E vreme de stat in casa, la caldura, vine weekendul iar la un film bun merg de minune niste snack-uri.

Biscuitii astia sarati, sunt deliciosi. Si da, sunt din naut, la care am adaugat fulgi de ovaz si i-am aromat cu usturoi.

Crackers cu naut si usturoi sunt vegani, deci pot fi consumati si de catre cei care tin post in aceasta perioada.

Ne trebuie:

o conserva de naut Sun food (400 g)

120 g fulgi de ovaz (eu am avut din cei sparti)

1 lingurita usturoi granule

1 lingura zeama de lamaie

60 ml ulei (1/4 cup)

sare dupa gust

Am folosit conserva de naut de la Sun Foodconserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.

– cantitati pentru cca 35 bucati –

Cum se fac:

In robotul de bucatarie cu lama in S, transformam fulgii de ovaz in pudra relativ fina.

Rasturnam pudra intr-un bol incapator si punem nautul (bine scurs in prealabil), sare,

zeama de lamaie, usturoiul granule si uleiul si punem robotul in functiune, pana cand obtinem o pasta omogena.

Rasturnam pasta peste fulgii de ovaz pudra si omogenizam totul bine.

Obtinem un aluat compact pe care il intindem cu sucitorul intre doua hartii de copt, intr-un strat gros de cca 2-3 mm.

Taiem aluatul in patrate (dreptunghiuri in cazul meu), le perforam cu o furculita, ungem toata suprafata cu putin ulei

si presaram deasupra sare (operatiuni oprionale, dar daca ii doriti mai sarati, puteti pune doar putin

mai multa sare in compozitia lor – ii gustati).

Atentie, nu incercati sa ii desprindeti de hartia de copt, ii coaceti asa cum sunt, altfel riscati sa se sfarame (aluatul este usor sfaramicios).

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 30-32 minute.

Ii lasam sa se racoreasca in tava, apoi ii transferam intr-un recipient neacoperit.

Bun si aromati.

Enjoy!