Un preparat delicios, care se face usor si poate fi consumat cu diverse ocazii, in diverse combinatii.
Chec de carne in stil italian, un amestec de carne tocata cu carnat afumat maruntit, ceapa prajita sos de rosii
si alte bunatati, totul acoperit de un sos de rosii delicios si parmezan.
Poate fi consumat si cald si rece, langa garnitura precum cartofi prajiti, piure sau o salata.
De asemenea este ideal pentru mesele de sarbatoare pe care le asteptam cu totii in curand, ca aperitiv festiv.
De calitatea si gustul carnatilor folositi va depinde aroma finala a chec-ului, asa ca va sfatuiesc sa folositi carnatii preferati.
Ne trebuie:
500 g carne tocata (amestec vita + porc am folosit eu)
cca 400 g carnati afumati
2 cepe
3 linguri ulei
1 conserva de rosii Sun Food
2 foi de dafin
2 oua
5-6 linguri pesmet
patrunjel verde
5-6 linguri parmezan ras (mozzarella, cascaval)
sare, piper
Pentru toppingul de sos de rosii:
sos worchester
1 lingurita zahar
1/2 lingurita usturoi granule
sare, piper
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,
pe care le am mereu la indeamana.
Cum se face:
Pasam cu un blender vertical rosiile in bulion si punem deoparte 10-12 linguri din sosul obtinut – pentru topping.
Calim in ulei ceapa tocata marunt, acoperit timp de 5-7 minute, cu sare. Adaugam 50 ml apa, foile de dafin si sosul de mai sus
(cantitatea mai mare, nu cele 10 linguri puse deoparte) si lasam sa fiarba cca 10 minute, pana cand lichidul
scade aproape complet, amestecand din cand in cand.
Tocam in robotul de bucatarie carnatii taiati bucati pana ii maruntim complet.
Intr-un bol mare, amestecam: carnea tocata (cruda), carnatii tocati, sosul de ceapa si rosii, pesmetul, ouale,
sare, piper, patrunjelul tocat si omogenizam bine.
Ungem doua tavi de chec micute cu ulei si punem compozitia in ele, niveland deasupra.
Amestecam sosul de rosii pe care le-am oprit cu 2 lingurite sos worchester, zaharul, usturoiul granule, sare si piper.
Il punem desupra, peste carnea nivelata anterior in tava.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 50-60 minute (in functie de cat de inalt este checul).
Dupa 60 minute, suczrgem excesul de apa care se lasa de la carne si punem deasupra
parmezanul ras (eu am pus cascaval si parmezan) si mai lasam la cuptor 5-6 minute.
Il servim caldut sau rece, cu garnitura la alegere. Pentru o feliere buna, se taie rece.
Enjoy!
Reteta inspirata de aici.
La multi ani!
Am facut checul acesta si a fost foarte apreciat. Delicios!
Multumesc pentru reteta 🙂
La multi ani, Elena! Ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept sa te inspiri 🙂