Imi plac mult acadelele sau cake pops-urile cum le zic americanii 🙂
Nu stiu de ce am tot amanat sa le fac. La fel s-a intamplat si cu cupcake-urile.
Primele acadele le-am facut aici, sanatoase, raw si fara zahar. Pe langa batoane, am facut si cateva acadele.
Minunate sunt! Ne incanta pe noi adultii, asupra copiilor nu va mai spun ce efect au.
Din cate am auzit, prima care a lansat aceste dulciuri a fost Bakerella
si de ani de zile ne incanta cu acadele care de care mai frumoase.
Ele la baza se fac din prajitura/blat de tort, dar eu am ales varianta rapida, cu piscoturi 😛
Ne trebuie:
200 g piscoturi
50 g nuca de cocos
3 lg lapte praf
50 unt de cacao (sau unt clasic)
7-8 lg de lapte
pudra din sfecla rosie (ca colorant)
2-3 lgt de apa de trandafiri (sau esenta de trandafiri)
Pentru ornat:
cca 80 g ciocolata
ornamente din zahar (optional)
– Ingredientele bold-uite sunt cumparate de pe site-ul pastaidevanilie.ro, unde gasiti o multime de alte
ingrediene delicioase pentru preparatele voastre (dati click pe ele pentru a va duce la fiecare produs de pe site –
– cantitati pentru 25 de acadele –
Cum se fac:
Maruntim piscoturile impreuna cu nuca de cocos in robotul de bucatarie, turnam peste ei untul de cacao topit
si laptele (puteti folosi si unt clasic). Omogenizam bine.
Eu am folosit sfecla rosie praf pe post de colorant pentru interiorul acadelelor, praf pe care l-am dizolvat
in lapte incalzit. Adaugati laptele praf, colorantul si apa de trandafiri (sau esenta de trandafiri).
Din amestecul obtinut, formam bilute pe care le asezam pe un platou.
Atentie, amestecul are tendinta de a se faramita. Eu am framanata usor fiecare bucata in mana,
ca pe plastilina, inainte de a forma biluta.
Topim ciocolata la bain-marie (eu am avut niste inimioare roz de ciocolata). Daca vreti sa colorati ciocolata alba,
folositi un colorant pentru ciocolata, sa nu folositi din cele pe baza de apa din comert.
Inmuiem fiecare betisor in ciocolata topita si il infigem in bilutele de pe platou.
Dam la congelator pt cca 5 minute (sau 10 la frigider).
Apoi trecem fiecare acadea prin ciocolata topita (la care adaugam si putin unt de cacao sau 1 lgt de ulei).
Scurgem excesul de ciocolata si le punem la scurs, infugandu-le intr-o bucata de polistiren,
sau ce aveti la indemana.
Inainte sa se usuce ciocolata, aplicati decoratiuni de zahar. Eu am folosit mini inimioare.
Enjoy!
Cum nu stiu daca voi mai posta vreo reteta pana de Craciun, va doresc sa aveti
Sarbatori Fericite, linistite, cu sanatate si bucurii langa cei dragi!
********************************************************************
S-a terminat concursul Ispita Culinara unde am facut parte din juriu.
Castigatoarea mobilei de bucatarie de la Mobexpert oferita de Knorr si retetaperfecta.ro
a fost Ioana Manole. Felicitari Ioana! Sa o folosesti sanatoasa si sa te bucuri de ea!
Ioana a avut retete interesante, bine realizate si a strans si multe puncte din partea prietenilor.
A fost o experienta minunata sa “trec in revista” atatea retete, unele din ele inedite.
Am ramas cu multe idei de pus in aplicare si de savurat pe viitor.
Cat sunt de frumoase!!! Un Craciun fericit si linistit alaturi de toti cei dragi!!
Pup cu drag
Multumesc, Craciun fericit si tie! :*
Minunate Edith!!! iti doresc craciun fericit alaturi de cei dragi tie!!!
Craciun fericit! Multumesc 🙂
Sunt drãgãlase si chiar se fac usor, am gãsit betisoarele la supermarket trebuie sã prind o zi cu rãbdare:))am vãzut ca sunt la modã…
Sãrbãtori frumoase sã aveti <3
ma intereseaza unde gasesc betisoarele …de la care supermarket le-ati luat?
Ramona, da, chiar ne-ar fi de folos sa ne spui unde ai gasit. Eu le-am luat din strainatate…
Sarbatori fericite si tie! 🙂
Frumusetea sarbatorilor de iarna sa va gaseasca in case alaturi de cei dragi. Aceasta sarbatoare sa va aduca multa sanatate, fericire si implinirea tuturor dorintelor.Sarbatori Fericite!
superbe si de mare efect! inspirata idee!
sunt superbe <3
multumesc <3
Arata genial. Vreau si eu sa fac astazi, dar nu stiu incotro sa ma duc dupa betisoare. Imi puteti da un sfat?
Sa vedem poate ne spune Ramona de unde le-a luat. Eu le-am luat din strainatate. Se mai pot comanda de pe ebay, insa dureaza pana ajung..
Poti folosi insa si bete pentru frigarui, pe care le tai putin 🙂
AM luat bete de frigarui pana la urma. Multumesc.
Super, sper sa-ti placa 🙂
Superbe! La fel si pozele! Felicitari, Edith!
Sarbatori fericite si cat mai multe retete delicioase si frumoase cu care sa ne incanti si la anul 🙂
Corina
Multumesc mult, Corina! Sarbatori fericite si tie! 🙂
Foarte frumoase!!! Craciun fericit draga Edith! Sa iti aduca mosul tot ce iti doresti tu…
Craciun fericit si voua, Cristina! Te pup!
Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!
Multumesc!
Craciun fericit si tie! 🙂
Craciun fericit alaturi de cei dragi si sa-ti aduca mosul tot ce ti-ai dorit! <3
Multumesc frumos Flory! La multi ani!
Craciun Fericit, Edith si sa ne incanti in continuare cu minunate retete! 🙂
Ilinca
Multumesc frumos, Ilinca! La multi ani!
Te mai astept!
Fie ca Mosul sa vina incarcat cu fericire, caldura si bucurie, iar Anul Nou sa te gaseasca alaturi de cei dragi.
Colindele sa-ti mangaie sufletele si lumina sarbatorilor sa-ti calauzeasca pasii spre implinirea viselor.
Iti multumesc frumos pentru urari, Alexandrina!
Un an nou cu sanatate si bucurii iti doresc! 🙂
Sunt minunate asa roz, plus esenta de trandafiri pe care o am si eu, deci trebuie sa le fac 😉
Apropo, Ramona locuieste in Portugalia, iar acolo betisoare se gasesc.
Din cate stiu, se mai gasesc betisoare pe siteul lumeabasmelor, parca…
Liana, multumim de precizare. Asa nu mai speram sa gasim si in supermarketurile noastre betisoare :)))
Nu am vazut pe lumeabasmelor. Chiar o sa ma uit.
buna , o intrebare: cam cat rezista? adica eu as vrea sa fac azi si sa le servesc de revelion pe 31. se vor intarii pana atunci sau li se vor intampla ceva ? multumesc
Depinde foarte mult de calitatea ciocolatei cu care le imbraci. De ex, la mine, dupa vreo 2 zile tinute la temp camerei, au inceput sa apara pete usor alburii pe suprafata lor.
Daca le imbraci in cioco alba, nu cred sa ai probleme.
Nu stiu cum reactioneaza daca le tii la frigider, la fel, depinde de calitatea ciocolatei.
Poti face bilutele si sa infigi betele in ele astazi, iar duminica sau luni dimineata sa le dai prin cioco 🙂
ok , multumesc mult asa am sa fac . sarbatori fericite !!!
buna! am o intrebare, stelutele le-ai gasit in comert sau sunt facute? multumesc!
despre ce stelute vorbesti? Am aplicat inimioare pe acadele..
Iar inimioarele le-am luat de aici: http://www.pastaidevanilie.ro/decoratiuni-desert/109-ornamente-inimioare.html (era link catre ele la ingrediente).
Spor!
Buna EDITH! Ce fel de ciocolata folosesti tu pt aceste minunatii?
multumesc!
Mihaela, eu pentru astea am folosit niste inimioare roz din ciocolata pe care le aveam prin dulap, nefolosite de ceva vreme.. Insa poti folosi o ciocolata alba de calitate si colorant, neaparat pentru ciocolata. Nu din cel ce contine apa.
in loc de lapte praf,ce as putea folosi?multumesc
poti pune un piscot in plus fata de cele 200 g. Ideea este sa rezulte o compozitie compacta, fara portiuni uscate, ce poate fi facuta bilute.