Pe langa pasca fara aluat sau cozonac, poate sta foarte bine pe masa de Paste si acest super mega bun cheesecake.
Un cheesecake la rece fara gelatina, rapid, usor, cremos si racoros. Cu afine.
O nebunie!
Ne trebuie:
220 g biscuiti graham
100g unt
6 lg lapte
400 g crema de branza
90 g zahar pudra
250 ml frsca batuta
esenta de vanilie (am pus Butter Vanilla)
Pt topping:
350 g afine (congelate am avut eu)
6 linguri de zahar
2-3 lg de zeama de lamaie
Cum se face:
Maruntim biscuitii (eu i-a facut la robot) si ii amestecam cu cele 6 linguri de lapte si untul topit.
Punem inelul unei forme detasabile pe un platou (diametrul formei – 24 cm),
iar in interiorul lui punem biscuitii si ii presam bine cu dosul unei linguri.
Dam la frigider pana preparam crema.
Asta este crema de branza pe care am folosit-o. V-o recomand cu incredere, este foarte buna.
Se gaseste numai in magazinele Plus.
Batem crema de branza (la temperatura camerei) cca 1-2 minute cu zaharul pudra
apoi amestecam cu frisca batuta si esenta de vanilie (mixam bine sa omogenizam amestecul).
Punem crema rezultata peste biscuiti si dam la frigider (eu am pus la congelator cca 20 min).
Toppingul:
Punem intr-o craticioara (de preferat cu interiorul inchis la culoare sa nu se pateze)
afinele, zaharul si zeama de lamaie.
Lasam sa fiarba la foc mic (amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca)
pana siropul incepe sa se mai ingorase.
Incercam sa vedem daca e gata, punanand 2-3 picaturi pe o farfurie, cand se incheaga putin este gata.
O lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura (nu indepartam inelul).
(Se poate face cu orice fel de fructe.)
Dam din nou la frigider pentru minim 2-3 ore.
Si serviiiim 1-2-3 felii pt ca va spun, nu va mai puteti opri!
Arata super, Edith!
Felicitari!
Deci mai lasat fara cuvinte arata super bestial, ca la carte, felicitari.
Multumesc frumos ca va place, fetele!
Sa stiti ca pe cat e de frumoasa pe atat e de buna 😛
Iti doresc un Paste fericit!!! plin de bucurii si impliniri
Lory
Excellent !
nu mai intruuuuuuuuuuuuuuuu.
nu pot sa mai vad asa cevaaaaaaaaaaaaa.
draga mea,pana la paste mai sunt 2 doua 2 doua(intelegi?)2 zile.
eu mi-am stabilit deja meniul,iar tu ma dai peste cap.
in alta ordine de idei(pana imi trece sughitu de la aceasta prajitura),te rog sa ma sfatuiesti cam care ar fi alta crema de branza,daca poti bineanteles).ca nu am vazut-o prin romania.
deci,nu mai intruuuuuuuuuuuuuu.
decat asa,pe furis.
pupici MARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII si ITI MULTUMESC!!!!!!!!!!!!
ps.vrei sa fii sora,matusa,cumnata,verisoara mea?
accept orice varianta……
Lory, multumesc frumos.
Si tu sa ai un Paste fericit cu multe bucurii!
Grazie, Mary!
Mariii :)) m-ai facut sa rad!
Crema asta de branza se gaseste in reteaua de magazie Plus (e facuta special pt ei). Daca nu ai nicun Plus pe langa tine, poti folosi Philadelphia (care e ceva mai scumpa) sau poti cauta la raionul de branzeturi la cutie o alta branza -crema (ca sunt sigura ca au aparut o gramada).
Nu conteaza ca are putina sare (si a mea a avut) – nu se simte deloc.
Sigur ca vreau sa fiu sora ta, tot nu am una :)).
Edith, arata fantastic!io mi-s moarta dupa prajituri cu fructe! yummi
Merci frumos, diamond! Daa, sunt tare bune, si mie imi plac mult.
Arata excelent! A vazut si sotul meu reteta aceasta si deja am primit comanda pentru ea! 🙂
Toate cele bune si un Paste fericit!
Arata atat de bine!Felicitari!
Iti doresc sa petreci un Paste Fericit alautri de cei dragi! Pupici!
Multumesc, Lavinia! Sunt sigura ca o sa va placa. Te astept sa-mi spui!
Paste fericit!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi ,sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa,bucurie in inima si multa sanatate si putere de munca.
Apoi, Edith…nu e de bine, zau ca nu tz, tz, tz! Daca mie mi se lipesc ochii-amndoi de monitor din cauza cheese-cake-ului tau, stii tu vreun antidot? 😛
In fine, ceea ce vrea mai mult si mai mult sa iti spun este:
Fie ca lumina Sfanta a Invierii sa iti umple sufletul si viata de bucurie. Un Paste fericit, cu deplina sanatate, dragoste si armonie, belsug si implinirea tuturor dorintelor!
Arata absolut delicios, Edith!!
Am trecut sa-ti urez Paste fericit alaturi de toti cei dragi tie!!! Pupici!!! 🙂
Super ca intodeauna.Sti ca sint fun chesecakuri:).
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi, sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa, bucurie in inima si multa sanatate si putere de munca.PASTE FERICIT!
Hristos a inviat!
Hristos a Inviat! Pacea si dragostea sa domneasca in sufletul si casa ta! Sarbatori fericite!
Fie ca Sarbatorile Pascale sa iti aduca lumina in suflet si in casa, bucurii, fericire si numai impliniri! Hristos a Inviat!
Superb tortul, Edith si oricand de pus in practica fiind asa de rapid 😉
Iepurasu mustacios, e de Paste norocos, nu-ti lasa cadouri in ghete, are el alte secrete, pasca, oul inrosit, cozonac si miel fript , stiu ca te-am abramburit, dar un PASTE FERICIT!
Hristos a Inviat!
Va pup, Isabela!
Paste fericit tie si familiei!Pupici.
Paste fericit!
Hristos a inviat! Sarbatori fericite, draga mea!
@Totoro: Iti multumesc frumos pt urari. Si voua va doresc tot ce e mai bun!
@Laura Laurentiu: pai.. antidotul ar fi sa faci cheesecake-ul 🙂 Zic si eu 😛
Multumesc frumos pt urari! Si tie sa iti dea Domnul tot ce e mai bun!
@Iulia: multumesc frumooos! Pup!
@Paradis: Adevarat a inviat!
Stiu ca esti fan, si cred ca am devenit si eu :))
Iti multumesc frumos pt urari. Si tie sa iti dea Domnul tot ce e mai bun!
@Dana2dor: Adevarat a inviat! Multumesc si tu sa ai parte de tot de e mai bun!
@CristinaK: multumesc frumos! Asa e, e buuuun de tot si rapid.
@Isabela: hi hi ce urare frumushica, multumesc mult!
@Marcela: multumesc frumos! Pup!
@Irina: multumesc frumos!
@Bunny:Adevarat a inviat! Multumesc! Pupici!
Extraordinar de bun tortul cu doua mici dar foarte mari probleme: desi am respectat intocmai ingredientele si marca lor, tortul nu s-a dezlipit sub nici o forma din forma si dupa ce i-am scos marginea s-a muiat rau crema aia de branza si mi s-a cam scurs in farfurie…..Deci a fost mancat cu furculita pt ca blatul a fost cam tare pentru lingurita…..
Draga anomin, chiar nu stiu de ce ti s-a lasat crema. Daca tu zici ca ai folosit aceeasi crema de branza, nu ma pot gandi decat ca a fost frisca de vina. Ce fel de frisca ai folosit?
Eu am mai avut probleme cu frisca, se lasa, nu statea deloc batoasa. Acum nu mai folosesc orice frisca. Numai Creme patiserie de la Megle sau Apla de la Plus. Si ambele sunt ok.
O alta cauza nu-mi vine in minte.
In ceea ce priveste biscuitii… Ai pus si cele 6 lg de lapte peste ei? Eu am folosit buscuiti graham, poate ai folosit un alt fel de biscuiti.. La mine blatul de biscuiti a fost moale (se vede si cum s-a taiat). Cand se intareste prea tare, se sfarama si nu se taie perfect drept.
Imi pare rau ca nu ti-a iesit.
Eu zic sa o mai incerci o data pt ca trebuie sa stea exact ca in poza. Nu este la fel de batoasa ca cea in care folosesti gelatina, dar oricum nu curge cum ti s-a intamplat tie…
Am folosit frisca hulala pt ca creme patiserie la mine nu se bate deloc sa stea batoasa. De fiecare data am folosit intaritor de frisca. Folosesc hulala pt ca desi e mai rea la gust, se bate super bine si ramane foarte tare.
Biscuiti am folosit digestivi de la ETI, destul de calitativi din cate stiu si oricum foarte buni la gust.
In amestecul cu branza si frisca am pus si intaritor pentru branza de la Dr. Oetker dar greseala mea e ca am pus prea putin.
Oricum voi incerca din nou reteta pentru ca, chiar daca am mancat cu furculita este absolut delicios tortul asta…incredibil de bun si de usor.
Te mai tin la curent….as fi fost curioasa sa stiu daca l-a mai incercat cineva….
Da, hulala sta batzoasa dar nu folosesc ca nu-mi place la gust deloc.
Foarte ciudat ca nici cu intaritor pt branza nu a stat “tzapana”… Eu nu am folosit chiar nimic in afara de crema de branza, frisca si zahar.
Chiar sunt curioasa cum o sa-ti iasa daca o mai incerci si poate a mai incercat-o cineva si ne spune…
Saru’ mana pentru reteta. A fost un succes total. Am facut cheesecake-ul pentru petrcerea unei prietene, pe post de tort 😛 . Am folosit: frisca hulala(plus un pachet de intaritor), branza philadelphia, biscuiti graham 450gr( si am dublat bineinteles toate celelalte ingrediente pentru blat). Nu am gasit afine congelate, asa ca pentru topping am folosit fructe de padure congelate 400gr (le-am pus pe foc cu 200g zahar pana s-a topit zaharul. Am scurs sucul lasat si l-am folosit la prepararea unui plic de Tort Gelee de la Dr. Oetker. Dupa ce s-a legat jeleul, l-am amestecat cu fructele de padure si le-am lasat sa se raceasca putin inainte sa le pun pe cheesecake.)
Rux, sa-ti fie de bine! Ma bucur ca ti-a placut si ai avut succes cu ea si ma mai bucur ca esti prima (care imi spune cel putin) careia i-a iesit. Chiar imi faceam griji… 🙁
Trebuie sa fi fost buuuna si cu fructe de padure. Asa e, nici eu nu am vazut afine congelate de cumparat. Eu am pus la congelator asta vara.
Si ideea cu tort gelee a fost faina. Eu am incercat pe cat posibil sa evit “artificilalul” de data asta.
Te mai astept cu alte impresii cand incerci si alte retete 🙂
Diana:Si eu fac cheese-cake-de fapt e una dintre putinele prajituri care imi plac(poate pentru ca are un gust fresh si nu e exagerat de dulce)si reteta e cam aceeasi-am tradus-o de pe un site american, sa fiu sigura de autenticitate:)
As avea o sugestie.Ca sa fie naturala 100%, folositi frisca naturala, de exemplu este de la Milli-are doar 1 E cred-caragenan.Nu stiu daca v-ati uitat vreodata la compozitia de frisca vegetala-Hulala etc>S-ar putea sa va speriati-are cel putin 6 E-uri.Mie imi apare alegie de la ea, sunt un adevarat radar…
Va asigur ca si gustul e super cu frisca naturala,poate va trebui sa adaugati intaritor,eu tot vreau sa fac experiment cu pectina de dulceata, poate se leaga.
PS.E super blogul .Tocmai mai iau o reteta de supa.Yammi!
Diana, intr-adevar cu frisca naturala iese mult mai buna, eu am incercat La Dorna si nu s-a batut bine, a ramas moale, curgea, si de atunci nu am mai incercat o alta frisca naturala.
Eu nu folosesc Hulala pt ca mi se pare f rea la gust.
Spune-mi te rog, sub ce forma gasesti pectina de dulceata? De unde o iei? ca e o idee interesanta. Nu vorbesti de intaritorul acela pt dulceturi de la Dr Oeker, nu? Gel fix parca ii zice.. Sa-mi spui si mie daca incerci si cum iti iese. Merci anticipat!
Ma bucur ca iti place blogul, sper sa iti placa si supa pe care o sa o icnerci 🙂 Te astept cu impresii.
Edith, am incercat-o deja de doua ori: o data cu “glazura” de capsuni, a doua oara cu mure… O bunatate!!! Nu s-a imprastiat deloc, s-a taiat perfect, si desi eu nu am fost niciodata fan cheesecake-uri, reteta ta a reusit sa-mi schimbe impresia.
Multumesc, o zi frumoasa!
Roxana, ma bucur tare ca ti-a placut si ca ti-a iesit ok 🙂
Asa e, e minunat cheeecake-ul asta!
Te mai astept! Seara faina!
am incercat si eu reteta, desi cam cu teama de a nu iesi curgatoare. dar a iesit super. am folosit frisca din smantana de la alimentara. doar ca am dublat toate cantitatile, cu exceptia afinelor. asa ca am avut o tarta juma cu afine, juma cu capsuni. oricum a impresionat!
Draga anonima, ma bucur ca ti-a iesit si ti-a placut. Nici nu avea cum altfel 😛 (ma laud singura, dar tarta asta e o minunatie)
Te mai astept!
Buna Edith.Pentru inceput vreau sa-ti spun ca Blogul tau este MINUNAT!SUPER RETETE SI FOARTE MULT TALENT!As dori sa fac prajitura asta pentru ziua cuiva si as vrea sa te intreb daca il fac cu o zi inainte,mai e la fel de gustos?Te pup si sa stii ca de mult tot urmaresc praji si o tot citesc si tot salivez…DAR ACUM AM GASIT OCAZIA DE A O SI PROBA!Simona
Buna Simona! Merci ca iti place blogul meu, sper sa gasesti multe retete pe placul tau.
Vreau sa te felicit pt alegerea acestui cheesecake care este mi-nu-nat! Sigur ca il poti face cu o zi inainte si sa il tii numai in frigider, este char mai gustos a doua zi 🙂
Spor la treaba si la multi ani sarbatoritului/ei.
Te mai astept!
Am avut si eu problema cu cheesecake-ul care se lasa cand ridic inelul. Eu tind sa cred ca e de la frisca, am folosit hulala (fara intaritor). Ma apuc din nou sa fac cu alta marca de frisca si sper sa iasa ok de data asta pt ca salivez uitandu-ma la poza finala!
Toate cele bune,
Adina
P.S: mersi pt informatia legata de fulgii chilli!
Adina, chiar nu stiu de ce vi s-a lasat voua chessecake-ul asta 🙁
Nu cred ca e de la frisca pt ca si hulala sta tare dupa ce o bati..
Ce fel de crema d branza ai folosit?
Eu nu am pus nimic in plus fata de ce scrie la ingrediente si a iesit cu o consistenta cremoasa, nu foarte batoasa dar de lasat nu s-a lasat deloc.
Pai am folosit fricheso natural si frisca apla sau alpa cum ai zis tu (din plus, special le-am luat). Ramane un mister! Asta e… 🙂
Adina (ca banuiesc ca tu esti), deci nu ai folosit hulala, ai fol Apla?
Chiar ca e un mister, daca nu iesea nimanui, ziceam ca am avut eu noroc cand am facut-o de a stat relativ tare.
Ai lasat-o la frigider mai multe ore?
Poate dc pui 500 g de crema de branza o sa fie mai tare? Sau chiar ambele cutii (600g). Asta daca vrei sa o mai incerci.. 😀
Eu sunt, da. 🙂
Am tinut-o la frigider de cand am luat-o. Ar fi o idee sa pun mai multa crema de branza. Ma mai gandeam daca sa scot frisca de tot :)) ca toti pasii pana la frisca sunt buni 😀
Eu nu as scoate frisca de tot..
Ii da pufosenie si cremosenie buna 🙂
Eu zic ca daca pui 500-600 g de crema de branza nu are cum sa nu iti iasa (mie mi-a iesit cu 400 :((
te intrebasem dc ai lasat prajitura la frigider mai mutle ore inainte sa scoti inelul (cred ca tu te-ai referit la branza cand ai zis ca ai tinut-o la frigider de cand ai luat-o). 🙂
Edith, as putea adauga vreo 100 gr iaurt in crema? isi va pastra forma compacta oare?
@Explora Cuisine: nu te sfatuiesc sa pui iaurt, si asa unele persoane au avut probleme cu compozitia, nu a fost prea ferma. Daca vrei neaparat sa pui iaurt, pune si gelatina.
Dar eu nu as pune, e perfecta asa 🙂
Edith, nu am pus iaurt, asa cum ai zis, dar din pacate nu mi-a stat crema la un loc, chiar daca trecusera vreo 5 ore de stat in frigider, asa ca m-am gandit sa o pun in congelator, si voi taia cate o feliuta cand mancam, oricum, cu cheesecake-ul ce il cumperi din supermarket asa se procedeaza 🙂 am vrut sa evit gelatina, dar se pare ca e nevoie 🙂 anyway, crema e foarte gustoasa, si sosul la fel (eu am facut cu capsuni)
Asa de tare ma supara ca nu va sta tare crema la tarta… 🙁 Nu imi dau seama deloc ce se intampla.
Eu nu am congelat-o si a fost ok, nu foarte tare, dar nu a curs.
Sper sa nu te superi, am postat reteta pe blogul meu, dar cu observatii pentru crema, a fost delicios 🙂
Sigur ca nu ma supar. 🙂
Totusi nu inteleg de ce va iese voua moale.. 🙁
draga Edith, iti multumesc tare mult de reteta! eu am facut-o in weekend-ul asta si mi-a placut tare mult. am pus crema de branza de la Hochland si smantana de la Dorna dar 200ml(ca asa era ambalajul)in care am pus si un plic de intaritor pentru frisca.la blat am fol bisc digestivi de la Vel Pitar.mi-a placut tareeeee mult cum a iesit.inca odata iti multumesc de reteta si un 1 Martie cat mai frumos. Elena
Elena, ma bucur mult ca ti-a iesit bine cheesecake-ul si ca ti-a placut.
Dorna s-a batut bine? Din cate stiu eu nu sta f tapana..
O primavara frumoas sa ai si te mai astept! 🙂
daa mie mi-a placut poate a stat mai tapana datorita intaritorului, nu stiu cum ar sta fara.multumesc…. acum urmeaza ciorbita de salata….
buna edith.
asa cum am promis, am facut cheesecakeuri de ziua mea. din pacate nu mi-a tinut crema si banuiesc ca motivul a fost crema de branza si hulalau 🙂
ce-i drept nu a fost aspectoasa, dar am facut senzatie.
n-am pus nici intaritor 🙁
dar nu ma lasa pana nu imi iese 🙂
Oana, nici tie nu ti-a stat crema? 🙁
Of ce rau imi pare, chiar nu stiu care ar putea fi motivul 🙁
Ce crema de branza ai folosit?
Daca ai vreun Plus in apropiere, incearca cu Frichesso, pt ca sincera sa fiu, eu cu alta nu am incercat.
Mai pune 100g de branza in plus daca nu gasesti Frichesso…
Sper sa o mai incerci si sa iti iasa..
Te mai astept! 🙂
Super!!!! Arata bestial!!
Buna,
fiind “foarte inteligenta” am citit comentariile la aceasta praji,DUPA ce am facut-o. Oricum DUPA ce am bagat-o la frigider,am realizat ca am uitat sa tasez bine biscuitii. Apoi:
1.am facut-o cu Hulala. Fara sa pun intaritor,EVIDENT!!:D
2.persoane mai cu vechime in prajitureala mi-au spus ca trebuia sa folosesc o crema de brinza mai de calitate. n-am gasit ce recomandai tu si am pus una…nu mai stiu cum se numea…o no name.
3.e 24 dec ora 17.30 si eu nu am decit aceasta praji si niste fursecute f frumusele dar nici alea,nu stiu ce gust au. miine am musafiri,vai mama mea.
4.nu pot sa ma apuc de altceva…pt ca NU MAI POT,pur si simplu.
5.daca nu fac atac cerebral pina miine cind tai praji,sper sa nu fac nici cind o sa o tai.
6.scuza-ma pt vaicarelei,dar cui sa spun?ai mei au zis ca n-am nici o sansa sa ramina nemincata,sa stau linistita,dar eu vreau sa arate ca a ta.frumoasa si apetisanta.
7.sa ai Sarbatori cu bine,un Craciun linistit si un An Nou cu tot-tot ce-ti doresti.
La multi ani fericiti!!!
p.s. o sa revin.ori cu coada intre picioare ori cu nasul pe sus.depinde cum o sa arate si ce gust o sa aibe “americanca”.
Corina.
Draga mea Corina, imi pare tare rau ca ai facut ceva greseli la prajitura 🙁
Intr-adevar biscuitii trebuiau tasati, cum am aratat si in poza (cum am spus si in reteta..) Sunt foarte mari sansele sa nu “stea felie” cand o tai.
Daca nu ai noroc si nu o sa stea felia, te sfatuiesc sa pui cu lingura din cheesecake in pahare frumoase, pui deasupra un motz de frisca, un fruct (daca ai in varf) si gata desertul la pahar. Te asigur ca va fi delicios (decat sa il duci imprastiat pe farfurie la musafiri).
In ceea ce priveste crema de branza, nu stiu cat de calitativa trebuie sa fie, ci sa fie cremoasa si nu foarte moale. Daca nu gasesti una foarte cremoasa si mai tare, data viitoare cand o incerci pune 1/2 de pachet de gelatina (pregatit cu 4-5 lg de lapte – dupa instructiunile de pe ambalaj – atenite, nu in 500 ml de lichid cum spune acolo ci cu 4-5 lg de lapte.)
Si alta data, pleeeas fii mai atenta la reteta.
Edith,
mai intii…:LA MULTI ANi!!!!
apoi:cu norocul “inteligentului”si al Minunii Craciunului:D,sa stii ca prajitura A STAT!!!arata f frumos iar gustul este incredibil. se taie frumos si este aspectuasa. repet:este numai NOROC(mi-am adus aminte de inca o greseala,dar nu ti-o mai spun:P).
data viitoare o sa fiu mult mai atenta,promit. imi zicea cineva,ca pe linga stresul in care am stat pina am taiat-o,este si lipsa de respect pt munca si implicarea ta.SI ASA ESTE!!!!
P.S. si fursecutele sint delicioase.(este tot reteta ta,fursecuri fragede,dar nu ti-am mai zis,am vrut sa fiu sigura ca ma pot lauda.SI POT!)
multumesc pt tot. Corina.
Draga mea, ma bucur mult ca a stat si ca ti-a placut 🙂
Te astept si pe viitor sa incerci si alte retete, sper cu un rezultat la fel de bun! 🙂
La multi ani!
Buna..
Sa stii ca am incercat cheesecake-ul , a iesit foarte bun:)
Intradevar am avut emotii dar a iesit perfect. L-am lasat de aseara pana azidimineata la rece dupa care am l-am savurat impreuna cu familia.Este prima reteta de pe acest blog pe care o incerc si sunt foarte incantata.
Multumesc Edith!
Urmeaza sa fac supa crema de zucchini!
Apropo este a doua prajitura pe care o fac.Acum invat “artele bucatariei”!!!!
Draga anonima, ma bucur ca ai incercat cheesecake-ul si ti-a placut 🙂
Sunt sigura ca si pe viitor te vei descurca perfect daca urmezii exact retetele de pe blogul meu. Eu zic ca sunt explicate pe intelesul incepatorilor 😉
Te mai astept!
Salut.
Am ajuns pe acest sait la recomadarea unei prietene.
Și cum eu sunt un adevărat anti-talent la deserturi, am încercat această rețetă. Gustul a fost extraordinar. Problema a fost axpectul 🙂
La fel ca și alți vizitatori ai tăi, am avut aceeași problemă cu pleoștitul prăjiturii. Din păcate, cred că am greșit și toppingul. Am fiert fructele de pădure vreo 30 min la foc mic, dar cred că am buctat-o încercănd să le zdrobesc pe majoritatea. Rezultatul a fost că, pe lângă crema de brânză, au luat-o la vale și fructele.
Oricum, vroiam să îți spun că tot ce am găsit pe blog arată excelent, iar singura rețetă încercată de mine a fost foarte gustoasă. Și da, rețetele sunt explicate pe înțelesul tuturor.
Mulțumesc,
Denisa
Denisa, ce marca de crema de branza ai folosit?
Marca Frichesso nu mai exista acum (s-au desfiintat magazineel Plus pentru care era facuta..).
In mod normal, cu Philadelphia nu ar trebui sa se lase.. A mea nici nu a fost prea inalta (cam 4 cm din cate imi amintesc..), conteaza mult si asta… Forma de tort ar trebui sa fie de cca 23-24 cm… nu mai mica, sa nu iasa prea inalta.
Insa in comentarii am spus ca puteti pune si putina gelatina in branza, ca sa “stea”. Data viitoare (daca o sa mai fie..) incearca sa pui 1-2 lgt de gelatina preparata cum scrie pe plic, dar in 2-3-4- lg de lapte (nu mai mult!).
Sper ca cu alte retete sa ai mai mult succes, te mai astept! 🙂
Am să încerc cu Philadelphia data viitoare. Am luat ceva de la „Spar”. Dar am fost „desteaptă” cumpărând cremă de brânză „low fat”. Se pare că contează și asta foarte mult. Am citit undeva că trebuie să folosești o cremă de brânză mai grasă ca să nu se mai lase prăjitura.
Aș mai avea o sugestie, dacă se poate și dacă nu e prea mare deranjul. Să faci o secțiune și cu deserturi sau mâncăruri fără cuptor. Nu de alta, dar unde stăm noi acum ne lipsește această „ustensilă”.
Momentan am încercat doar rețetele de prăjituri deoarece soțul meu s-ar hrăni numai cu desterturi dacă ar fi după el. Până acum toate au ieșit excelente la gust. La aspect mai trebuie lucrat. 🙂
Mulțumesc încă o dată,
Denisa
Denisa, se poate ca cremele de branza mai grase sa fie mai “stabile”.
In legatura cu sugestia ta, am cateva dulciuri la categoria deserturi, care se prepara la rece. Sunt prea putine ca sa pot face o categorie separata.
Sunt si deserturile raw, cateva cheeesecake-uri, sunt sigura ca le gasesti tu 🙂
Te mai astept!
O nebunieeee! De vreo 2 saptamani tot cheesecake-uri fac si tarte cu fructe, nu ma mai pot opri… 😛
Nici nu credeam ca merge si fara gelatina, reteta ta este de incercat neaparat! 🙂
Pupici
A fost tare buna!
Da, sta si fara gelatina, insa vezi ca nu tuturor le-a stat. Se pare ca depinde de crema de branza.. 🙂
Eu nu am incercat reteta asta dar stiu ca atunci cand se fac retete cu crema de branza si frisca acestea trebuie sa contina mai multa grasime. Eu folosesc smantana pentru frisca de la Carmolimp,iar crema de branza are 20% grasime si niciodata nu am avut probleme. Decat sa folosesc Hulala mai bine nu ma mai apuc de treaba 🙂 Vreau sa o incerc si eu saptamana viitoare pentru ca trebuie sa fac o vizita unei proaspete mamici, si sper ca o sa-mi reuseasca. Revin cu impresii.
Asa este, intotdeauna smantana pt frisca este mai buna decat frisca vegetala. 🙂 Locuiesti in Ro? Ca nu am auzit de firma Carmolimp…
Te astept sa-mi spui cum v-a placut 🙂
Buna, Edith!
Multumesc tare mult pentru aceasta reteta gustoasa. Prima oara cand am facut aceasta prajiturica pur si simplu ne-am “batut” pe ea…si ne-am lins degetele :D.
Eu am mai variat fructele, punand si amestecuri congelate. Numai ca in cazul fructelor congelate trebuie neaparat sa folosesc si gelatina.
Desigur, prima oara mi s-a “lasat” crema, fiind necesara gelatina si la crema. Dar de atunci am mai exersat si acum imi iese foarte buna.
Reteta de nota 10 🙂
Buna, ma bucur ca ti-a placut, insa compozitia nu are neaparat nevoie de gelatina.. Nici tie nu iti sta? Oare o faci mai inalta? La varianta asta nu m-am gandit pana acum. Ar putea fi o cauza pt care nu va sta..
A mea a avut cam 4 cm inaltime..
am preparat si eu acest ceese cake….a iesit bine…dar gustul nu este cel asteptat…pregnant de frisca…
pai are crema de branza si frisca in compozitie. Cam a ce ai vrea sa aiba gust? A ciocolata?? Zau asa!
Dementiala mi-a iesit! Iti multumesc din suflet pentru reteta! 🙂
Am folsit crema de branza Philadelphia si capsune. deliciooooos! Andreea
Tin sa va spun ca am facut astazi cheesecake-ul.Nu am gasit la REAL crema de branza asa ca am luat mascarpone.Am avut unpic emotii dar cand am gustat din el….DUMNEZEIESC!E cea mai buna prajitura pe care am mancat-o! 🙂
Alexandrina, ma bucur tare ca ti-a placut cheesecake-ul 🙂
Si te rog sa nu-mi mai vorbesti cu dvs 😉
Buna Edith.As vrea sa incerc si eu acest cheesecake cu afine.Arata demential si la gust cred ca e divin.Am insa o intrebare la tine.Pot sa folosesc mascarpone in loc de crema de branza folosita de tine?Nu prea gasesc genul acesta de branza,insa am gasit mascarpone.Felicitari pt tot ceea ce faci.E multa munca si daruire.
Buna, sigur, merge si cu mascarpone 🙂 E ff bun, sper sa-ti placa.
Multumesc pentru civintele frumoase si te mai astept! 🙂
merge si cu sare de lamaie in loc de lamaie pr zisa?
Nu pune nimic daca nu vrei sa pui lamaie. Sarea de lamaie este foarte daunatoare, este acidul citric, E330. Te sfatuiesc sa nu o mai folosesti.
Buna,
nu mai intrasem de mult,pe aici pe la tine. vedeam doar ce imi venea pe mail prin newsletter. tot navigand am dat de reteta asta . pur si simplu o iubesc. avem o relatie speciala. este primul cheesecake din viata mea. primul si singurul deoarece de atunci…..familia mea nu vrea sa depaseasca momentul. ESTE EXCLUS din start orice alt tip de cheescake si de multe ori….orice alta prajitura. “mai bine fa-o pe aia cu mascarpone in cantitate dubla”.
am pus ochii pe niste retete …poate de Craciunul asta …reusesc o schimbare.
m-am gandit sa stii si tu. sunt cam obosita,sper ca s-a simtit tonul amuzat. nicicum nu am vrut sa fiu vaicaricioasa. in definitiv…..si eu ador prajiturica asta.
o seara buna. ne mai vedem pe aici.:)
L-am facut aseara, si surpriza…mi-a iesit! 😀 L-am facut cu Philadelphia si capsuni…delicios!! acum, nu ca ma plang, Doamne fereste, dar parca se simte mai mult gustul de frisca decat cel de branza, nu stiu daca asa trebuia sa fie (am masurat fix 250 ml de frisca lichida, si apoi am batut-o, si 500 grame de Philadelfia). Pentru primul cheesecake, ma declar absolut multumita, arata…de vis! Multumesc, Edith! 🙂
Diana, ma bucur ca l-ai incercat si ti-a iesit 🙂
Il poti face pe viitor cu 600-700 g de crema de branza si 100 ml de frisca daca ti s-a parut ca se simte mai mult gustul de frisca 🙂
Mie mi-a placut asa 🙂
Hi there, I am enjoying looking through your recipes, can you tell me what the measurement Lg stands for it is not one I know here in the uk. many thanks in advance
Debbie, thank you.
Lg = tablespoon
lgt = teaspoon
Hope you like what you’ll try! 🙂
Am avut emotii, mai ales pt ca am citit mai sus despre niste rateuri…dar mi-a reusit. E perfecta! Este prima reteta pe care o fac de pe acest site. Multumesc, Edith!!:)
Lexi, ma bucur tare ca ti-a reusit. Sper ca a fost pe gustul tau si te mai astept! 🙂
Draga mea Edith, spune-mi si mie cum reusesti sa scoti tu baltul din tava cu inel asa frumos? La mine s-a intarit de fiecare data blatul si nu se dadea desprins de nicio culoare. Asa ca am o prajitura grozav de gustoasa dar maltratata in ultimul hal. :((
Laura, in afara de faptulc a despring cheesecake-ul usor cu lama unui cutit, nu fac nimic deosebit 🙁 Pune 2-3 lg de lapte in compozitie sa nu se mai intareasca.
Si poti incerca sa intorci inelul de tort cu “fundul” in sus cand montezi cheesecake0ul pe platou (la baza are cantul acela pe care intra baza si acela poate strica baza..).
Minunat! Il incerc in weekend.
A fost foarte bun 😉
Ma bucur ca l-ai incercat si ti-a placut 😉
Am incercat si eu reteta intocmai, dar compozitia este prea moale, nu sta ca la tine in poza 🙁
Roxi, au mai fost cateva persoane care au avut aceasta problema… 🙁 Sigur este de la tipul de crema de branza folosit. Unele sunt mai stabile (tari) altele nu. Ce tip de crema de branza ai folosit tu?
Buna, Edith! Am o intrebare: am pus in crema de branza 400 g branza Ehrmann cu 0.2% grasime, indulcitor pe baza de stevie si 200 g frisca (batuta din smantana 30%), dar nu s-a intarit asa cum ar trebui. Crezi ca stric ceva daca adaug un plic de gelatina? Multumesc.
Ela, branza slaba e mai apoasa din cate stiu eu. Nu strici nimic daca adaugi gelatina. Sper ca raspunsul meu sa nu fi venit prea tarziu..
Am pus gelatina pana la urma, pt ca intr-adevar era prea apoasa crema. 🙂 Cheesecake-ul iesit foarte bun. Putin acrisor si nu dulce tare, dar s-a mancat. Multumesc pentru reteta!
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Depinde de consistenta cremei de branza ca sa stea fara gelatina. Iar cea slaba este intotdeauna apoasa, ca un iaurt bine scurs cumva 🙂
Bună. Tocmai ce m am intors din oraș și am constatat că am cumpărat mascarpone in loc de philadelphia 😡😞😭. Continui?!? Sau ies iar pe vipia asta?? Mulțumesc.
Gabriela, iese si cu mascarpone 🙂
Atentie, ca va fi un cheesecake moale, nu unul ferm, pt ca nu are gelatina. Nu il face foarte inalt 🙂
ok. multumesc frumos. nu este prima data cand o fac. de fiecARE DATA AM FOLOSIT philadelphia. de fiecare data a fost un succes . astazi…cred ca m a batut soarele in cap in drum spre magazin. in fine,asta e. multumesc mult,oricum. week end placut.
Gabriela, sa-mi spui cum a iesit.
Va fi bun si cu mascarpone, numai ca nu va fi usor acrisor ca si crema de branza. Poti reduce putin cantitatea de zahar din crema 🙂
Buna Edith!
Este prima oara cand comentez pe blog desi te urmaresc si gatesc retetele tale de ani de zile. Scriu acest comentariu ca urmare a atator observatii privind consistenta moale a cheesecake-ului. Am facut prajitura de zeci de ori si mi-a iesit de fiecare data. Consistenta este cremoasa dar nu se deformeaza si nu curge.
Eu folosesc crema de branza pt prajituri Pilos si frisca Puratos sau La Dorna. O prepar de seara si o las minim 12 ore la frigider, inainte de a-i pune topping-ul. Dupa ce pun topping-ul, o mai las minim trei ore la rece.
Folositi mereu frisca de calitate si branza nu trebuie nu fie dietetica. Topping-ul trebuie sa fie rece cand il adaugati! Si mai ales sa nu fie zemos. Sa aiba consistenta unui gel ( suficient de moale sa fie intins pe suprafata prajiturii dar in acelasi timp ferm sa nu curga si nici sa inmoaie stratul de branza ) Lasati-o suficient la rece si nu are cum sa nu iasa!
Eu nu mai adaug zaharul in compozitie – este suficient cat are frisca si topping-ul.
Multumesc pt blog, Edith! Apreciez si admir tare mult ceea ce faci! Imi place sa gatesc si retetele tale imi ies de fiecare data. De aceea revin mereu.
Buna Geti, ma bucur ca iti plac retetele mele.
Iti mulumesc ca ne-ai impartasit modul in care procedezi tu. Sper sa fie de folos si celor care o vor incerca pe viitor 🙂
Ps. Scuze pt intarzierea cu care iti raspund, am avut o accidentare la picior si nu am mai intrat pe blog.
Te mai astept!
Buna! Am facut reteta aceasta vineri dupa amiaza ca sa fie mancata sambata la gustare. Am folosit pt crema 400g crema branza pt prajituri Pilos 26% grasime (la galetica), 200ml smantana lichida UHT pt frisca Pilos (30%grasime) cu un plic de intaritor, 50g ciocolata alba topita, 50g zahar pudra si 1 fiola de butter-vanila. NU s-a inchegat, nu a stat deloc. Dar intr-adevar a fost f gustoasa. Duminica de dimineata, am facut din 400g crema de branza cu 60g ciocolata alba si 2 pliculete de zahar vanilat la care am adaugat gelatina (5g in 2 linguri de lapte) topita la bain-marie la 60 grade. Cu totul altceva! Asa a fost si cu aspect nu doar cu gust! In CONCLUZIE, chiar daca folosesti produse grase cum zicea cineva intr-un alt comentariu mai sus, nu-ti garanteaza ca iti si iese. Din punctul meu de vedere am testat, si NU a iesit fara gelatina.
Simona, nu cunosc consistenta cremei de branza de la Pilos, insa daca este la galeata, pot banui ca nu este din cea mai ferma. Nici cheesecake-ul meu nu a fost tare, insa a stat, in strat putin inalt, cum se vede in poze.
Exista o crema de branza vrac (la Carrefour, raoinul de branzeturi cu vanzare asistata de la Hochland parca) este gustoasa si foarte tare. Sigur cu aia iese ok 🙂
Iti mulțumesc pt raspuns. Am luat branza de vaci Pilos deoarece scrie pe ambalaj ca se foloseste la prajituri, clatite si găluște umplute. Am vazut ca este grasa (26%) si mi.am zis ca nu dau gres. Dar una peste alta chiar nu.mi pare rau. Am exersat si alor mei le.a placut in ambele variante. Chiar fata mea zicea sa fac prima varianta, dar cu gelatina. Acum voi incerca si branza Hochland de care zici. Poate am noroc. Inca o data iti multumesc nespus pt toate rețetele și implicit ideile pe care ni le dai. Fata mea este mare fana furnici in copac si pui sishuan. Te pupam.
Simona, cu drag, ma bucur 🙂
Cel mai bun cheescake. Fin, cremos, delicios
Mirela, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!