400 g ciuperci proaspete (eu am pus o cutie si 1/2)
4 oua la temperatura camerei
5 linguri de faina (100-125 g)
5 linguri de smantana (100ml)
1 legatura mare de marar
ulei
sare si piperCum se face:
Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete si se calesc putin in ulei apoi punem putina apa si lasam pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat (eventual puteti pune si patrunjel).
Se bat albusurile spuma apoi se adauga ciupercile apoi faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se omogenizeze, avand grija sa nu se lase.
Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se da la cuptor (incalzit in prealabil) aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu deschideti cuptorul ca sa nu dea inapoi.
Cand se raceste se taie felii.
Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.
Edith, checul asta cred ca este tare bun, mai ales ca eu sunt o mare amatoare de ciuperci. Cred ca o sa-l incerc si eu cat de curand.
E tare bun, Mirela, incearca-l mai ales daca iti plac ciupercile… 🙂
O sa ma uit si eu mai pe-ndelete la tine cum am putin timp 🙂
si eu sint amatoare de ciuperci..le maninc si crude cu sos de rench…se va presta.
… Checul asta arata de nota 20*
Mersi de reteta Edith.
Merci si eu, Paradis! Sa il faci ca e tare bunutz si sa vii cu impresii 😉
aceasta reteta as vrea sa o fac de paste.te rog sa-mi spui daca pot pune ceapa verde,in loc de cea normala.
pupici MARI,si SARBATORI FERICITE din inima.
Mari, sigur ca poate fi facut si cu ceapa verde.
Sarbatori Fericite si tie! 🙂
salut, am descopeirt de curand site-ul tau si pur si simplu m-am indragostit de cateva zile gatesc numai dupa retele tale. Sunt foarte foarte foarte gustoase si prietenii mei sunt incantati. Oricum vroiam sa te rog sa adaugi pt retele care se fac la cuptor si temeratura ca uneori is pusa in dificultate. Esti geniala de-abia astept sa postezi lucruri noi. Lavinia
Lavinia, merci frumos, am bucur ca ai succes cu retetele mele 🙂
Din pacate cu gradele la cutptor nu te pot ajuta pentru ca eu am un cuptor clasic, care nu indica temperatura (si nici nu am avut curiozitatea sa ma uit in cartea tehnica sa vad fiecare treapta la cate grade corespunde :D).
Insa, ce fac eu: incalzesc bine cuptorul inainte de a-l folosi -cca 10 min-(chiar si cand fac friptura, pt ca nu va mai sta “degeaba” in cuptor).
Pentru prajituri si chestii cu drojdie, praf de copt este si mai importanta treaba asta.
Sper ca te-am lamurit.
Te astept sa-mi spui cum ti-a placut ce ai incercat (sau nu ti-a placut 😛 )
aproape reusita de mine
e ffffoarte gustos… dar eu l-am lasat in cuptor mai bine de o ora… si parca la mijloc, tot prea zemos era… de ce oare?
Fifi, ramane putin umed, e normal, e un fel de drob.. 🙂
La multi ani! am facut de 2 ori in seara asta, a iesit minunat. o tava au mancat-o niste prieteni care au venit la noi exact cand o scuteam din cuptor, si o tava mai are 5 minute si trebuie sa o scot, la ora asta sigur nu mai vine nimeni sa o manance. tava asta o las pentru invitatii de maine. minunata reteta, daca imi dai voie sa o postez si eu la mine pe blog! pup!
Mami de bebe, ma bucur ca v-a placut checul. Sigur ca poti posta la tine reteta, daca pui si linkul catre sursa e perfect 🙂
Te mai astept!
Am facut acest chec aseara si a iesit delicios. Neasteptat de bun chiar ! Ramane cu siguranta in lista preferintelor pentru aperitive simple si de efect ! Va multumesc !
Mihaela, ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept! <3