Am facut acest cheesecake de Paste, in loc de pasca. A fost delicios.
Insa il puteti pregati oricand, are gustul delicios al placintei cu branza dulce si stafide.
Acum ca suntem in seszonul capsunilor si al cireselor, puteti pune deasupra fructe proaspete.
Nu renuntati la toppingul de smantana, este delicioasa asa. 🙂
Ne trebuie:
Pentru crusta:
200g biscuiti
100 g unt
3-4 linguri de lapte
Pentru umplutura:
700 g branza dulce
100 g smantana
180 g zahar
coaja de la o lamaie
vanilie
4 oua
un plic de budinca vanilie (sau 40 g amidon)
1/3 lingurita sare
120 g stafide
Pentru topping:
180 g smantana fermentata
3 linguri zahar pudra
un praf de sare, vanilie
– cantitati pentru o tava cu diametrul de 20 cm –
Cum se face:
Facem crusta:
Maruntim bine biscuitii si ii amestecam cu untul topit si cu laptele.
Ii punem intr-o forma de tort cu peretii detasabili (20 cm diametru) si presam bine cu o lingura.
Puteti folosi o tava de pana la 23 cm diametru.
Fac o paranteza. Eu am folosit 300 g de biscuiti+ 150 g unt si 5-6 lg de lapte, pentru ca am urcat crusta si pe peretii tavii.
Nu este oblgatoriu. Cu cantitatea de 200 g acoperiti doar baza tavii.
Facem umplutura:
Amestecam intr-un bol incapator: branza, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, ouale batute cu furculita inainte,
Coacem la 180 C timp de 15 minute, apoi 40-50 minute la 160 C.
Lasa sa se raceasca in cuptorul inchis cca 30, apoi il socatem din cuptor.
Il lasam sa se raceasca complet si il scoatem din forma, pe un platou.
Eu l-am lasat la frigider pana a doua zi cand am pus toppingul de smantana.
amestecand toate ingredientele: smantana fermentata, zahar pudra, un praf de sare si vanilie.
Am pus peste toppingul intins pe cheesecake cateva stafide.
De-li-cioa-sa!
Enjoy!
Delicioase preparate.