Sunt o mare amatoare a biscuitilor sarati (sau crackers-ilor), dupa cum poate ati observat. Am pe blog o intreaga varietate
de bisciti sarati sau scones. Au avantajul ca se fac repede, sunt gustosi si versatili. Crackers cu parmezan si pate de ton, se pot consuma ca gustare
la o petrecere, in timpul zilei, sau langa o salata.
Dar, pot fi folositi si pe post de aperitiv, la o masa festiva, cu un topping cremos – fie o simpla crema de branza
sau alte creme aperitiv, fie diverse pateuri cumparate sau facute in casa.
Astazi am ales o varianta rapida, am folosit pateurile de ton de la RIO Mare – adevaratul gust italian.
Au avantajul ca sunt gustoase, le poti avea mereu la indemana, trebuind sa prepari doar biscuitii.
Aluatul pentru biscuitii sarati poate fi facut cu 1-2 zile inainte si pastrat la frigider, bine ambalat in folie de plastic,
sau pot fi copti cu 1-2 zile inaine si decorati cu putin timp inainte de servire.
Puteti gasi pe blog o selectie variata de aperitive festive.
Ne trebuie:
Pentru crackers:
120 g unt rece taiat cuburi
250 g faina
1 lingurita sare
1 lingurita cu varf de ceapa granulata
1-2 linguri marar tocat
125 g parmezan ras
120 g smantana (fermentata)
Pentru topping:
pate de ton RIO Mare cu ardei sau cu masline
1 lingurita unt moale (optional)
masline, ardei gras etc – pentru ornat
Cum se fac:
Punem in robotul de bucatarie cu lama in S: faina, untul rece taiat cuburi, sarea, ceapa granulata,
parmezanul si mararul tocat marunt. Folosim funcita ‘pulse’ pana cand totul este omogen, si are aspect nisipos.
Punem smantana si punem din nou in functiune robotul pana cand aluatul se transforma intr-o masa de aluat.
Punem aluatul pe masa, il framantam putin, il aplatizam si il punem in folie de plastic.
Lasam la frigider minim o ora (peste noapte sau 1-2 zile).
Intindem o foaie de grosime cca 3-4 mm si decupam formele dorite
(luati in calcul ca la copt, mai cresc usor in inaltime si se micsoreaza putin in diametru)
Punem in tava, pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 10-12 minute, in functie de grosime.
Le lasam sa se racoreasca 5 minute in tava, dupa care le transferam pe un gratar pana se racesc complet.
Le ornam atunci sau a doua, a 3-a zi sau le consumam ca atare.
Eu am amestecat pateul de ton cu 1 lingurita de unt moale, l-am pus intr-un sac a poche si am ornat biscuiti.
Am folosit doua sortimente de Pate Rustico de la RIO Mare – cu ardei si cu masline – un concept unic si inovativ in Romania,
pateuri cu bucati de ton si de legume, avand consistenta pate-urilor preparate in casa.
Cel cu ardei e… to die for! Daca va plac ardeii copti, asta este pentru voi! Pe mine una m-au cucerit!
Delicios de buni!
Cele cu Pate Rustico RIO Mare cu masline.
Enjoy!