Imi plac chiftelutele de orice fel, fie ca sunt cu carne, peste fie ca sunt doar din legume, le consider delicioase.
Gasiti pe blog o sumedenie de retete de chiftelute.
Astazi avem o reteta de chiftelute de pui cu mozzarella si crema de branza Philadelphia cu jalapeno.
Ne trebuie:
600 piept de pui
2 oua
4 linguri faina
100 g mozzarella rasa
Marar
Sare, piper
* cantitati pentru cca 19 buc *
Cum se fac:
Taiem pieptul de pui in bucati mici si il tocam in robotul de bucatarie cu lama in S.
Rasturnam carnea intr-un bol incapator, adaugam peste ea ouale, crema de branza, mozzarella rasa, faina, mararul tocat,
sare, piper si amestecam bine.
Dam la frigider 1- 2 ore sau peste noapte.
Formam chiftelutele fie cu cupa de inghetata, luam carnea si punem in tigaia in care am incins 5-6 linguri de ulei si le aplatizam usor.
Fie, cu mainile umede pe formam in palme.
Prajim la foc mic, pe ambele parti, pana se rumenesc usor.
Le mancam cu un sos facut din restul de crema de branza cu jalapeno ramas, amestecata cu 3 linguri de ketchup si 1 lingurita de mustar.
Tare bune.
Enjoy!