cupcakescucappuccino1 thumb3 1 - CUPCAKES CU CAPPUCCINO

Deci da, ma pot declara cupcakes addict :)) Nu atat dependenta in a le manca,

cat in a le prepara. De fapt, nu stiu care dependenta este mai mare :))

Cei care ati facut o singura data cupcakes, stiti despre ce vorbesc, cu siguranta!

Reteta de astazi, este cu ingrediente ceva mai accesibile, in comparatie cu cupcakes-urile cu matcha.

Ne trebuie:

200 g zahar

115 g unt

2 oua

2 lgt extract de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie/1 plic zahar vanilat)

2 lgt praf de copt

1 varf de lgt de sare

180 g faina

85 ml lapte

2 plicuri de cappuccino

1 lgt rasa de cacao (pt culoare, optional)

Pt frosting:

200 ml frisca lichida

300 g ciocolata alba Primola cu capuccino

1 plic capuccino

(pt cca 14 bucati – in fct de marimea hartiutelor)

Cum se fac:

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de cappuccino,cacaoa

(daca puneti, nu e obligatoriu, eu am vrut sa fie compozitia putin colorata) si sarea.

Intr-un alt bol mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min.

Adaugam ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam peste compozitia de unt ingredientele solide si mixam in continuare, pana la omogenizare.

Adaugam apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.

Punem compozitia in tava pentru muffins tapetata cu hartiute pentu muffins

(eu am folosit pentru a pune aluatul in forme, o cupa de inghetata, merge foarte bine si repede).

Umplem doar 3/4 din hartiuta de muffin, pentru ca vor creste.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute (si nu mai mult).

Lasam sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.

Untitled2 thumb3 1 - CUPCAKES CU CAPPUCCINO

Frostingul:

Este recomandat sa il facem de seara, iar dimineata il mixam 1-2 minute cu mixerul,

punem compozitia in posh si ornam cupcakes-urile dupa ce s-au racit.

Topim la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati.

(atentie, apa nu trebuie sa atunga bolul in care se afla ciocolata si frisca!).

Adaugam plicul de cappuccino, lasam sa se raceasca si dam la frigider peste noapte (sau minim 5-6 ore).

Datorita umpluturii de cappucino a ciocolatei, crema nu a iesit la fel de fina ca cea de la

cupcakes-urile cu matcha, insa a fost de-li-cioa-sa!

Sper sa le incercati!

cupcakescucappuccino thumb4 1 - CUPCAKES CU CAPPUCCINO

And.. stay tuned, there’s more to come 😉

Enjoy!

Untitled3 thumb3 3 - CUPCAKES CU CAPPUCCINO