branzica de caju cu turmeric 1

Suntem in post dar deseori avem pofta macar de ceva lactate, daca nu de carne.

Un inlocuitor mult mai sanatos si de post al cremei de branza este crema de branza

facuta din seminte caju. Se face foarte simplu, este foarte satioasa si sanatoasa

si o putem face in mai multe combinatii. Eu i-am adaugat ceapa verde, marar si turmeric

(curcuma) un alt ingredient foarte sanatos. Daca puneti putin, nu schimba esential gustul preparatelor,

insa le confera o culoare galbena, naturala. Eu il folosesc si la deserturi, in loc de colorant.

Mai multe despre turmeric puteti citi aici.

Ne trebuie:

300 g caju (crud, nu prajit)

1/2 lingurita sare himalaya

2 linguri drojdie inactiva

1 lingurita turmeric

3 fire de ceapa verde (doar partea verde)

1/2 legatura marar

– cantitati pentru 3-4 persoane –

Cum se face:

Hidratam caju-ul peste noapte (sau minim 4-5 ore), in apa cat sa il acopere.

Il scurgem de apa, il clatim putin si il punem intr-un blender impreuna cu 100 ml apa, sarea,

turmericul si drojdia inactiva (daca nu aveti turmeric si drojdie inactiva, puteti renunta la ele).

Atat drojdia inactiva cat si turmericul pot fi gasite in plafaruri si in unele supermarket-uri.

Drojdia inactiva ii da un plus de savoare. Arata asa:

fulgi de drojdie inactiva

Punem blenderul in functiune, pana obtinem o pasta fina si omogenia (daca este nevoie,

oprim blenderul si cu ajutorul unei lingurite, curatam peretii de crema depusa).

Punem pasta obtinuta intr-un bol si adaugam ceapa si mararul tocate foarte marunt.

Putem pune si piper (optional). Servim pe paine neagra/integrala sau pe paine prajita

cu ardei, morcovi, castravete sau salata. Este foarte buna si sanatoasa, merita incercata.

O alta varianta ar fi sa puneti in ea usturoi sau ardei gras tocat foarte marunt.

Sau patrunjel. Dupa preferinte.

Poate sta cu succes printre aperitivele de pe o masa festiva!

branzica de caju cu turmeric 2

Enjoy!

branzica de caju cu turmeric