Checurile aperitiv (alaturi de pizza) mi se par una dintre cele mai faine desoperiri. Amesteci diverse ingrediente si ai practic
un soi de sendvis pe care il poti consuma si la micul dejun si ca gustare dar la fel de bine si la o masa festiva.
Astazi avem un chec cu masline pe care l-am avut pe masa de revelion. O combinatie de culori atractiva:
galben, negru, rosu, cu gust usor acrisor de la gogosar.
Ne trebuie:
100 g faina
1 lingurita praf de copt
3 lg ulei
4 oua
130 g masline
150 g cascaval ras
100 g gogosar murat
piper
1 lgt rasa zahar
1/2 lgt turmeric (pt culoare – optional)
Cum se face:
Mixam cca 2 minute ouale cu zaharul. Punem peste ele faina amestecata cu praful de copt si turmericul (daca folositi),
uleiul si mixam usor pana la omogenizare. Adaugam cascavalul ras, maslinele rondele, gogosarul
tocat cubulete si piper. Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava (11 x 25 cm) de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30-40 minute.
Lasam sa se raceasca 1-2 minute in tava si apoi scoatem checul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
Se feliaza rece! Se pastreaza la frigider impachetat in folie de plastic.
Enjoy!
Apetisant, ca de obicei:)
Multumesc! 🙂
L-am pragatit ieri, si astazi nu mai am nicio felie! Foarte delicios, multumesc, Edith! Va ramane pe lista de aperitive pentru sarbatori cu siguranta 🙂
Emma, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!
Buna,as putea sa pun mai putine masline,sa inlocuiesc cu ciuperci iar in loc de gogosar sa pun ardei gras proaspat?Nu am gogosar murat 🙁 Merci.
Andre, sigur, poti face ce combinatii vrei, dar sa pastrezi oarecum cantitatile.
Gogosarul murat il poti inlocui chiar cu castravete murat. Ii da o usoara acreala care mie imi place. Dar cred ca si cu ardei gras va iesi ok 🙂
Tocmai am facut acest chec si a iesit nemaipomenit! Te felicit draga Edith!
Anca, ma bucur ca ti-a placut 🙂
si pe mine ma chema edith si cand tiam vazut retetele mam gandit sa le fac si eu iar acest chec arata superb si yam yam delicios
Edith, bine ai venit 🙂 Sper sa-ti placa. Te astept cu impresii 🙂
Tocmai a trecut ziua sotului si am facut pentru prima data: checul cu masline, briose cu bacon, patratele picante, prajitura cu pere si chiftelutele la cuptor simple si cu susan. Toate au iesit nemaipomenite si nu s-a mai salvat nimic. Multumesc mult pentru retete.
Alexandra, ma bucur tare! La multi ani sotului! 🙂
Foarte bun!
La ingrediente nu e precizata cantitatea de sare?? (care sa se amestece cu ouale si zaharul…)
Adriana, nu cred ca am pus sare totusi. Cred ca am sris sarea in plus. Are sare si cascavalul si maslinele si gogosarul…
Am pus sare totusi, dar doar un varf de cutit…de amorul artei, cu gandul ca influenteaza la batutul oualor. A iesit excelent. Am adaugat si seminte de floarea soarelui . Yammy! 🙂
Ma bucur ca ti-a placut!
Te mai astept! 🙂
Buna Edith,
Asa cum am promis am revenit (am avut o perioada in care am fost foarte ocupata si n-am prea reusit sa gatesc sau sa incerc retete noi); am pregatit acest chec de Craciun si a fost o reusita. E cerere in familie sa-l fac si pentru revelion :). Multumesc pentru reteta.
An Nou Fericit!
Ina, ma bucur ca l-ai incercat si ti-a placut.
Un an nou asa cum ti-l doresti! 🙂
Te mai astept!
buna! crezi ca ar merge facut tip muffins ? sau nu aluatul potrivit ca sa fie proportionat asa ?
Oana, sigur, poti face si muffins, insa ai grija la timpul de coacere. Va fi mai mic, probabil 20-25 min, faci testul scobitorii..