O reteta de post cu arome oarecum orientale care poate fi consumata si calda si rece.
Mai multe despre cous cous puteti citi aici.
Ne trebuie:
1 cana de cous cous
3 ardei (eu am pus rosu, galben si verde)
3 cepe medii
1 lgt de chimen
1 lgt de sumac (optional)
3-4 lg de ulei
sare, piper
patrunjel verde
Am folosit cous cous de la Pukka Food.
Cum se face:
Punem cous-cousul la inmuiat in 2 cani de apa fierbinte (apa dublul cantitatii de cous cous) si il lasam sa absoarba toata apa.
Din cand in cand amestecam in ele usor cu o furculita.
Intre timp calim putin ardeii taiati cubulete in 2 lg de ulei, ii scoatem deoparte apoi calim ceapa taiata cubulete in alte 2 lg de ulei.
Cand cous cous-ul a absorbit toata apa, il amestecam cu ardeii, ceapa, seminte de chimen (putin zdrobite sa iasa aroma din ele), sumac, sare, piper.
Daca nu aveti, puteti sa nu folositi sumac (ii da un gust usor acrisor). Presaram patrunjel tocat deasupra (daca doriti).
Poate fi mancat ca atare sau ca garnitura la friptura.
Enjoy!
Eu sunt mare fan cous-cous, iar reteta ta suna minunat! O sa incerc neaparat!
Sumac-ul merge foarte bine, imi place gustul acrisor. Si cred ca se gaseste la Carrefour 😀
Sa-mi spui daca ti-a placut 🙂
Posibil sa se gaseasca la Carrefour, nu stiu, eu l-am luat de la un mag arabesc.
Merci de vizita!
Acum doua saptamani am mancat cous cous facut de mama.Delicios.Arata foarte bine.
Edith, reteta de cous-cous postata de tine e foarte binevenita. Obisnuiam sa gatesc cous-cous cu ton. Insa, o sa abuzez de sugestia ta, mai ales ca suntem in perioada postului. Pare foarte apetisant si suculent. Eu tot de la Pukka folosesc cous-cous, de acolo luam si pesto pentru a-l gati cu ton. Multumesc pentru ca mi l-ai reinventat. Lu
@haplea: merci 🙂
@Lu si Minu: buna ideea cu ton, miam 🙂
Ma bucur ca iti place.