Cheesecake cu capsuni si oreo - Cheesecake cu capsuni si oreo

Inca se mai gasesc capsuni romanesti, nu stiu prin ce minune.

Eu insa aveam cateva congelate, asa ca am facut acest cheesecake aromat.

In caz ca va intrebati de aspect, am folosit frisca la tub pentru ornat, d-aia a iesit asa uratel, dar gustul a fost delicios, va asigur! 🙂

Ne trebuie:

Pentru baza:

200 g biscuiti Oreo

60 g unt topit

Pentru crema:

600 g capsuni

7 linguri cu varf de zahar

500 g crema de branza Philadelphia XXL

5 foi de gelatina (10 g)

un praf de sare

vanilie

frisca si capsuni/biscuiti pentru ornat

– cantitati pentru o tava de 18 cm diametru –

Cum se face:

Punem pe foc capsunile taiate bucati, cu zaharul, si le fierbem cca 20 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand.

Inlaturam de pe foc si punem foile de gelatina (pe care le-am hidratat inainte timp de 5 minute, in apa rece, apoi le-am stors bine de apa).

Amestecam pana cand gelatina se dizolva complet. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi turnam peste ei untul topit si omogenizam bine,

pana obtinem consistenta de nisip umed.

Presam compozitia obtinuta intr-o tava (eu am folosit o tava de 18 cm diamentru cu baza detasabila,

insa puteti folosi si una de 20 cm diametru, va iesi mai putin inalta.) Punem in frigider 10 minute.

Mixam crema de branza, aflata la temperatura camerei cu sare si vanilie, apoi adaugam capsunile, care intre timp s-au racit.

Punem peste baza de biscuiti crema de branza amestecata cu capsunile si dam la frigider minim 4h, de preferat peste noapte.

Ornam cu frisca batuta si capsuni si biscuitei mici oreo.

Enjoy!

Cheesecake cu capsuni si oreo 1 - Cheesecake cu capsuni si oreo