Un chec rapid dar foarte bun. Si cald si rece este la fel de bun.
Se poate servi pe post de aperitiv sau doar pur si simplu cu o salata de rosii. E minunat!
Ne trebuie:
150 g branza (telemea de preferat)
200 g smantana
3 oua
200 g faina
1 plic de drojdie uscata
Cum se face:
Batem ouale cu mixerul,

apoi adaugam smantana si mai mixam putin sa omogenizam amestecul.
Adaugam faina amestecata cu drojdia, apoi branza rasa/sfaramata (amestecam cu lingura).
Eu am lasat putin aluatul la dospit (l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat cca 1 ora
– dar nu este neaparat necesar, l-am facut si fara a-l lasa la dospit si a iesit la fel de bun).

Se pune intr-o tava tapetata si dam la cuptorul incins pt 35-40 min.

Si scos de la cuptor (a dat putin inapoi dupa ce l-am scos din cuptor):

Se poate taia cand se mai raceste putin.
Un chec aperitiv delicios, il recomand cu caldura si pentru micul dejun si pentru o masa festiva.
buun, as adauga si niste ceapa verde, ce zici ?
Irina, sigur iese bun si cu ceapa verde. dar sunt sigura ca are sa-ti placa si fara daca il incerci. Mie mi-a placut mult asa cu un gust vag cde branza.
Astept sa-mi zici cum l-ai incercat.
Arata delicios!
Ina, sa stii ca asa este, delicios!
That bread looks good! I like the pieces of cheese that you can see in the final product.
Thanks a lot, Kevin!
Edith, am facut checul in week-end de doua ori, pentru ca nu ne-am saturat! bun bun! multumim pentru toate minunile de retete pe care ni le impartasesti!
Monica, si eu tot de 2 ori la rand l-am facut cand l-am incercat 🙂
Cu multa placere! 🙂
Imi place de nu mai pot blogul tau, serios! nu stiu cum de ai timp pentru atatea minuni…
Cami, esti o dulce, timp nu prea am, mai mult in weekend gatesc, dar de cand cu caldura asta.. nici atunci 😀
Am facut si eu checul dar nu mi-a iesit asa de inalt ca si in ultima poza…oare de ce? pt ca nu am lasat sa dospeasca?…..eu am folosit telemea maturata ….tu ce forma de chec ai folosit..de yena ingusta sau mai lata?
Julia, sa stii ca nici al meu nu a iesit f inalt (e fotografiat de aproape si poate d-asta pare asa…).
Felia a avut aprox 5 cm inaltime. Oricum, checul da inapoi dupa ce il scoti din cuptor.
Faza cu lasatul la crescut nu cred ca este f. importanta, am facut si fara a-l lasa la crescut si mi s-a parut ca a iesit cam la fel.
Tava, este una normala de yena, de chec. Nu sunt acasa acum, dar daca vrei, imi zici si o masor.
Oricum mai important e gustul. Macar ti-a placut? 🙂
Minunat checul asta, Edith, ca dealtfel tot ce am incercat de la tine. Eu am facut unul pentru revelion si a fost primul care s-a mancat. Multumesc inca odata pentru bunatatile pe care le-am invatat de la tine. Un an nou fericit iti doresc !
Narnia, un an nou asa cum ti-l doresti!
Ma bucur ca v-a placut si te mai astept cu drag sa imi incerci retetele 🙂
Buna Edith. Daca in loc de drojdie pun praf de copt e ok? Merci
Vreau sa il incerc si eu! dar, oare, in loc de smantana, merge cu iaurt?? Daniela
Arata delicios!! Oare as putea inlocui smantana cu iaurt?? cu drag, Daniela
@Anonim: poti folosi si praf de copt, sa il stingi eventual inainte cu putina zeama de lamaie. Nu am incercat, dar nu vad de ce nu ar merge. Drojdia ii da un gust aparte, ca de paine.
@Daniela: scuze pt intarziere, am fost in concediu.
Sigur ca poti inlocui smantana cu iaurt. Asa iese mai light 🙂
Sigur o sa-ti placa 🙂
Am incercat azi reteta si a iesit f f bun. Aveam o reteta de chec aperitiv cu vin alb, afumatura si cascaval care iese super bun. Dar nici reteta asta nu m-a dezamagit deloc 🙂
Ana, suna tare bine aperitivul tau, poate imi spui si mie reteta 🙂
Ma bucur ca ti-a placut checul 🙂
Am facut checul si mi-a iesit minunat! Multumesc!
Corina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!
ce bine arata ! si cred ca este si foarte bun ! maine i-l incerc si eu …o sa va spun dupa ce mi-a iesit 🙂
E tare bun. Te astept cu impresii 🙂
wow!! delicios!!
am fâcut și eu rețeta, dar nu a ieșit așa pufos. aproape necopt în mijloc. oare pentru că nu l-am lăsat la dospit? a stat în cuptor la 180 de grade, timp de aproximativ 45 de minute. pe afară era rumenit frumos și crescut, dar când l-am tăiat am observat că nu prea e copt.
Adriana, imi pare rau ca ti-a iesit necopt la mijloc 🙁 Ai respectat intocmai reteta, cantitatile, ingredientele? Ai copt-o la cuptorul preincalzit?
Da, cantitățile au fost aceleași. Într-adevăr, am pus iaurt în loc de smântână, pentru că nu prea sunt fan smântână. Iar cuptorul era preîncălzit, evident. O fi de la iaurt? Dar nu prea ar avea de ce. Am și mixat bine ouăle. Deci rețeta a fost respectată întocmai… 🙁
Este foarte posibil ca iaurtul sa se comporte diferit fata de smantana in aluat. Asta a fost, cel mai probabil.
Eu zic sa mai incerci odata cu smantana.
Imi pare rau pentru experienta neplacuta…
voi încerca și fără smântână. e o rețetă ușoară și potrivită și pentru fetița mea de 1,5 ani pentru a nu o repeta cu succes. mulțumesc frumos pentru sfaturi!
Cu placere! Te astept cu vesti (sper ca bune 🙂 )
Bună. Am găsit poza cu acest chec pe un alt site, însă la ingrediente sunt trecute brânză si stafide. Probabil este furată şi induce lumea în eroare. Aceasta este adresa:
https://prajiturici.wordpress.com/2010/10/31/chec-cu-branza/
Merci, Deea, da, se practica pe net.. 🙁
Cu plăcere.
Buna. Pot folosi faina de grau integrala pentru aceasta reteta?
Dana, scuze pt intarziere, da, cred ca va iesi ok si cu faina integrala.
Nu este problema pt intarziere, multumesc pt raspuns.
Buna,
Am facut acest chec cu faina de migdale si a iesit super bun.Am pus 100gfaina de migdale in loc de faina normala si 1 lg tarate pshilum si una de faina de cocos dar cred ca era suficient doar faina de migdale.Multumesc de reteta.
Ioana, multumim ca ne-ai impartasit si varianta asta 🙂
Ma bucur ca l-ai incercat si ti-a placut.