cupcakes - Cupcakes cu mascarpone si apa de portocal

Dupa cum cred ca ati vazut imi plac cupcake-urile 🙂 Am pe blog deja cateva retete de cupcakes

cu diverse arome. Mai am inca doua care asteapta de ceva vreme, insa promit ca o sa vi le arat curand.

Imi plac pentru ca se pot face in “n” combinatii, colorate sau mai putin colorate, cu crema delcioasa si aromata.

Sunt elegante si arata spectaculos pe orice masa festiva 🙂

Ne trebuie:

160 g zahar

115 g unt

2 oua

2 lgt extract de vanilie

2 lgt praf de copt

1 varf de lgt de sare

180 g faina

75 ml lapte

4 lg de apa de flori de portocal

Pt frosting:

50 ml frisca lichida

300 g mascarpone

1-2 lg zahar pudra

vanilie

1 lg apa de flori de portocal

(pt cca 14 bucati – in fct de marimea hartiutelor)

Cum se fac:

Apa de flori de portocal o puteti gasi in Mega Image fie in magazinele cu produse arabesti, ca si apa de trandafir.

Puneti hartiile de muffins in tava speciala de muffins si lasati deoparte.

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea.

Intr-un bol mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min.

Adaugam ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam peste compozitia de unt ingredientele solide si mixam in continuare, pana la omogenizare.

Adaugam apoi laptele incet, mixand incet, doar pana la omogenizare, nu mai mult.

La sfarsit adaugam apa de portocal si omogenizam.

Punem compozitia in forme (folositi o cupa de inghetata, merge foarte bine si repede).

Umplem doar 3/4 din hartiuta de muffin, pentru ca vor creste.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute (si nu mai mult).

Lasam sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.

Frostingul:

Batem frisca si o dam la rece (eu de obicei bat 100-150 ml si apoi ce ramane mananc cu fructe sau pun in cafea).

Mixam mascarponele la temperatura camerei cu zaharul pudra (puteti pune mai mult zahar, dupa gust),

adaugam vanilia si apa de portocal.

Adaugam frisca batuta, cate o lingura, amestecand cu o spatula in compozitie.

Punem compozitia obtinuta intr-un posh si mai dam la rece cca o ora (puteti sari peste aceasta etapa,

insa crema devine mai ferma si veti obtine forme mai bine definite la crema, cand ornati cupcake-urile).

Ornam cupcake-urile racite. Pastram la frigider.

Mmmbune si aromate.

cupcakes cu apa de portocal 2 - Cupcakes cu mascarpone si apa de portocal

Enjoy!

cupcakes cu apa de portocal 1 - Cupcakes cu mascarpone si apa de portocal