Sunt sigura ca stiti cu totii ardeii aceia micuti, rosii, picanti, umpluti cu crema de branza
care se vand la kg in supermarketuri. Sunt tare buni.
Ei, crema asta de branza ii au pe ei ca ingredient principal.
Se poate folosi pusa ca atare in boluri pe masa,
fiepuneti un strat gros felii de paine taiate micute si puneti deasupra o frunza de patrunjel
sau o rondea de maslina, fie faceti moate in castraveti cum am facut eu.
Orice varianta veti alege, va fi apreciata, garantez.
Ne trebuie:
200 g ardei picanti umpluti cu branza
2 lg de iaurt/smantana
2-3 lg telemea rasa
(pt 4 – 5 persoane)
Cum se face:
Simplu de tot! Punem totul in robotul de bucatarie, mixam si gata.
Punem intr-un poche si ornam fie tartine mici de paine (prajita sau nu),
fie o punem intr-un bol (eventual cu poche-ul sa arate frumos), fie in bucati de castraveti cum am facut eu.
Taiem bucati de cca 3 cm de castraveti, ii scobim cu o lingurita mai ascutita, lasand putin miez
ca sa nu curga umplutura.
Vor arata ca aici.
Recomand sa pregatiti castravetii dinainte, ii puneti intr-un bol, crema de branza si ardei in poche si cu maxim 1/2 de ora
inainte de servire puneti crema in castraveti, altfel se vor inmuia.
Ornam fie cu frunze de patrunjel, fie cu rondele de masline, ardei verde, etc.
Enjoy!
Alte idei de aperitive pentru mesele de sarbatori gasiti AICI.
mama mia ce bine arataaaaaaa ♥♥♥
te pup draga mea
puup Emily! :*
ce idee ingenioasa!
Imi plac mult ardeii aceia picanti. Chiar o sa fac si eu crema asta.
Pozele arata bestial ca de obicei 😉
Sarbatori fericite!
Mariana-CLuj
Mariana, ma bucur ca iti place ideea. Sper sa-ti placa daca o incerci 🙂
Sarbatori fericite!
Trebuie sa organizez o masa de revelion si am vazut chestia asta la un caterer dar decat sa o comand mai bine o incerc eu 😀
spor la treaba, Roxana! 🙂
Buna Edith!De unde pot sa cumpar aredii astia umpluti?Ca eu nu cred ca am vazut pana acuma prin vreun supermarket…
Diana, eu ii gasesc in Kaufland, la raionul de produse care se cantresc (masline, icre, etc). Dar cu siguranta se gasesc si in alte supermaketuri, probabil la acelasi raion.
Buna Edith! Eu iubesc acesti ardei doar ca nu imi permit sa ii cumpar mereu…As vrea sa ii fac si eu acasa, dar nu am gasit nicaieri vreo reteta asemanatoare. Crema de branza am vazut cam ce contine, dar ei sunt un pic marinati in ulei sau ceva de genu’…Ai vreo idee cum se fac?…Iti multumesc mult!
Nici eu nu ii cumpar f des, doar din cand in cand, cand am pofta 🙂
Nu m-am gandit cum s-ar putea face, nici nu am vazut ardei asa mici. Cred ca ii poti lasa la marinat in ulei+otet de mere cantitati egale, cu ceva usturoi si ceva picant. Insa nu stiu cat sa ii lasi, incearca si vezi 🙂
Buna ideea! Iti multumesc! Eu tind sa cred ca sunt varfurile ardeilor kapia…nu un soi anume de ardei…:)
mie mi se par ardei mici intregi, cumva la gura se ingusteaza 🙂 Dar cred ca merg facuti si cu varfuri de ardei capia 🙂
Foarte, foarte bun!!! Am incercat si cu gogosari umpluti cu branza si nu a fost la fel de bun. Multumesc pentru reteta!
Loredana, ma bucur ca ti-au placut. Pana la urma cum ai incercat? Ca nu am inteles.. Eu am folosit ardei din cei umputi cu branza ce se gasesc de cumparat.
Pai la Kaufland am gasit 2 feluri de ardei umpluti cu branza: mai lunguieti (si mai picanti) si cu o forma mai rotunda ce au gust a gogosari. Mie imi place varianta cu ardei lunguieti si mai picanti. Multumesc din nou! 🙂
Da, din cei picanti, lunguieti am folosit si eu 🙂 Se vad putin in poza cu robotul..