Burgerul de conopida de la Edenia este numai bun pentru mesele rapide de vara

(si nu numai), pentru pranzuri sau cine rapide si delicioase!

Nu trebuie decongelati, se pot pregati si la cuptor, deci o varianta mai dietetica si mai sanatoasa,

in plus, foarte important, nu contin “prostii”.

Ne trebuie:

o cutie burger de conopida Edenia 

2 chifle

salata verde

cca 50 g gorgonzola

o rosie

Pentru perele caramelizate:

o para

o lingura de unt

1 lingura de zahar

2 linguri zeama de lamaie

sare, piper

Pentru sos:

3 linguri ketchup

1 lingurita mustar

Cum se fac:

Punem la cuptor cei 4 bugeri de conopida Edenia (fara a-i decongela), pe hartie de copt,

cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 15 minute.

Intre timp caramelizam para, curatata de centrul cu samburi, taiata felii subtiri.

Topim untul in tigaie, adaugam zaharul si zeama de lamie, amestecam si dupa ce se topeste

zaharul si sosul incepe sa fiarba, adaugam si perele.

Le lasam sa fiarba acoperit, la foc mic, cca 10 minute pe o parte (le verificam din cand in cand sa nu se arda).

Cand burgerii de conopida s-au gatit, imediar dupa ce ii scoatem din cuptor, cand sunt fierbinit, punem felii de gorgonzola

deasupra, apoi punem peste branza un alt burger. In felul asta, branza se va topi usor.

Asamblam burgerii: punem pe jumatate de chifla o lingura generoasa de sos pregatit amestecand

ketchup-ul cu mustarul, o foaie de salata, cei doi burgeri de conopida suprapusi cu branza intre ei,

felii de para caramelizata, 2 felii de rosii si cealalta jumatate de chifla.

Noi am mancat cu o salata din mix de salate, acrisoara.

Bun tare burgerul de conopida cu pere caramelizate si gorgonzola!

Enjoy!