Tot pe principiul pestelui in crusta de alune, pentru iubitorii de peste si alune,
o idee de aperitiv poate, pentru masa de Revelion.
Ne trebuie:
500 g peste
2 cartofi
1 ou
1-2 liguri de pesmet
praf de usturoi/ceapa verde
cca 200 g alune/seminte de susan
sare, piper

Pt sos:
4-5 lg maioneza/smantana/iaurt cremos
5-6 catei de usturoi
sare, piper
Cum se fac:
Se pun la fiert (de preferat la aburi) cartofii taiati cuburi si pestele taiat suvite (peste cartofi).

Se lasa cca 15 minute (se pun cand apa deja fierbe).
Se lasa sa sa raceasca si se toaca la robot sau se dau prin masina.

Se adauga oul si 1-2 lg de pesmet (daca e nevoie).
Eu am impartit compozitia in jumatate. Intr-o jumatate am pus praf de usturoi,
iar in cealalta am pus codite uscate de chives ( puteti pune si ceapa verde tocata ff marunt).

Se fac chiftelutele care se dau prin susan si /sau alune maruntite.

Se dau la cuptorul incins (in tava cu hartie de copt) cca 20 min.

Se servesc cu sos sau fara…

Sarbatori Fericite si Un AN Nou minunat iti doresc
Arata taaare bine!
Sarbatori fericite,draga Edith!Pup!
Minunate!
Sarbatori fericite! Un Craciun linistit, sanatate. La multi ani! Cami
Va multumesc frumos!
Craciun fericit si multa sanatate va doresc si voua 🙂
Sarbatori fericite ! si An nou fericit !
super retete
foarte bune chiftelutele.noi le servim cu un sos de usturoi.chiar aveam niste peste si nu stiam ce sa fac cu el.buna ideea.
Ma bucur ca v-au placut. Si noi tot cu sos cu usturoi le-am servit 🙂
le voi incerca