Poate fi folosit ca apertiv, singur sau cu diverse garnituri (cartofi, salate).
Reteta Laura A
Ne trebuie:
1-2 piepti pui (500 gr)
2-3 oua
1 leg patrujel
5-6 catei usturoi
1 ceapa medie
1 ardei iute mic
sare
piper
200 g smantana
100 g parmezan (pentru deasupra)
3 felli groase paine inmuiate in lapte si stoarseCum se face:
Dam prin robot sau masina de tocat carnea de pui apoi o amestecam cu painea inmuiata in lapte
si stoarsa, ouale, verdeata, ardeiul iute (eu am pus chilli sos), usturoiul
si 2 linguri de smantana. Restul de smantana pastram pentru pus deasupra.
1-2 piepti pui (500 gr)
2-3 oua
1 leg patrujel
5-6 catei usturoi
1 ceapa medie
1 ardei iute mic
sare
piper
200 g smantana
100 g parmezan (pentru deasupra)
3 felli groase paine inmuiate in lapte si stoarseCum se face:
Dam prin robot sau masina de tocat carnea de pui apoi o amestecam cu painea inmuiata in lapte
si stoarsa, ouale, verdeata, ardeiul iute (eu am pus chilli sos), usturoiul
si 2 linguri de smantana. Restul de smantana pastram pentru pus deasupra.
Tapetam o forma de chec cu ulei si pesmet si asezam compozitia in ea,
niveland-o cu o lingura sau o spatula.
Se pune deasupra smantana ramasa si 100 gr parmezan ras.
Se da la cuptorul preincalzit la pentru 1 ora.
Asa arata scos de la cuptor:
Se taie felii cand este rece.
A fost tare bunutz.
Contine tot ce vreau si imi place sa mananc. Super idee. Abia astept sa incerc sa vad ce imi iese.
Oricum imi e drag sa intru pe blogul tau.
O zi minunata iti doresc
Iti multumesc frumos, James! Ma bucur ca iti place sa treci pe la mine 🙂
E tare bun, sper sa-ti placa…
O zi frumoasa!
Edith, superb
Am facut reteta si a iesit perfect.
Wooow, Ando ce rapiiid! Multumesc.
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂 Te mai astept.
interesanta idee chiar ptr incepatori ca mine, sper sa iese 🙂
Sigur iese si e si f bun 🙂
Bine te-am gasit, imi plac retetele tale, asta imi aduce aminte si-mi face pofta de reteta de chec cu masline 🙂
Bine ai venit Len! Multumesc, acum ma duc s ama uit la checul tau cu masline 🙂
O idee minunata, nici nu m-am gandit ca se poate face un chec aperitiv cu piept de pui, desi eu sunt fascinata de aceste aperitive! Am mai mancat la cineva un chec aperitiv cu broccoli si mi-a placut enorm! Abia astept sa fac rost de reteta lui! Intrebarea mea la checul tau e daca piepul l-ai mixat fiert sau crud? Multumesc! Ionela
Ionela, pieptul de pui se pune crud, se va coace in cuptor. Sper sa-ti placa.
Edith pot sa pun carne tocata de pui?
Ivona, sigur. Scuze de intarziere.