Deci da, ma pot declara cupcakes addict :)) Nu atat dependenta in a le manca,
cat in a le prepara. De fapt, nu stiu care dependenta este mai mare :))
Cei care ati facut o singura data cupcakes, stiti despre ce vorbesc, cu siguranta!
Reteta de astazi, este cu ingrediente ceva mai accesibile, in comparatie cu cupcakes-urile cu matcha.
Ne trebuie:
200 g zahar
115 g unt
2 oua
2 lgt extract de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie/1 plic zahar vanilat)
2 lgt praf de copt
1 varf de lgt de sare
180 g faina
85 ml lapte
2 plicuri de cappuccino
1 lgt rasa de cacao (pt culoare, optional)
Pt frosting:
200 ml frisca lichida
300 g ciocolata alba Primola cu capuccino
1 plic capuccino
(pt cca 14 bucati – in fct de marimea hartiutelor)
Cum se fac:
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de cappuccino,cacaoa
(daca puneti, nu e obligatoriu, eu am vrut sa fie compozitia putin colorata) si sarea.
Intr-un alt bol mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min.
Adaugam ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam peste compozitia de unt ingredientele solide si mixam in continuare, pana la omogenizare.
Adaugam apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.
Punem compozitia in tava pentru muffins tapetata cu hartiute pentu muffins
(eu am folosit pentru a pune aluatul in forme, o cupa de inghetata, merge foarte bine si repede).
Umplem doar 3/4 din hartiuta de muffin, pentru ca vor creste.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute (si nu mai mult).
Lasam sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.
Frostingul:
Este recomandat sa il facem de seara, iar dimineata il mixam 1-2 minute cu mixerul,
punem compozitia in posh si ornam cupcakes-urile dupa ce s-au racit.
Topim la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati.
(atentie, apa nu trebuie sa atunga bolul in care se afla ciocolata si frisca!).
Adaugam plicul de cappuccino, lasam sa se raceasca si dam la frigider peste noapte (sau minim 5-6 ore).
Datorita umpluturii de cappucino a ciocolatei, crema nu a iesit la fel de fina ca cea de la
cupcakes-urile cu matcha, insa a fost de-li-cioa-sa!
Sper sa le incercati!
And.. stay tuned, there’s more to come 😉
Enjoy!
Ciao ,am citit pe nerasuflate reteta,ai scris in reteta ca ai adaugat ceaiul ala,cred ca e o greseala,ti-am spus doar ca sa corectezi reteta,e clar ca nu ai pus. Voiam sa te-ntreb ,daca nu vreau capuccino,pot sa pun doar cacao? Pun mai mult?? Ca mie nu-mi plac deserturile cu cafea,capuccino,vreau sa le fac cu cioco 100%. Pupicei!( Julia Tanase)
pai cum sa adaugam ‘ceaiul matcha’ in compozitie dc asta e alta reteta…. ‘copy – paste result ‘ 🙁
Julia, da, am copiat de la reteta de cupcakes cu matcha si mi-a scapat, scuze pt confuzie.
Vad ca a suparat multa lume confuzi asta…
Poti face un ganache de cioco cu lapte sau neagra.. sa nu te mai complici cu cacao si cioco alba.. Pui 200 ml frisca lichida si 200 g ciocolata. Daca fol. cioco neagra poti pune chiar 150 g.
ce pofta mi-ai facut! minunate! 🙂
Iar pozele sunt.. fara cuvinte! Nu ma mai satur sa ma uit la ele
Ce motzate frumusele !!!;)
oh, ce frumoase si delicioase sunt! Ador aroma de cappuccino 😉 Pupicei
Minunate! Prezentare super! Pupic!
Arata tare bine!!!Combinatia, e clar pe gustul meu!Pup!
Foarte frumos arata!cred ca sunt delicioase…am o intrebare…de unde ai cumparat suportul pe care sunt expuse?am mai vazut la cineva farfurii cu modelul acesta si imi plac foarte mult.pupicei
Sunt minunate! si imi plac tare mult cu cappuccino!
Mie mi-a luat ochii platoul. Cred ca este vechi, nu?!
Arata extraordinar de bineeee!!
Spune-mi te rog, pe comanda faci?
Ca tare as comanda vreo douaj’da cupcakes d-astea minunate de la tine! :))
In alta ordine de idei, nu pot sa nu observ cati carcotasi iti viziteaza blogul!!!!! Draga mea, nu mai publica comentariile tuturor frustratelor, zau! Eu in locul tau nu i-as baga in seama. Auzi, nu vine sa zica ca ii place, nu vina sa zica ca a incercat retea, nu vine sa zica ca nu i-a iesit reteta, or sa aiba o intrebare pertinenta, se ia de un igredient pe care l-ai scris gresit!
Observatia asta swe putea face si altfel si cu alt ton, daca se voia bineinteles… Doamneeee!!
Hai ca m-am enervat :))
Astept raspunsul tau in legatura cu comanda, sa stii ca n-am glumit 😉
Bianca
Foarte fain arata! Ca mai tot ce faci tu aici! Eu te vizitez zilnic cu mare placere, iti citesc cu mare interes retetele si pe unele le-am si probat. Mi-au iesit toate, si mai am si pe lista de asteptare cateva! Sa nu mai spun ca si colegele mele de munca au incercat cateva din retetele tale!
Asa cum spunea si Bianca, pacat ca unii nu pot aprecia munca ta si nu pot intelege ca se pot strecura si mici greseli de tehnoredactare. Cred ca se poate intampla oricui.
Te pup si te felicit ptr tot! Te asteptam cu reteta la fel de gustoase!
mai timida eu , te-am citit dar niciodata nu am comentat..
dar azi nu m-am putut abtine…super , extraordinar , prezentare de nota 125 ….ce mai , sunt PERFECTE !!!!
Fetele, multumesc, ma bucur ca va plac! 🙂
Draga anonima, farfuria (nu este un suport, este pusa pe un bol..) este luata de pe sunfood.ro 🙂
Bianca, daca am timp, pot face si pe comanda 🙂
Trimite-mi te rog un e-mail la edithfrincu@yahoo.com sa-mi spui ce si cum/cat/cand vrei 🙂
Ghiocel, nu este vechi, doar pare 😉
Am spus mai sus de unde l-am luat 🙂
Simona, ma bucur mult ca iti place ce incerci de la mine si iti multumesc de reclama printre colegele tale :))
Te pup!
Alex, sa nu mai fii timida 😉
ma bucur ca iti plac si daca le incerci te astept cu impresii 😉
Draga Edith, se vede ca pui suflet in ceea ce faci:)!!!!!Esti un artist desavarsit(in ceea ce ma priveste….avem ce invata de la oameni minunati ca tine…..dar si modesti)Pupici:C
Maria, esti tu foarte draguta, iti multumesc mult.
Cu totii avem de invatat, si eu invat de la voi zilnic cate ceva 🙂
pup!
niste poze minunate!!!adevarata arta!!Felicitari!!Tine-o tot asa!!
Multumesc frumos, esti o draguta!!! 🙂
Eu am incercat reteta si sunt extraordinar de bune; am incercat mai multe retete….si muffins…. dar aceasta este cea mai gustoasa!
draga anonima, ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
te mai astept sa incerci si alte retete 😉
Foarte bune!!! Au iesit extraordinare!!
ma bucur ca ti-au placut 🙂
Am facut si eu azi briosele, sunt super bune, poate un pic prea dulci pentru mine pentru ca nu pot sa mananc decat una o data….dar dupa un timp iar ma duc la ele…si uite asa se termina repede. Au iesit fix 14 buc.
ma bucur ca ti-au placut. Data viitoare poti sa pui mai putin zahar, daca au fost prea dulci pt gustul tau 🙂
cupcake-urile arata minunat. si platoul la fel. din pacate nu mai exista de vanzare pe sunfood.ro 🙁
Diana
Diana, imi pare rau. Poate mai aduc.. Trimite-le un e-mail si intreaba-i 🙂
cum adica nu trebuie sa atinga apa? acum am vazut acel detaliu :)) eu am pus bolul cu ciocolata in apa din oala. acum astept sa se raceasca si sa o pun la frigider peste noapte, maine dimineata sa vedem ce iese :)) Livia
Cand ceva se prepara la bain-marie, asta este procedeul: vasul cu compozitia de deasupra nu trebuie sa atinga apa care fierbe din vasul de pe foc. In cazul ciocolatei, temperatura fiind prea mare, va face ca aceasta sa se “branzeasca”. Cum ti-au iesit?
Ce dimensiune au formele de copt ptr cupcakes? Eu am folosit de 6,5, am incercat sa le fac( nu dupa aceasta reteta, recunosc) si nu mi-au crescut, desi am respectat intocmai cantitatile.Sa fi fost din cauza prafului de copt? A formelor de copt, sa fi fost prea mari?Nu stiu, oricum voi incerca si reteta dvs sa vad daca ies mai bine.Multumesc si spor la gatit minunatii
Nu garantez pt alte retete, insa pentru ale mele da 🙂 nu pot spune de ce nu au crescut… Intrebari acolo pe site. Acum sunt in concediu si nu pot masura formele, dar da, cam 6 cm au si ele mele diametrul sus, la baza sunt mai mici insa. Sper sa va placa 🙂
Buna am facut si eu aceasta reteta insa nu stiu din ce cauza crema nu sa intarit..am respectat intocmai cantitatiile, acum astept pana dimineata insa daca nici atunci consistenta nu e buna oare sa mai pun o ciocolata sau sa pun unt
Buna Cristina. Daca ai respectat cantitatile, modalitatea de preparare si ai folosit tot primola cu crema, nu stiu sa-ti spun ce s-a intamplat 🙁
Ori putin unt (daca crema era rece, o lasai sa ajunga la temperatura camerei, la fel si untul) ori inca ceva ciocolata alba simpla puteai pune (cat crema este calda, ca sa se topeasca)..