Reteta de la Crista:
Ne trebuie:
dovlecei
ou batut + 1 lingura de lapte sau smintina dulce
parmezan ras
sare si piper
pesmet
praf de usturoi
boia iuteCum se face:
Am taiat dovleceii in felii (de cca 6-7 mm si au fost cam grosi).
Va sfatuiesc sa ii taiati de cca 3-4 mm.
Pregatim un amestec din parmezan, pesmet, praful de usturoi, sare, piper, boia
(atentie la sare, parmezanul este deja sarat la fel poate fii si praful de usturoi).

Trecem feliile de dovlecel prin ou batut amestecat cu smantana (am pus eu)
si apoi prin amestecul solid.
Asezam feliile condimentate intr-o tava tapetata cu hartie de copt

si le coacem la cuptorul incins pana devin crocante.
La jumatatea timpului de coacere le-am intors pe cealalta parte … ca sa se coaca uniform.
Eu le-am lasat putin mai mult si s-au maronit putin…
Trebuie sa fiti cu ochii pe ele sa nu faceti ca mine (doar daca nu cumva va plac mai mult asa…).

Le-am “rontait” la televizor cu bastonase de castravete si morcov.
Au mers de minune in combinatia asta!