cartofi prajiti la cuptor
Daca va plac cartofii prajiti asa cum imi plac mie, reteta asta este foarte bine-venita.De ce?
Pentru ca sunt mai.. dietetici, nu se prajesc.
Dureaza ceva mai mult decat cei prajiti clasic in ulei, insa zic eu ca merita
daca tinem la sanatatea noastra.
Ne trebuie:
5-6 cartofi mari (de preferat din cei rosii)
2-3 linguri de ulei
2-3 linguri pesmet
sare
condimente
Cum se fac:
Punem apa si sare la fiert.
Cartofii se curata, se taie bastonase mai groase,
si se pun in apa care fierbe. Ii tinem cca 10 minute.
Cartofii nu trebuie sa fiarba pana se sfarama, sa fie fierti dar al dente.
Preferabil e sa folositi cartofi rosii care nu se sfarama asa repede.
Dupa 10 minute ii scoatem intr-un castron, ii stropim cu ulei si
apoi punem un amestec de pesmet si condimente (facut anterior).
Eu am pus piper, boia iute si cimbru.
Amestecam usor cu mainile, sa acoperim bine cartofii.
Ii punem intr-o tava mare de aragaz in care am pus hartie de copt,
de preferat sa nu se suprapuna, asa se fac si mai repede.
Ii dam la cuptorul bine incins pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc.
Si rumeniti:
I-am mancat cu sos de iaurt cu usturoi.
Buuuni de tot.
Crocanti la exterior si moi in interior.