Iubesc cupcakes-urile, pentru forma lor, pentru gust si pentru crema pe care o au.
Nu stiu de ce am asteptat pana acum sa fac primele mele cupcakes.. insa va garantez ca nu vor fi ultimele.
Odata ce ti-au intrat in sange, nu le mai scoti asa usor. 😛
Plus ca am descoperit crema asta absolut incredibila care merge incercata
in “n” combinatii.
Astazi m-am oprit la varianta cu ceai verde matcha care este un ceai de origine japoneza,
foarte sanatos, plin de antixidanti, deci mai putine remuscari cand savuram
delicioasele cupcakes, ca doar, face bine la sanatate, nu? :))
Mai multe despre ceaiul matcha puteti citi aici.
Mi-a placut foarte mult gustul, este prima data cand incerc matcha, insa nu va fi ultima.
Are gust de ceai verde, usor de pamant, cumva .
Ne trebuie:
200 g zahar
115 g unt
2 oua
2 lgt extract de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie/1 plic zahar vanilat)
2 lgt praf de copt
1 varf de lgt de sare
180 g faina
85 ml lapte
2 lg pudra de ceai matcha
Pentru frosting:
250 ml frisca lichida
300 g ciocolata alba
2 lg rase pudra de matcha
(pt cca 14 bucati – in fct de marimea hartiutelor)
Cum se fac:
Puneti hartiile de muffins in tava speciala de muffins si lasati deoparte.
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, ceaiul matcha, praful de copt si sarea.
Intr-un bol mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min.
Adaugam ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam peste compozitia de unt ingredientele solide si mixam in continuare, pana la omogenizare.
Adaugam apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.
Punem compozitia in forme (eu am folosit o cupa de inghetata, merge foarte bine si repede).
Umplem doar 3/4 din hartiuta de muffin, pentru ca vor creste.
Eu le-am umplut putin cam mult, dupa ce am pus cu cupa de inghetata, am mai adaugat
inca 1 lgt de compozitie in fiecare si deja a fost putin cam multa.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute (si nu mai mult).
Lasam sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.
Pentru frosting:
De preferat frostingul sa il facem de seara, pentru a sta la frigider peste noapte (sau macar 3-4 ore).
Topim la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati.
Amestecam 2-3 lg de frisca cu pudra de matcha, omogenizam bine si amestecam cu compozitia de ciocolata si frisca de mai sus.
Lasam sa se raceasca si dam la frigider pt cca 3-4 ore (sau peste noapte).
Mixam compozitia cu viteza mare pt cca1 minut si o punem in posh pentru a orna cupcakes-urile care intre timp s-au racit.
Pastram cupcakeurile la frigider si scoatem la temperatura camerei cu 10 minute inainte de a le servi
(crema se inmoaie usor si mie mi-a placut mai mult asa).
Desigur ca se pot servi si direct din frigider.
Crema este incredibil de buna, deloc gretoasa. Eu am folosit ciocolata normala (Milka si Primola am avut in casa).
Insa cu o cicolata de menaj cred ca este mai stabila termic. Insa si asa, a fost perfecta.
Enjoy!
Si o sectiune:
Inca o poza si va las :))
Ps: Matcha puteti cumpara de la magazinele online de ceaiuri si/sau condimente.
Daca nu aveti/gasiti matcha, o puteti inlocui cu cacao
(desigur, nu vor mai avea acelasi gust, insa vor fi bune cu siguranta).
Cu aceasta reteta particip la concursul cupcake de pe Kadia’s foods si la Tea Party-ul lui Emily!!
Arata delicios!
Foarte frumoase Edith, imi place la nebunie tot ce inseamna cupcakes si muffins. te pup
Once you go matcha, you stay matcha :). Lovely cupcakes! Pup cu drag!
Frumusele foc ti-au iesit,ma temeam ca crema e din unt,si nu mi-ar fi placut dar cum ai facut-o eu mai fac pentru torturi asa,cioco+frisca lichida,lasat la racit si mixat. Am impresia ca tot pe la tine am vazut,daca nu ma-nsel,e posibil?Ori amandina ori un tort de ciocolata,felicitari…<3!!(Julia T.)
ce bunatati! Draga mea, de unde iei hartiute asa de frumoase? Ai numai lucruri foarte dragute,se vede un pic si lingura cu care pui in forme, e deosebita si ea 🙂
Superbe si delicioase!
Pe frigul asta iti incalzesc inima 🙂
Fotografii super, ca de obicei. Felicitari!
adorabile ♥ iar crema e bestiala, musai trebuie incercata ♥ Pupicei
Absolut pro-vo-ca-tor!!! Le-ncerc negresit. Pana ajung dupa matcha, le fac cu cacao…si povestesc dupa.
Ma intreb cu ce arome ar mai merge (exceptand scortisoara cu care nu-s in relatii olfactive grozave).
Multumim, Edith!
M-ai inebunit cu acest frosting …. 😀 La ora 6.30 sunt in Gara de Nord 🙂 sa aduci cu tine un cupcakes cu frosting ca altfel fac drum intors 😉
Au iesit superbe ! Sambata am sa le incerc si eu pb e ca nu gasesc pe aici matcha dar am pudra de roscove ….
I Love Frosting -ul tau Edith ! :* 😉
BV & Lia
Cam bune daca nu te-ai abtinut pana dupa poza:)
Vai ce frumuseti… N-am incercat niciodata ceaiul matcha, asa ca ma servesc virtual cu o portie. Pupici
Pot numai atit sa-ti spun: Minunate !pup.xoxo.Happy Valentine’s day!
Va multumesc mult, ma bucur ca va plac! Daca nu ati incercat matcha, sa o faceti, poate va fi pe placul vostru 🙂 Noua ne place mult.
Julia, mie imi place mult crema de unt 😀 Insa este destul instabila termic.. si desigur ceva mai gretoasa.. Asa ca m-am oprit la varianta asta de ganache alb 🙂
Cred ca la mine ai vazut ganache-ul de cioco, nu la amandina, ca ala are crema de unt, la tortul ganache..
Ana, hartiutele astea sunt luate de pe Breslo..
In ceea ce priveste cupa de inghetata, este una clasica din inox, pe care o gasesti sigur si in Metro, Selgros..
Andreea, asa-i! 😉
Deja am in minte tot felul de idei ;)) Pup!
Dana, iti multumesc mult.
Venind de la tine, inseamna si mai mult pt mine 🙂 Te pup.
Edna, si cu cacao or sa iasa bunutze, sunt sigura 🙂
In ceea ce priveste combinatiile, stai pe aproape ca mai am idei 😉
Una o sa vina destul de curand 🙂
Dar poate le incerci si cu matcha, sunt delicioase si f sanatoase 🙂
Lia, ma bucur ca iti plac! 🙂
Din pacate nu am cum sa ajung cu cupcakeul la gara ca nu mai am :((
Mie pudra de roscove nu mi-a placut 😀 Prefer cacaoa.
Dar daca tie iti place, poti folosi 😉
Teo, desigur sectiunea e pt voi 😉
Deci pentru voi am muscat din ea, nu ca nu m-am putut abtine, da?? :))
Simona, poate incerci matcha, mie imi place mult 🙂
Paradis, multumesc la fel 😛 Pup!
supoer arata! am sa incerc si frostingul tau .eu am facut mai demult niste prajiturele cu ceai verde,reteta era cu matcha,dar cum nu am avut,am facut un concentrat de ceai verde si pe acela l-am folosit.sigur ca nu a iesit culoare asta atat de verde frumoasa si primavarateca dar de bune au fost bune.
nu mai stiu daca tu participi la concursuri, dar m-ar bucura foarte mult daca ai dori sa te inscrii in concursul meu cu si despre cupcakes, muffins, briose: http://kadiasfood.wordpress.com/2012/02/05/cupcake-concurs/
Cu drag!
Pansy, sa incerci frostingul asta ca e tare bun 😉 Multumesc ca iti plac.
Kadia, iti multumesc frumos pentru invitatie 🙂
De obicei nu prea mai particip la concursuri insa, daca tot m-am nimerit, poate vin la tine cum am putin timp 🙂
Merci!
These look delicious Edith! Lovely pictures too 🙂
Thanks a lot, Alex!
Thanks for your visit 🙂
Cred ca sunt incredibile!
tot eu sunt (Flori) 🙂
Mi-am luat matcha, in weekend le incerc musai. Sper sa-mi placa si sa-miiasa ca ale tale, ca sunt tare tare frumoase 🙂
Am revenit (Flori sunt 🙂
Le-am incercat in weekend si mi-au placut mult, mult! (nu acelasi lucru il pot spune despre sotul meu, care nu este iubitor de ceai verde, insa este iubitor de dulce, deci a mancat :))
Au iesit aproape la fel de frumoase ca ale tale 😛
Multumesc mult pentru reteta, abia astept si alte retete de cupcakes 🙂
O saptamana usoara!
Arata extrem de bine!!! Dar nu am gasit pe la ceainarii macha, de unde pot face rost?
Flori, ma bucur mult ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
Asa e, matcha nu e pe placul tuturor, dar ii poti face sotului din cele cu cappuccino sau cele cu lenvantica sau trandafiri care vor veni 😛
Te mai astept.
Seara frumoasa!
Alina, poti lua matcha de pe site-ul Pastai de vanilie (este banner pe blog catre ei).
Ff bine arata .
Shi ff bine explicat .
Felicitari nota ++++10.
Rodica, ma bucur ca iti place. Sper sa o incerci. 😉
Te mai astept!