Astazi avem o reteta delicioasa, de post, cu conopida. Am incercat-o mai demult, dar abia acum apuc sa v-o arat.
Am pregatit-o cateva zile la rand, atat de mult ne-a placut. Merita incercata.
Ne trebuie:
o conopida
ulei
usturoi granulat
ceapa granulata
boia dulce/iute
sare
piper
Cum se face:
Taiem conopida in felii de cca un deget grosime. Faceti operatiunea cu atentie, pentru ca se va sfarama, dar folosim si bucatelele mici de conopida, nicio problema.
Nu am cantitat exacte, puteti pune cate o lingurita din fiecare condiment pentru inceput (mai putin sarea si piperul, din care puneti ceva mai putin),
apoi adaugati ulei cat sa obtineti o consistenta cremoasa cu care sa ungem bucatile de conpida.
Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 20 minute.
Buune tare mancate ca atare, fara altceva langa. Noi asa le-am mancat.
Enjoy!