clatite cu sunca de curcan

Astazi nu va arat nimic legat de sarbatoarea Pastelui, pe care sper ca ati petrecut-o bine,

fara excese culinare.

Eu am petrecut-o foaarte bine, a fost primul an in care nu am gatit si nici mancat specific Pastelui.

Am fost plecati de acasa, ne-am relaxat si lenevit si-am mancat gratare si salate (eu mi-s la dieta, remember, da? 🙂

Revenim la reteta de astazi, este una Dukan, cum v-am obisnuit, insa poate fi consumata

si de cei care sun tin dieta pentru ca este delicioasa si satioasa, perfecta pentru micul dejun.

– Reteta pentru perioada de Atac/PP –

Ne trebuie:

2 oua

1 lg branza dulce 0,2%

1 lgt ceapa deshidratata

1 lg tarate de ovaz (maruntite in prealabil cu robotul de bucatarie)

un praf de turmeric (pt culoare) – optional

sare, piper

+

Pt umplutura:

1 lg crema de branza

2 felii sunca de curcan Ifantis

(cantiati pt o clatita mare)

Cum se fac:

Simplu de tot. Ca la o omleta/clatita clasica.

Batem bine ouale cu putina sare si praful de turmeric (l-am folosit sau dau putina culoare).

Adaugam branza, sare, piper, taratele de ovaz maruntite.

Ungem o tigaie de teflon cu puuutin ulei cu ajutorul unui servetel.

Turnam compozitia in tigaie, acoperim cu capac si lasam aasa pana se intareste oul,

apoi intoarcem pe cealalta parte si mai lasam putin pe foc.

Capacul este cheia, ca sa obtineti o clatita ce poate fi rulata.

Ungem clatita cu putina crema de branza 0,2%, presaram sunca de curcan taiata fasii,

putin piper, si optional putin patrunjel verde.

Simplu de tot, pt un mic dejun Dukan (si nu numai) copios.

Pentru zilele de PL, o puteti acompania de minune cu o salata.

Enjoy!

clatite cu sunca de curcan 1