IMGP0843 1 - CHIPS DE DOVLECEI LA CUPTOR
Reteta de la Crista:
Ne trebuie:
dovlecei
ou batut + 1 lingura de lapte sau smintina dulce
parmezan ras
sare si piper
pesmet
praf de usturoi
boia iuteCum se face:
Am taiat dovleceii in felii (de cca 6-7 mm si au fost cam grosi).
Va sfatuiesc sa ii taiati de cca 3-4 mm.
Pregatim un amestec din parmezan, pesmet, praful de usturoi, sare, piper, boia
(atentie la sare, parmezanul este deja sarat la fel poate fii si praful de usturoi).IMGP0823 1 - CHIPS DE DOVLECEI LA CUPTOR

Trecem feliile de dovlecel prin ou batut amestecat cu smantana (am pus eu)
si apoi prin amestecul solid.
Asezam feliile condimentate intr-o tava tapetata cu hartie de copt

IMGP0825 1 - CHIPS DE DOVLECEI LA CUPTOR

si le coacem la cuptorul incins pana devin crocante.
La jumatatea timpului de coacere le-am intors pe cealalta parte … ca sa se coaca uniform.
Eu le-am lasat putin mai mult si s-au maronit putin…
Trebuie sa fiti cu ochii pe ele sa nu faceti ca mine (doar daca nu cumva va plac mai mult asa…).

IMGP0826 1 - CHIPS DE DOVLECEI LA CUPTOR

Le-am “rontait” la televizor cu bastonase de castravete si morcov.
Au mers de minune in combinatia asta!

IMGP0838 1 - CHIPS DE DOVLECEI LA CUPTOR