chec aperitiv cu masline si gogosar

Checurile aperitiv (alaturi de pizza) mi se par una dintre cele mai faine desoperiri. Amesteci diverse ingrediente si ai practic

un soi de sendvis pe care il poti consuma si la micul dejun si ca gustare dar la fel de bine si  la o masa festiva.

Astazi avem un chec cu masline pe care l-am avut pe masa de revelion. O combinatie de culori atractiva:

galben, negru, rosu, cu gust usor acrisor de la gogosar.

Ne trebuie:

100 g faina

1 lingurita praf de copt

3 lg ulei

4 oua

130 g masline

150 g cascaval ras

100 g gogosar murat

piper

1 lgt rasa zahar

1/2 lgt turmeric (pt culoare – optional)

Cum se face:

Mixam cca 2 minute ouale cu zaharul. Punem peste ele faina amestecata cu praful de copt si turmericul (daca folositi),

uleiul si mixam usor pana la omogenizare. Adaugam cascavalul ras, maslinele rondele, gogosarul

tocat cubulete si piper. Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava (11 x 25 cm) de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.

chec aperitiv in tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30-40 minute.

Lasam sa se raceasca 1-2 minute in tava si apoi scoatem checul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Se feliaza rece! Se pastreaza la frigider impachetat in folie de plastic.

Enjoy!

chec aperitiv cu masline si gogosar 1