choux aperitiv 2 - Choux aperitiv

Cand am postat pateul de ton, v-am spus ca l-am servit in choux. Acum o sa va arat si cum se fac.

Deloc greu, insa trebuie sa fim ateti la niste pasi obligatorii.

Sunt versatile si mereu la indemana, pot fi umplute cu o multime de umpluturi sarate sau dulci,

si au avantajul ca poti fi pregatite cu 1-2 zile inainte de a fi servite.

Ne trebuie:

125 ml apa

60 g unt (taiat cuburi)

un varf de lgt sare

65 g faina

2 oua (la temp. camerei)

– cantitati pt cca 18 bucati –

Cum se fac:

Se pun  la fiert apa, untul si sarea intr-o craticioara si amestecam pana incep sa fiarba.

Dam deoparte si punem toata faina odata si amestecam energic pana dispar toate cocoloasele

si amestecul devine omogen. Se lasa sa se raceasca cateva minute si adaugam cele doua oua pe rand, intai primul

mixand cu mixerul la viteza medie-max pana se incorporeaza, apoi il adaugam pe urmatorul si mixam bine.

Compozitiile vor arata asa: in stanga compozitia inainte de adaugarea oualor, in dreapta dupa adaugarea lor.

compozitie choix 1 - Choux aperitiv

Punem compozitia intr-un sac a poche cu un dui rotund sau stelat in varf, in functie de preferinte,

(eu am folosit unul rotund) si formam gramajoare pe hartia de copt in tava de la aragaz.

Atentie, nu le faceti prea mari pentru ca vor creste. Ale mele au fost cam de marimea unei caise dupa ce s-au copt.

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 10 minute, apoi  coboram temperatura la 160-170 C si coacem inca 20 minute .

Stingem focul si le mai lasam inca 5-10 minute in cuptor.

Va sfatuiesc sa le incercati, pentru ca in functie de cuptor, timpii pot varia usor.

Scoateti o bucata, o lasati sa se racoreasca putin si o taiati in jumatate. Daca este uscata in mijloc sunt gata,

daca nu, le mai lasati, introducand-o si pe cea taiata inapoi in cuptor.

choux in tava 1 - Choux aperitiv

Le lasam sa se raceasca si le taiem pe jumatate. Le umplem cu  ce umplutura preferam sau avem la indemana:

pate de ficat, crema de branza, crema de branza cu ardei, salata de oua,  icre cu ton, salata de conopida.

Eu le-am umplut, asa cum v-am spus, cu pate de ton.

Nu le umpleti cu mai mult de o 1-2 ore inainte de a fi servite, pentru ca se vor inmuia.

Enjoy!

 choux aperitiv 1 1 - Choux aperitiv

Nota: Desigur, pot fi umplute cu creme dulci, ganache, budinci, frisca si pudrate cu zahar