Este iarna, vreme geroasa, zeama de varza din plin, asa ca ce-ar fi sa va delectati cu o ciorba cu afumatura si zeama de varza,

asa cum am facut si eu? Mai ales ca vine si weekendul. Va asigur ca n-o sa va para rau, se face repede si este tare, tare buna.

Ne trebuie:

cca 1 kg ciolan afumat – fara os am avut eu (sau coasta afumata)

3 cepe

4 lg ulei

2 morcovi

telina, pastarnac

1 ardei gras mare

1 conserva rosii bucati Sun Food

2 cartofi mari

1 litru zeama de varza

piper, leustean

2 oua

Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,

pe care le am mereu la indeamana.

Cum se face:

Calim ceapa tocata marunt in ulei tim de 5-7 minute, amestecand din cand in cand

(atentie, nu adaugati sare decat la sfarsit, daca mai este nevoie. Zeama de varza este sarata.).

Adaugam apoi morcovul, telina si pastarnacul tocate marunt si mai lasam acoperit sa se caleasca cca 5 minute.

Taiem ciolanul bucati si il adaugam peste legumele calite. Punem si cca 2,5 litri de apa fierbinte si lasam sa fiarba acoperit,

la foc mic de cand incepe sa fiarba cca 25-30 minute (ciolanul este prefiert si va fierbe repede).

Adaugam ardeiul gras tocat marunt si rosiile bucati, piper si mai lasam sa fiarba cca 10 minute.

Aduagam apoi cartofii taiati cuburi potrivite si dupa cca 10 minute adaugam zeama de varza fierbinte.

Lasam pe foc inca 5-10 minute, in ultimele 2 minute punem ouale batute – amestecam energic cu furculita cand le punem in ciorba –

pentru a evita sa se coaguleze bucati prea mari.

Stingem focul dupa cele 2-3 minute dupa ce am pus oul, si dupa alte 15 minute adaugam leusteanul tocat si potrivim de sare,

adaugam daca mai este nevoie.

O mancam fierbinte cu ceapa rosie ca este tare buna!

Enjoy!