couscousculegume thumb 1 - COUS COUS CU LEGUME
O reteta de post cu arome oarecum orientale care poate fi consumata si calda si rece.
Mai multe despre cous cous puteti citi aici.
 
Ne trebuie:
1 cana de cous cous
3 ardei (eu am pus rosu, galben si verde)
3 cepe medii
1 lgt de chimen
1 lgt de sumac (optional)
3-4 lg de ulei
sare, piper
patrunjel verde
Am folosit cous cous de la Pukka Food.
IMG 4950 1 thumb 1 - COUS COUS CU LEGUME
Cum se face:
Punem cous-cousul la inmuiat in 2 cani de apa fierbinte (apa dublul cantitatii de cous cous) si il lasam sa absoarba toata apa.
Din cand in cand amestecam in ele usor cu o furculita.
Intre timp calim putin ardeii taiati cubulete in 2 lg de ulei, ii scoatem deoparte apoi calim ceapa taiata cubulete in alte 2 lg de ulei.
IMG 4958 m thumb 1 - COUS COUS CU LEGUME
Cand cous cous-ul a absorbit toata apa, il amestecam cu ardeii, ceapa, seminte de chimen (putin zdrobite sa iasa aroma din ele), sumac, sare, piper.
Daca nu aveti, puteti sa nu folositi sumac (ii da un gust usor acrisor). Presaram patrunjel tocat deasupra (daca doriti).
Poate fi mancat ca atare sau ca garnitura la friptura.
Enjoy!
couscousculegume1 thumb 1 - COUS COUS CU LEGUME