Trebuie sa incercati acest desert ultra-mega rapid si ultra-merga delicios cat mai sunt capsuni pe piata.
Este desertul de origine englezeasca cunoscut si sub numele de eton mess.
Este varianta rapida si simplificata a celebrei pavlova…
Merge foarte bine si cu cirese, visine bine coapte, zmeura, caise foarte coapte, piersici…
Este desertul ideal cand nu avem prea mult timp la dispozitie, cand este foarte cald afara si nu vrem sa petrecem
multi timp in bucatarie sau cand se anunta musafiri in scurt timp.
Sau pur si simplu cand aveti pofta de ceva bun si cremos. 🙂
Ne trebuie:
300 ml frisca lichida
cca 20 bezele mari
cca 20 capsuni
vanilie (optional)
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se face:
Recomand sa folositi bezele cumparate, asa reduceti considerabil timpul de preparare
(in plus, mie niciodata nu mi-au iesit bezelele crocante ca cele cumparate 😀 ).
Batem frisca, maruntim cu mainile bezelele (nu prea marunt!), le adaugam peste frisca apoi
adaugam capsunile taiate bucatele potrivite. Optional putem pune si vanilie. Omogenizam.
Servim desertul in cupe de inghetata, pahare, boluri de sticla, sau cum am facut eu, am pus desertul in
interiorul unui inel metalic, pe care il inlaturam cu grija. Ornam cu bezea maruntita, frisca, capsune, menta, etc.
Enjoy! 🙂
un singur cuvant: minunat! 🙂 Ma pun pe treaba diseara!!!
Da da, trebuie incercata aceasta varianta mai simpla; chiar ieri am avut ocazia sa o urmaresc pe Lorraine Pascal la un canal de televiziune preparand aceasta reteta (dupa varianta ei – cu bezele preparate de ea, nu cuparate) cu mure ; Multumim !
Looks lovely! 😀
WOW!!! Asta e perfect pentru mine!
Just one word: perfection! Desertul perfect pt mine 🙂
foarte apetisant !!!
Vaaaai, dar ce avem noi aicea? 🙂 CEl mai simplu desert ever!! Of, daca il vedeam mai devreme luam ingredientele deja. Acum trebuie sa astept pana maine seara :(((
Minunat arata!! Am ramas muta de admiratie 😉
L-am “executat” ieri in 15-20 de minute si l-am mancat in 5 minuteeeee, nu-i corect. Bestial a fost, draga Edith, nu m-as fi gandit sa le combin asa, desi sunt ingrediente f simple. Multumeeesc 🙂
ma bucur tare ca ti-a placut 🙂 Te mai astept!
A iesit foarte bun. Am folosit bezele de toate culorile, iar ca fruct, zmeura. Poate ca s-ar fi cerut mai dulce (am avut smantana pentru frisca, nedulce, careia i-am adaugat o lingura de zahar).
Ma bucur ca ti-a placut.
Nu l-ai gustat? Trebuia sa mai fi adaugat zahar sau bezele.. Eu am folosit o frisca indulcita, insa unele persoane prefera deserturile mai dulci altele mai putin dulci.. 🙂
Exceptional!!!
Minunat!! Dar locuiesc in Spania si nu stiu de unde sa iau bezele :D, are cineva vre-o idee??? Multumesc!
In cofetarii nu se gasesc de vanzare? Sau la supermarket? te-ai uitat cu atentie?
Toate ca toate… dar incercarea mea de eton mess de mai sus s-a tuflit de tot pe platou si nici vorba sa stea asa drept si frumos ca al tau….
Imi pare rau ca nu a fost tare desertul… Ai batut frisca cat sa stea tapana (ca atunci cand ornezi cu ea..). Ai respectat exact cantitatile sau ai folosit mai multa frisca sau mai multe capsuni ori mai putine bezele? Ceva a fost in neregula pentru ca eu am facut exact ce am spus in reteta si am folosit acele cantitati..
foaaarte gustos insa… 🙂
Bestiale!
OMG….SUPERB
Eu am facut bezele azi-dimineata si nu doream sa le mananc asa simple, asa ca am inceput sa caut ceva desert cu bezele… pana am dat de acesta, si l-am facut pe loc. Foarte bun, eu l-am facut cu banane si piersici. Multumim.
Ma bucur ca ti-a placut 🙂 Cred ca a fost minunat si cu banane si piersici 🙂
Super super bun. Chiar aseaza am vazut pe Paprika ca face cineva asa un desert, doar ca il loc de capsuni a pus mure si pere…Cred ca e tare bun….
daaa, merge facut cu orice fel de fructe 🙂
Foarte fain, no comment
Ce bine arata 🙂 . va sustin in privinata bezelelor, niciodata nu am reusit sa fac bezele, esecuri totale, timp pierdut. asa ca maine enjoy cu bezele cumparate si capsuni delicioase. Multumesc
Cu placere! Va astept cu impresii 🙂