In ultima vreme am postat doar retete dulci, asa ca era timpul si pentru o reteta sarata, nu?
Chiftelute de post cu ovaz si legume, sunt delicioase, de post, crocante la exterior si moi la interior.
Fulgii de ovaz fierti sunt folositi pe post de “carne” in aceste chiftelute.
Ne trebuie:
150 g fulgi de ovaz
400 ml apa
2 cepe
2 cartofi rasi pe razatoarea mica
4 catei de usturoi
3 lg ulei
marar tocat
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu 1 lingurita otet
sare, piper
– cantitati pentru cca 18 bucati –
Cum se fac:
Punem la fiert fulgii de ovaz in apa cu putina sare si ii fierbem cca 5-6 minute de cand incep sa fiarba.
Stingem focul si ii lasam sa se raceasca,
apoi ii amestecam intr-un bol incapator cu ceapa maruntita in robotul de bucatarie sau tocata marunt,
cartofii rasi pe razatoarea mica si storsi putin de apa, usturoiul pisat, sare, piper, mararul tocat marunt, uleiul si bicarbonatul stins cu otet.
Amestecam bine (eu am amestecat cu mana) si daca compozitia este prea moale pentru a forma chiftelele, adaugam 2-3 linguri de pesmet.
Formam chiftelele cu mainile unse cu apa sau ulei si le prajim in tigaie in ulei de un deget
pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Le intoarcem cu o paleta.
Le scoatem pe prosop de hartie pentru a scurge excesul de ulei.
Delicioase, crocante la exterior si moi la interior. Bune si calde si reci.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!
Se poate la cuptor? Mulțumesc
Silvina, scuze pentru intarziere.
Se pot face si la cuptor, dar nu vor iesi nici pe departe la fel de savuroase ca cele prajite. 🙂
Recomand sa le spray-ezi cu ulei inainte de a le coace (sunt foarte utile in cazurile astea sray-urile cu ulei).