Deja cred ca v-ati obisnuit sa vedeti la mine deserturi cu levantica. Le ador!
Puteti savura zahar vanilat cu levantica si limonada cu levantica
(si mai am o reteta ce trebuia sa o postez de mult – biscuiti cu levantica – minunati!).
Astazi, ca o dependenta de cupcakes ce am devenit :)) evident ca va arat cupcakes cu levantica.
Sa va mai povestesc cat sunt de bune si aromate? Pentru cei care ati incercat levantica, nu mai este nevoie.
Pentru ceilalti, musai sa incercati! 🙂
Ne trebuie:
160 g zahar
115 g unt
2 oua
2 lgt extract de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie)
2 lgt praf de copt
1 varf de lgt de sare
180 g faina
85 ml lapte
2 lgt de levantica
Pt frosting:
250 ml frisca lichida
300 g ciocolata alba
2 lgt de levantica
colorant mov
(pt cca 14 bucati – in fct de marimea hartiutelor)
Levantica puteti cumpara de pe site-ul pastaidevanilie.ro
Cum se fac:
Puneti hartiile de muffins in tava speciala de muffins si lasati deoparte.
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea.
Intr-un bol mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min.
Adaugam ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam peste compozitia de unt ingredientele solide si mixam in continuare, pana la omogenizare.
Adaugam apoi laptele incet, mixand incet, doar pana la omogenizare, nu mai mult.
La sfarsit adaugam levantica si omogenizam.
Punem compozitia in forme (eu am folosit o cupa de inghetata, merge foarte bine si repede).
Umplem doar 3/4 din hartiuta de muffin, pentru ca vor creste.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute (si nu mai mult).
Lasam sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.
Pentru frosting:
De preferat frostingul sa il facem de seara, pentru a sta la frigider peste noapte (sau macar 4-5 ore).
Incalzim pe foc frisca lichida, cand este fierbinte (fara a o lasa sa fiarba!) adaugam in ea
levantica, o luam de pe foc si o acoperim cu o farfurie.
Lasam sa se infuzeze 15-20 de minute apoi strecuram amestecul.
Levantica rezultata o putem refolosi si adauga in blatul de la cupcakes (eu asa am facut si au iesit foarte aromate).
Topim la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati,
apoi adaugam colorant pana obtinem culoarea dorita.
Fac o paranteza. Am avut colorant violet (praf) pe care l-am combinat cu putin rosu (gel).
Big mistake, a doua zi, cupcakeurile mele aveau picateleee albastre si rosii.
Dar erau cute 😛 Asta ca sa stiti, sa nu combinati coloranti de feluri diferite.
Colorantii combinati trebuie sa se afle in aceeasi stare (fie gel, fie praf, fie lichid).
Lasam frostingul sa se raceasca si dam la frigider pt cca 4-5 ore (sau peste noapte).
Mixam compozitia cu viteza medie pt cca1 minut, o punem in posh si ornam cupcakes-urile care intre timp s-au racit.
Pufoase, colorate, parfumateee. Ce ne putem dori mai mult?
Enjoy!
Si o mica sectiune 😉
Acestea fiind spuse, va las pentru cateva zile, plec intr-o scurta vacanta in Italia.
Asta ca sa stiti de ce voi raspunde mai greu comentariilor 🙂
Poate o sa mai pun o alta reteta cat sunt plecata, daca am timp sa o programez de astazi..
Sa ne revedem/recitim cu bine 🙂
Cineva (nu zic cine) a dat in mania cupcakesilor… ta na naaa. Bine ai venit in club! Vreau sa-mi infig dintii in ceva mov! :)))
Te pup Edith, foarte reusite.
hahaha, dap, m-ai prins. A fost nevoie sa fac prima data ca apoi sa ma declar cupcake addict :))
Merci, ma bucur ca-ti plac 🙂
Delicios si eu ador levantica, trebuie neaparat incercate.
vacanta placuta! tare sunt frumusele asa mov!
Arata de nota 10! Cat despre gust… nu zic nimic pana nu gust! 🙂
Vacanta placuta! Pupici
Hello! Imi place muuult de tot sa fac cupcakes si trebuie neaparat sa incerc reteta asta, dar am 2 mici nelamuriri: vreau sa comand levantica de pe site si am vazut ca se vand cate 10 g odata. Cam de cate grame e nevoie pt reteta asta? Si inca o intrebare as mai avea privind frisca lichida. Cand zici frisca lichida te referi la produse gen hulala? Eu de obicei cumpar smantana pentru frisca si apoi o pregatesc singura acasa si nu ma incanta deloc ideea de a folosi produse tip Hulala
Raluca, din 10 g de levantica cred ca faci reteta asta de 3-4 ori 🙂 (daca nu mai bine..)
In ceea ce priceste frisca, poti folosi si smantana (dar din cea pe care scrie smantana pentru frisca) si nu cea pe care o cumperi varsata.
Sper sa iti placa daca le incerci 🙂
http://frenchfood.about.com/od/desserts/r/Lavender-Creme-Brulee-Recipe.htm?nl=1 pare foarte gustos
merci pt link, nu prea ma dau in vant dupa crema de zhar ars.. 🙂
Edith, sunt adorabile! de unde ai cumparat hartiutele de cupcakes?
multumesc! 🙂
Nici nu mai stiu de unde sunt.. posibil ca au fost luate de pe breslo..
superbeeeeeeeee <3
cum zicea si Andreea, cineva a intrat in clubul iubitorilor de cupcakes 🙂 Bine ai venit scumpa mea! deliciosenii pure, nu altceva 😉 Musai, musai le fac si eu :)) ca mor de pofta, ma stii doar, si levantica si cupcakes sunt in topul preferintelor mele! Puuuuup
Drum bun, distractie placuta, shoppingareala fericita si super timp! 😛
deci m-ati prins! recunosc, sunt vinovata 😛
Ma bucur ca iti plac, musai sa le incerci 😉
Puuup! si multumesc pt urari!
Foarte elegante si super delicioase!!!Pupici!
cele mai superbe! iar pozele de vis!
Vacanta placuta. Nu am gustat nimic cu levantica dar m-ai facut curioasa.
Va multumesc frumos pentur urarari!
Si ma bucur mult ca va plac cupcakesurile. Au fost taaare bune 🙂
Beautiful cupcakes, so cute
Foarte frumoase.Culoare purple imi aminteste de ceva tare frumos :).Vacanta placuta!
o combinatie cromatica fffffff reusita!!recunosc pana acum aceasta combinatie nu am incercat-o niciodata,dar sunt sigura ca sunt fffff bune!!!
Va multumesc! Ma bucur ca va plac 🙂
Poate le incercati ca-s minunateee 🙂
Esti incredibila!!!! Vrei sa fii sotia mea??? Sunt femeie! 😛 Glumeam! inititial nu am crezut ca pozele astea ar fi reale!!! Nu pot sa zic decat….WOW!
Oana
:))) Oana, m-ai facut sa rad!! Din pacate-s deja promisa, asa ca nu pot sa te incurc :))
Sunt cat se poate de reale, le poti incerca 😉
Te mai astept! 🙂
:* ehhh…in cazul asta sa stii ca ai un nou fan care te apreciaza foarte mult!
Oana
Iti multumesc mult Oana! Te astept si in continuare si sper sa iti placa ce incerci de la mine 🙂
DAAAA, am incercat mai multe…painea dukan 2 si ciocolata de casa…aaaa si briosele pufoase! Au iesit toate incredibil de gustoase! Multumesc:*:*:*
Oana
Interesant. Cum putem sa facem schimb le linkuri la blogurile noastre? AL MEU ESTE TORTULETE.BLOGSPOT.RO
buna Edith!
frisca lichida intai o incalzim si facem amestecul cu levantica si acest amestec dupa ce este strecurat il topim cu ciocolata ?
(Topim la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati)
multumesc!
Buna, da, se infierbanta frisca lichda, facem infuzie cu levantica, strecuram si apoi incalzim din nou, luam de pe foc si adaugam ciocolata alba.
SUPER!!! AM FACUT CUPCAKES CU LEVANTICA si sunt incredibile. MULTUMESC MULT!!! Singura difenta este ca eu am pus in loc de flori de levantica esenta de levantica ( pe care am cumparat-o de pe site-ul recomandat de tine – alta dependenta pe care am capatat-o “din cauza ta” ). Am avut si peripetii: primul frosting pe care l-am facut am fost nevoita sa il arunc. A iesit negru-violet. Nu am stiut ca cantitatea de colorant pe care trebuie sa o pui este cat “un praf de sare”. In cele din urma a iesit bine. MULTUMESC MULT SI SA-TI DEA DUMNEZEU SANATATE. – Mihaela B
Mihaela, ma bucur tare ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂 Si ma bucur ca ti-au fost de ajutor recomadarile mele.
Imi pare rau ca ti-au iesit prea inchise la culoare, pentru viitor, il pui treptat, cate putin. Daca este de calitate coloreaza foarte repede 🙂
Multa sanatate si numai bine iti doresc si tie! Te mai astept cu drag!
Buna Edith, mi-a placut foarte mult ideea acestui frosting pe baza de ciocolata alba insa ceva nu a mers tocmai bine. Prin topirea la bain marie, frisca impreuna cu ciocolata au devenit oarecum translucide. 🙁 unde am gresit? Oare la alegerea ingredientelor? Am folosit frisca lichida Hulala şi ciocolata alba de menaj. Te rog ajuta-ma cu un sfat! Multumesc!
Buna Vio. Nu-mi dau seama ce s-a intamplat. Ai respectat intocmai cantitatile, da?
Uneori se intareste compozitia, cand caldura este prea mare, pentru ca ciocolata alba este f sensibila la temperaturi mari. Ingredientele par ok, nu ar fi avut de ce sa se intample asa. Erau in termen, da?
Las-o sa se raceasca poate totusi va fi ok.. Imi pare rau ca nu stiu de ce s-a intamplat asa…
Da Edith, am respectat cantitatile de la Cupcakes cu trandafiri si produsele erau in termen. Nu inteleg de ce s-a intamplat asa . Nici dupa ce a stat o noapte la frigider nu si-a revenit – a ramasa usor translucida si destul de lichida, nu putea fi folosita drept frosting asa ca in cele din urma am umplut briosele cu ea iar in locul ei am facut o crema de unt. Mai incerc!
Mult succes cu tot ce faci!
Nu-mi dau seama ce s-a intamplat. Incearca cu o alta ciocolata, de calitate. Milka, Schoggeten…
Multumesc si te mai astept!