castraveti cu ardei branza si masline_a
Vin cu o ultima idee de aperitv inainte de Caraciun, vor urma si altele dupa Craciun. De data asta este un aperitiv cu legume crude,
mai sanatos decat preparatele grele pe care servim in mod normal de sarbatori, asa ca zic eu, este bine venit pe masa noastra.
Vreau sa va urez sa aveti un Craciun linistit si plin de lumina si caldura sufleteasca, sa incercam sa fim mai buni si mai atenti unii cu altii, in general, nu numai acum de sarbatori…
Va multumesc tututor pentru ca ma vizitati, ca incercati retetele mele, si unele chiar va plac, eu sper ca majoritatea.
Va multumesc ca ieri ati fost peste 4000 de vizitatori care ati intrat pe blogul meu in cautare de papa bun pentru sarbatori si va mai astept cu drag, cu retete noi, sper pe placul vostru.


Ne trebuie:

2 castraveti de sera
arei gras (mai multe culori, cate 1/2-1/4 din fiecare)
1 fir de ceapa verde
un cub de branza telemea (cca 50 g)
6-7 masline
piper
frunze de patrunjel/rozmarin pt ornat
(pentru 18 bucati)
Cum se fac:
Taiem marunt ardeii,ceapa, branza si maslinele omogenizam amestecul. Piperam si saram daca mai este nevoie (branza si maslinele fiind sarate).
Curatam castravetii de coaja (eu nu i-am curatat de tot, am lasat dungi verzi), ii taiem in bucati de cca 2,5 cm grosime si le scobim miezul
cu varful curatatorului de legume, cu atentie (lasand la baza 2-3 mm de miez pentru a nu curge umplutura din ei).
IMG_6055_1
Umplem castravetii cu amestecul de ardei si branza.
Ornam cu frunze de patrunjel sau rozmarin cum am facut eu.
Si gata! Simplu, sanatos si aspectuos!
Enjoy!
castraveti cu ardei branza si masline 1a1
 Nota: se pregatesc cu 1-2 ore inainte de servire si se tin la frigider. Altfel, castravetii vor incepe sa se inmoaie de la sarea din branza si masline.
Pentru alte idei de aperitive pentru mesele de sabatori, cititi AICI.