chec cu branza_2
Un chec rapid dar foarte bun. Si cald si rece este la fel de bun.
Se poate servi pe post de aperitiv sau doar pur si simplu cu o salata de rosii. E minunat!
Ne trebuie:
150 g branza (telemea de preferat)
200 g smantana
3 oua
200 g faina
1 plic de drojdie uscata
 
Cum se face:
Batem ouale cu mixerul,
apoi adaugam smantana si mai mixam putin sa omogenizam amestecul.
Adaugam faina amestecata cu drojdia, apoi branza rasa/sfaramata (amestecam cu lingura).
Eu am lasat putin aluatul la dospit (l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat cca 1 ora
– dar nu este neaparat necesar, l-am facut si fara a-l lasa la dospit si a iesit la fel de bun).
Se pune intr-o tava tapetata si dam la cuptorul incins pt 35-40 min.
Si scos de la cuptor (a dat putin inapoi dupa ce l-am scos din cuptor):
Se poate taia cand se mai raceste putin.
Un chec aperitiv delicios, il recomand cu caldura si pentru micul dejun si pentru o masa festiva.
chec cu branza 2