Daca va plac cartofii prajiti asa cum imi plac mie, reteta asta este foarte bine-venita.De ce?
Pentru ca sunt mai.. dietetici, nu se prajesc.
Dureaza ceva mai mult decat cei prajiti clasic in ulei, insa zic eu ca merita
daca tinem la sanatatea noastra.
Dureaza ceva mai mult decat cei prajiti clasic in ulei, insa zic eu ca merita
daca tinem la sanatatea noastra.
Ne trebuie:
5-6 cartofi mari (de preferat din cei rosii)
2-3 linguri de ulei
2-3 linguri pesmet
sare
condimente
Cum se fac:
Punem apa si sare la fiert.
Cartofii se curata, se taie bastonase mai groase,
si se pun in apa care fierbe. Ii tinem cca 10 minute.
Cartofii nu trebuie sa fiarba pana se sfarama, sa fie fierti dar al dente.
Preferabil e sa folositi cartofi rosii care nu se sfarama asa repede.
Dupa 10 minute ii scoatem intr-un castron, ii stropim cu ulei si
apoi punem un amestec de pesmet si condimente (facut anterior).
Eu am pus piper, boia iute si cimbru.
Amestecam usor cu mainile, sa acoperim bine cartofii.
Ii punem intr-o tava mare de aragaz in care am pus hartie de copt,
de preferat sa nu se suprapuna, asa se fac si mai repede.
Ii dam la cuptorul bine incins pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc.
Si rumeniti:
I-am mancat cu sos de iaurt cu usturoi.
Buuuni de tot.
Crocanti la exterior si moi in interior.
Si tu esti harnicuta tare. Problema e timpul, ca de harnicute suntem harnicute tare! Iaca,mi-au murit laudatorii…:))))Pupici.
Mie imi plac carofi acestea.Sper sa am timp zilele astea sa incerc si eu reteta asta.te pup.
Asa e, Marcela, harnicute foc :))
Sa stii ca eu cred ca am noroc ca nu am timp, alfel as face si mai multe si evident as manca :))
Pup!
Pasadis, la tine parca am vazut cartofei wedges. Trebuie sa ii incerc si pe aia ca sigur imi plac!
Asa ii fac si eu, numai ca pun si chimen. Sunt foarte buni si ne plac atat de mult, incat am renuntat complet la cartofii prajiti.
Acum ma apuc de tortul ganache cu glazura, reteta ta. Sper sa-mi iasa.Te pup!
Si eu am facut mai demult cartofi din astia dar nu i-am fiert
In seara asta incerc sa ii fierb si eu putin si dupa aceea sa ii pun la cuptor
Oana, merg cu orice condiment ne place, dupa gust.
Sigur o sa-ti iasa tortul, respecta reteta si o sa fie ok.
Spor la treaba si te astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
Andreea, o sa incerc si eu nefierti, am mai vazut facuti asa.
Merci de vizita!
Foarte bine arata,Edith,ca de altfel orice ne prezinti tu aici! Am facut si eu cu ceva timp in urma acesti cartofei si au fost foarte,foarte buni!Multi pupici!
Merci frumos, Iulia! Asa e, sunt tare buni.
Merci de vizita, pupicei!
buna edith…si vreau sa iti zic ca esti fenomenaa,ai o gramada de retete minunate,tortul ganache l-am facut si a iesit senzational,o sa il repet sambata iar,azi am sa fac cartofii astia care par minunati!!!felicitari si jos palaria!!
buna, mady, esti dragutza si iti multumesc. Nu e chiar asa, dar eu ma bucur daca gasiti aici retete pe placul vostru.
Ma bucur ca ti-a placut tortul ganache. Sigur or sa-ti placa si cartofii!
Edith, arata grozav cartofii tai. Eu ii fierb intregi cu coaja, apoi ii curat , ii tai si-i bag la cuptor. Si intregi arata foarte bine.
Nota 20 pt blogul tau. 10 e prea putin….
Weekend placut.
Merci mult, Dora! Esti dragutza!
Si in coaja e o idee.. numai ca mie nu prea-mi place sa-i curat fierti.
Am vazut o metoda f rapida de curatat cartofii fierti, dar inca nu am aplicat-o. O sa o pun pr blog in curand.
We placut si te mai astept!
I-am facut deja de 2 ori in 3 zile. Sunt foarte buni si singuri, si ca garnitura. O alternativa mai sanatoasa la cartofii prajiti. La mai multe retete minunate!
Moatza, asa e, si noi i-am mancat simpli cu sosul cu usturoi si au fost minunati!
Merci frumos si te mai astept!
Am cumparat ce am nevoie si am sa fac maine cartofii. Felicitari ptr retetele tale…
Salutari…
Falina, sigur or sa-ti placa! Sa vii sa-mi spui cum ti-au placut 🙂
Merci si te mai astept!
Buna Edith!
Am vazut ca in reteta scrie 2-3 linguri de ulei, dar la detaliere nu amintesti nimic de ulei. Uleiul se amesteca cu condimentele, nu? Doar ca sa imi clarific confuzia. 😀
P.S. Iti vizitez blogul de cateva luni si am incercat o gramada de retete de aici. Felicitari pentru varianta de prezentare si retetele delicioase. O zi frumoasa!
Raluca, daca te uiti mai bine scrie in reteta de ulei 🙂
Uleiul se pune peste cartofi dupa ce ii fierbi.
Te mai astept si daca o sa citesti cu atentie nu risti ca la o prajitura, o “scapare” din asta sa transforme prajitura intr-un esec si nu as vrea :)!
Buna Edith!
Am vazut dupa ce am postat comentariul ca am gresit, dar m-am dus sa dorm. Mea culpa! Comentariul e postat la o ora tarzie pentru ca nu puteam sa dorm si vroiam sa pregatesc o masa speciala si ma tot gandeam la detalii, retete si am intrat pe blogul tau sa ma inspir. Se pare ca m-a luat valul. 😀
Cand fac o reteta pentru prima urmaresc cu atentie pasii.
Multumim (in numele tuturor gospodinelor care intra,dar nu posteaza comentarii) ca ne inspiri si mereu ii uimim pe cei dragi cu ceva nou si gustos!
O zi frumoasa!
F buni! I-am facut si eu azi! Multumesc de idee!
Buna, Edith! Ma delectez de vreo 2 zile cu blog-ul tau si gatesc si din el, azi am facut cartofi prajiti la cuptor si ma bucur tare mult ca de multe ori preferam sa-i prajesc in ulei, desi stiam ca nu-i sanatos, mai ales pt.copii,iar varianta asta a avut succes! Iar maine mi-am notat sa fac placintele englezesti, insa umplute cu cascaval si salam! Multumesc!
Aveam si eu o reteta asemanatoare:cartofii se fierbeau doar 3 minute in apa clocotita,se scurgeau bine,apoi se dadeau prin pesmet si doar dupa vreo 2 ore ii puneai la copt.Probabil ca sa se absoarba toata apa din cartofi.Oricum ar fii sunt f.buni!Si evident mai sanatosi decat prajiti.Multumim pentru reteta!
Buna. Sunt a beginner pe blogul tau, dar imi plac multe retete de aici si vreau sa le incerc cat de curand. Nu sunt experta in ale bucatariei, dar retetele tale ma inspira si ma fac sa-mi doresc sa gatesc!Am facut acesti cartofi aseara si familia mea a fost super incantata si chiar si niste musafiri neanuntati s-au bucurat de ei!Multumesc mult!
Nina, bine ai venit, ma bucur ca ti-au placut cartofii!
Sper sa mai incerci si alte retete!
Te mai astept! 🙂
Edith, arata senzational si in varianta asta! Eu am renuntat de tot sa ii mai prajesc de cand ii fac la cuptor. Dupa ce am incercat mai multe variante, care includeau si pre-fierbere, si hartie de copt, am ajuns la concluzia ca se fac si ies foarte buni si fara pre-fierbere, doar taiati, amestecati cu ulei si condimente, si aruncati intr-o tava non-stick la cuptor, aproximativ 30 minute la foc maxim. Stiu, suna nitel dubios, dar chiar merge! Felicitari pentru blog si reteta!
Andie, doar in 30 de minute sunt gata?? Stiam ca se pot face si nefierti, insa este nevoie de timp mai mult si tb taiati putin mai subtri..
Multumesc si te mai astept! 🙂
wow, sunt incredibil de buni! tocmai m-am ridicat de la masa:)
mersi pentru reteta!
Elena, ma bucur ca ti-au placut 🙂