burger de naut 3 - Burgeri de naut

Am venit si cu o reteta de post, pentru cei care tin post in perioada asta sau de ce nu, pentru vegetarieni.

O alternativa delicioasa la burgerul din carne: burger vegetal, mai precis burger de naut.

Pentru carcotasi, ca de la carnivor la carnivor, vreau sa va spun ca seamana foarte bine la gust cu cel din carne.

Musai sa-l incercati! Ca sa nu mai spunem ca nautul este foarte sanatos.

Pe langa continutul ridicat de nutrienti (magneziu, fosfor, potasiu, calciu, seleniu), contine si fibre insolubile

atat de necesare unei digestii sanatoase.

Ne trebuie:

2 conserve de naut

4 linguri de ulei

1 ceapa medie (sau 3 fire ceapa verde)

5 catei de usturoi

1/2 legatura patrunjel

6 linguri de fulgi de ovaz macinati

1/2 lingurita de sos iute

1/3 lingurita turmeric (optional – pentru culoare)

sare, piper

– cantitati pentru cca 9 bucati –

Am folosit conserve de naut de la Sun Food – conserve 100% sanatoase.

Este un produs nou, iar acum ca il gasim in supermarketuri, ne va fi mult mai usor sa pregatim retete delicioase cu naut.

naut SunFood 1 - Burgeri de naut

Cum se fac:

Scurgem apa din conserve si clatim nautul intr-o sita. Il scurgem bine si il punem in robotul de bucatarie

impreuna 4 linguri de ulei, pentru a obtine o pasta (nu este nevoie sa fie la fel de fina ca la hummus).

Amestecam nautul cu ceapa si patrunjelul tocate marunt, usturoiul pisat, fulgii de ovaz macinati (ii puteti

inlocui cu tarate de ovaz sau pesmet daca doriti), sare, piper, sos iute. Eu, asa cum v-am obisnuit,

am adaugat si turmeric pentru o culoare frumoasa.

naut pt burgeri 1 - Burgeri de naut

Omogenizam bine amestecul cu mana si formam cu mainile usor umede, hamburgeri de cca 8 cm diametru

(sau dupa preferinte). Punem 1 lg de ulei intr-o tigaie antiaderenta si prajim burgerii cca 4 minute pe fiecare parte.

burgeri in tigaie 1 - Burgeri de naut

Intoarceti-i cu grija, cu o paleta, pentru ca sunt destul de fragili (pentru a-i obtine mai compacti,

puteti mari cantitatea de fulgi de ovaz macinati pe care o folositi).

Eu le-am mancat cu chifla (doar jumatate, nu ca in foto, ca e prea multa paine), pe pat de rucola si felii de rosii.

Desigur, puteti folosi orice combinatii si sosuri preferati. Ai mei au fost perfecti asa 🙂

burger de naut 1 1 - Burgeri de naut

Enjoy!

burger de naut 2 1 - Burgeri de naut