Un aperitiv destul de rapid, deloc greu, foarte bun si cu siguranta de efect.
Ne trebuie:
carnati
aluat foietaj
1 ou
susan, mac (optional)Cum se face:
Am descoperit niste carnati de oaie tare buni de la “Macelarul Matache”
si m-am gandit sa ii fac in foietaj.
Se pot folosi orice fel de carnati subtiri.
Taiem carnatii in bucati de cca 5-6 cm lungime.
carnati
aluat foietaj
1 ou
susan, mac (optional)Cum se face:
Am descoperit niste carnati de oaie tare buni de la “Macelarul Matache”
si m-am gandit sa ii fac in foietaj.
Se pot folosi orice fel de carnati subtiri.
Taiem carnatii in bucati de cca 5-6 cm lungime.
Am mai intins putin foaia de foietaj dupa ce s-a dezghetat si am taiat-o fasii late de ca 1-1,2 cm.
Am pus pe fiecare bucata de carnat o fasie de aluat, in spirala, suprapunand putin fasiile intre ele.
Se pun in tava de la cuptor pe hartie de copt, se ung cu galbenus de ou
si daca vreti puneti susan sau mac deasupra (eu am pus susan).
Dati la cuptorul incins cca 20-25 de minte pana este facut foetajul.
Buni-buuuni. Dispar instantaneu.
Am mancat cu ketchup picant.
La Multi Ani de Sfanta Maria!
o zi minunata iti doresc
La multi ani si tie, James!
o zi frumoasa si tie!
Sunt absolut deliciosi, dar cand ma gandesc la carbohidrati si al kcal ma face sa dau un pas inapoi…
o zi minunata iti doresc
James, eu zic ca asa o data la cateva luni merg, ca-s taaare buni 😛
O seara frumoasa sa ai!
O idee excelenta!
Da, e ingenioasa si de efect cred eu.
Am sa incerc si eu. Arata bine.
Sigur or sa-ti placa, ghiocel 🙂 Merci de vizita!
salutare. eu sunt mai noua in ale bucatariei si speram sa ma poti ajuta cu o nelamurire : ce fel de foietaj anume e cel ce trebuie folosit pt aceasta reteta ?(fel, nume, eventual numele supermarketului) Multumesc frumos. Azi te-am descoperit si imi place la nebunie blogul tau 🙂
Buna Gbeorgiana,
Aluat de foietaj gasesti in orice superarket la raionul de alimente congelate. Nu conteaza ce marca este, fie ca este Linco, Morarita, Bella sau mai stiu eu care. Toate sunt la fel.
Ai grija insa, sa NU iei foi de placita (asta pt ca spui ca esti incepatoare). Firmele enunmerate mai sus au si aluat pt foietaj si foi de placita, sa citesti cu atentie.
Te mai astept!
Hello Edith.Acesti carnaciori in foietaj este a treia reteta pe care am incercat-o de cand te-am descoperit.Cu toate ca sunt foarte usor de facut mie nu prea mi-au iesit.Au iesit cam grosi,botocanosi.Hi hi hi.
Carnaciorii au fost subtiri,cat un deget.Aluatul de foietaj l-am mai intins putin cum ai spus,nu am taiat fasiile late,cu toate astea erau haiosi rau.
Cred totusi ca ar fi trebuit sa intind aluatul mai mult.Nu stiu ce sa zic.Nu aratau ca ai tai,nici pe departe.Dar macar au fost gustosi.
Asta este.Poate data viitoare.
Te pup.Numai bine Anca
Anca, imi pare rau ca nu ti-au iesit prea frumosi. Am procedat exact cum scrie in reteta si se vede in imagini… Poate nu ai intins tu suficient aluatul? Eu zic sa mai incerci cu un alt fel de aluat, trebuie sa iti iasa, nu am facut nimic in plus 🙂
Ma bucur ca totusi v-au placut 😉
Buna Edith.Doamne fereste …departe gandul ca ai mai facut ceva in plus.Vorba ta:se vede si din imagini.Nu am facut eu ceva…Nu i-am rulat cum trebuie sau poate am taiat prea late fasiile.Nu am vrut sa insinuez nimic.Ma mir ca mi-au iesit si asa.De obicei cand fac ceva nou nu-mi iese din prima.Acum la retele tale am fost tare.Erau bune si aspectoase.Te pup.
Stii ce cred ca e posibil sa mai fi fcut eu? Cand am rulat aluatul in jurul carnatului s-a mai intins aluatul inca putin…
Mai incerci si sigur iti iese 😉
Reteta asta mi-a iesit cel mai bine din toate cele incercate pana acum, cel putin asa zice prietenul meu. Mi s-a parut usoara si rapida, mai ales ca am un cuptor care se incalzeste foarte repede. Din pacate nu am gasit la magazin exact acelasi tip de carnati, dar pana la urma a iesit bine. E prima reteta cu foietaj facuta de mine, pana acum.
Diana, ma bucur tare ca ti-au iesit bine si ca v-au placut 🙂
Sunt sigura ca ies buni cu orice carnati de calitate 🙂
Mai am retete cu foietaj, iti recomand pizza snack – buna rau 😉