cake pops 1

Imi plac mult acadelele sau cake pops-urile cum le zic americanii šŸ™‚

Nu stiu de ce am tot amanat sa le fac. La fel s-a intamplat si cu cupcake-urile.

Primele acadele le-am facut aici,Ā  sanatoase, raw si fara zahar. Pe langa batoane, am facut si cateva acadele.

Minunate sunt! Ne incanta pe noi adultii, asupra copiilor nu va mai spun ce efect au.

Din cate am auzit, prima care a lansat aceste dulciuri a fost Bakerella

si de ani de zile ne incanta cu acadele care de care mai frumoase.

Ele la baza se fac din prajitura/blat de tort, dar eu am ales varianta rapida, cu piscoturi šŸ˜›

Ne trebuie:

200 g piscoturi

50 g nuca de cocos

3 lg lapte praf

50 unt de cacao (sau unt clasic)

7-8 lg de lapte

pudra din sfecla rosie (ca colorant)

2-3 lgt de apa de trandafiri (sau esenta de trandafiri)

Pentru ornat:

cca 80 g ciocolata

ornamente din zahar (optional)

– Ingredientele bold-uite sunt cumparate de pe site-ul pastaidevanilie.ro, unde gasiti o multime de alte

ingrediene delicioase pentru preparatele voastre (dati click pe ele pentru a va duce la fiecare produs de pe site –

– cantitati pentru 25 de acadele –

Cum se fac:

Maruntim piscoturile impreuna cu nuca de cocos in robotul de bucatarie, turnam peste ei untul de cacao topit

si laptele (puteti folosi si unt clasic). Omogenizam bine.

Eu am folosit sfecla rosie praf pe post de colorant pentru interiorul acadelelor, praf pe care l-am dizolvat

in lapte incalzit. Adaugati laptele praf, colorantul si apa de trandafiri (sau esenta de trandafiri).

Din amestecul obtinut, formam bilute pe care le asezam pe un platou.

Atentie, amestecul are tendinta de a se faramita. Eu am framanata usor fiecare bucata in mana,

ca pe plastilina, inainte de a forma biluta.

Topim ciocolata la bain-marie (eu am avut niste inimioare roz de ciocolata). Daca vreti sa colorati ciocolata alba,

folositi un colorant pentru ciocolata, sa nu folositi din cele pe baza de apa din comert.

Inmuiem fiecare betisor in ciocolata topita si il infigem in bilutele de pe platou.

IMG_8223_1

Dam la congelator pt cca 5 minute (sau 10 la frigider).

Apoi trecem fiecare acadea prin ciocolata topita (la care adaugam si putin unt de cacao sau 1 lgt de ulei).

Scurgem excesul de ciocolata si le punem la scurs, infugandu-le intr-o bucata de polistiren,

sau ce aveti la indemana.

Inainte sa se usuce ciocolata, aplicati decoratiuni de zahar. Eu am folosit mini inimioare.

Enjoy!

cake pops  2

Cum nu stiu daca voi mai posta vreo reteta pana de Craciun, va doresc sa aveti

Sarbatori Fericite, linistite, cu sanatate si bucurii langa cei dragi!

cake pops

********************************************************************

S-a terminat concursul Ispita Culinara unde am facut parte din juriu.

Castigatoarea mobilei de bucatarie de la Mobexpert oferita de Knorr si retetaperfecta.ro

a fost Ioana Manole. Felicitari Ioana! Sa o folosesti sanatoasa si sa te bucuri de ea!

Ioana a avut retete interesante, bine realizate si a strans si multe puncte din partea prietenilor.

A fost o experienta minunata sa ā€œtrec in revistaā€ atatea retete, unele din ele inedite.

Am ramas cu multe idei de pus in aplicare si de savurat pe viitor.