nu le tineti mai mult, pentru ca se ard.
Dip-ul se face simplu, amestecand toate ingredientele: avocado-ul, cottage cheese, ceapa rosie tocata foarte marunt, sosul sweet chilli, sare, piper.
Daca nu aveti sos sweet chilli, putei folosi si ketchup picant (eu am facut o data si asa si a iesit la fel de bun).
Omogenizam bine si gata.
Mancam dip-ul cu lipiile crocante si legume crude taiate bastonase.
Bun si sanatos!
Enjoy!
Minunate Rețete
Multumesc! Te mai astept sa te inspiri 🙂