Este post, asa ca idei de gustari/mic dejun sunt bine venite zic eu pentru cei care tineti post.
Astazi avem o reteta de clatite cu legume, mai precis cu porumb, ardei gras si chives.
Le puteti consuma ca atare sau langa o salata delicioasa. O alta varianda de clatite de post: clatite cu dovlecei.
Ne trebuie:
150 g faina
200 ml apa
1/2 lgt praf de copt
1/3 lgt turmeric (optional)
1/3 lgt boia iute (optional)
2 lg ulei de masline + 1 lg pentru tigaie
3 linguri boabe de porumb (din conserva)
3 lg ardei gras
3-4 lg chives tocat marunt (sau ceapa verde)
sare, piper
Am folosit porumb la conserva de la Sunt Food 100% conserve sanatoase.
Cum se fac:
Amestecam faina cu sare, piper, praf de copt, turmeric si boia (ultimele doua sunt optionale,
turmericul il folosesc des pentru culoare si boiaua pentru ca imi plac mancarurile picante).
Adaugam apa treptat omogenizand cu o lingura pentru a nu se forma cocoloase.
Lasam amestecul sa se odihneasca pana taiem si curatam legumele.
Adaugam ardeiul gras si chives-ul tocate marunt si boabele de porumb. Omogenizam.
Punem intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa, pe care am uns-o in prealabil cu putin ulei,
cu lingura (eu am facut clatite de cca 10-12 cm diametru). Atentie sa nu le faceti prea groase.
Coacem pe fiecare parte cca 4 minute la foc mic – mediu si le intoarcem cu o paleta.
Se consuma calde sau reci. Eu le-am taiat triunghiuri, in 4.
Au avantajul ca le putem face de seara, iar dimineata doar le incalzim putin sau nu.
Enjoy!
Le-am incercat in seara asta si am mancat jumatate din ele, eu voiam sa le am maine dimineata la micul dejun :)). Silly me!! :)) Multzam!
Dana, ma bucur ca ti-au placut 🙂
wonderful recipe. I love Clatite and this sounds delicious. Multumesc
Rodica
Imi plac foarte mult, arata de numa’ ! 🙂
Abia astep sa le incerc..
Ana, te astept sa-mi spui cum ti-au placut 🙂
Chiar nu stiu ce caut eu la ora asta pe aici !! 🙂
PS.Imi place combinatia !! 😉
Adina, si mie mi-a placut 🙂
te pup!
Acuma fac clatitele. Sunt un deliciu! Si sunt atat de usor de facut! Multumesc pentru reteta!
Laura, ma bucur ca ti-au placut! Te mai astept 🙂
Foarte bune
Oare pot prepara compoziția de cu seară și să le fac dimineață?
Cred ca merge, pastrezi compozitia intr-o caserola inchisa in frigider.
Mie mi-au iesit ca o papara. Arata aproape ca ale tale, dar la gust sunt ciudate. Am adaugat iaurt si un ou, poate mai salvez ceva:(
Nu stiu ce este o papara insa nu au cum sa nu iasa daca ai respectat intocmai reteta, cantitatile si ingredientele… Contin faina care le leaga si contribuie la gust. Seamna cu clatitele sarate..
Imi pare rau ca nu ti-au placut.