Dupa cum cred ca ati vazut imi plac cupcake-urile 🙂 Am pe blog deja cateva retete de cupcakes
cu diverse arome. Mai am inca doua care asteapta de ceva vreme, insa promit ca o sa vi le arat curand.
Imi plac pentru ca se pot face in “n” combinatii, colorate sau mai putin colorate, cu crema delcioasa si aromata.
Sunt elegante si arata spectaculos pe orice masa festiva 🙂
Ne trebuie:
160 g zahar
115 g unt
2 oua
2 lgt extract de vanilie
2 lgt praf de copt
1 varf de lgt de sare
180 g faina
75 ml lapte
4 lg de apa de flori de portocal
Pt frosting:
50 ml frisca lichida
300 g mascarpone
1-2 lg zahar pudra
vanilie
1 lg apa de flori de portocal
(pt cca 14 bucati – in fct de marimea hartiutelor)
Cum se fac:
Apa de flori de portocal o puteti gasi in Mega Image fie in magazinele cu produse arabesti, ca si apa de trandafir.
Puneti hartiile de muffins in tava speciala de muffins si lasati deoparte.
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea.
Intr-un bol mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min.
Adaugam ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam peste compozitia de unt ingredientele solide si mixam in continuare, pana la omogenizare.
Adaugam apoi laptele incet, mixand incet, doar pana la omogenizare, nu mai mult.
La sfarsit adaugam apa de portocal si omogenizam.
Punem compozitia in forme (folositi o cupa de inghetata, merge foarte bine si repede).
Umplem doar 3/4 din hartiuta de muffin, pentru ca vor creste.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute (si nu mai mult).
Lasam sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.
Frostingul:
Batem frisca si o dam la rece (eu de obicei bat 100-150 ml si apoi ce ramane mananc cu fructe sau pun in cafea).
Mixam mascarponele la temperatura camerei cu zaharul pudra (puteti pune mai mult zahar, dupa gust),
adaugam vanilia si apa de portocal.
Adaugam frisca batuta, cate o lingura, amestecand cu o spatula in compozitie.
Punem compozitia obtinuta intr-un posh si mai dam la rece cca o ora (puteti sari peste aceasta etapa,
insa crema devine mai ferma si veti obtine forme mai bine definite la crema, cand ornati cupcake-urile).
Ornam cupcake-urile racite. Pastram la frigider.
Mmmbune si aromate.
Enjoy!
Minunate! Si cred, delicioase! Pozele fac cat o mie de cuvinte. Excelente, felicitarile mele.
Maria
Cat de frumoasa e fotografia! Felicitari! 🙂
abia astept si restul pe care o sa ni le arati, poate imi fac si eu curaj. Cand le vad la tine asa frumoase si delicate, zau daca imi vine sa le incerc :))
Superbe pozele, cum ne-ai obisnuit 🙂
Curaj, nu se fac greu deloc! 🙂 E mult pana le faci prima data, apoi iti intra in sange 😛
Grozave cupcake-urile, imi surade tare mult frostingul de mascarpone, cred ca l-as manca de pe toate cupcake-urile daca mi le-ai pune in fata :))
Pozele, super faine, perfecte, ca intotdeauna.
O seara frumoasa!
Arata extraordinar,Edith!Ai facut o combinatie minunata cu crema de mascarpone,pe care eu o ador.Abia astept sa le incerc,sunt pe gustul meu!Iar pozele sunt de vis…Felicitari!
Arata perfect si sunt delicioase. Superbe fotografiile de pe blogul tau. Este o placere sa te vizitez.
Va multumesc frumos! Ma bucur ca va plac 🙂
Super delicioase, dar prezentarea imi place si mai mult!
cred ca o sa iasa super delicioase ! Imi plac mult cupcakes-urile de ciocolata de la madame lucie.
Superbe! Ce mult imi plac 🙂
Absolut superb!
arata absolut super, imi sta gandul la expresia “Dintr-o singura inghititura” problema este ca mi se par a fi mici, de ar fi de vro 2 ori mai mari cred ca ar fi mai mult decat apetisante, insa probabil ca lumea prefer sa fie asa mai mici, cum e defapt?
Ionut, nu sunt mici. Sunt cupcakes normale, care au cam 7-8 cm inaltime. Exista si minicupcakes de cca 4 cm inaltime. Mai mari nu se fac, nu exista hartii 😉
Apreciez ca ai comentat chiar si doar pentru a-ti face reclama la site 😉
Ce-mi place ideea cu paharele! Ma gandesc sa o imprumut si eu desi nu am pahare chiar atat de frumoase. Hope you don’t mind. 🙂
Diana, ideea cu paharul nu imi apartine, cred ca am vzut-o mai demult pe net 🙂 Nu cred insa ca erau asa multe 😛 Nu ma supar daca o folosesti si tu 😉
Ce superbe sunt !!!! <3
multumeesc 🙂
Sunt superbe, oare se poate exclude apa de portocal? 🙂
Multumesc! 🙂
Sigur, poti elimina apa de flori de portocal si le poti face cu orice aroma vrei: vanilie, rom, lamaie, portocala, trandafiri, cafea etc 🙂