O idee delicioasa si la indemana pentru toti amatorii de burgeri si nu numai.

Am descoperit de curand burgerii de conopida de la Edenia care sunt deliciosi.

Nu trebuie decongelati, se pot pregati si la cuptor, deci o varianta mai dietetica si mai sanatoasa,

in plus, nu contin “prostii”, ceea ce este cel mai important.

Daca sunteti iubitori de ceapa caramelizata, veti iubi burger de conopia cu ceapa caramelizata.

Are avantajul ca poate fi consumat si de ovo-lacto vegetarieni si poate fi preparat de seara si luat

ca pachetel la serviciu sau la picnic.

Ne trebuie:

o cutie burger de conopida Edenia 

2 chifle

salata verde

4 felii cascaval afumat

Pentru ceapa caramelizata:

2 cepe mari

3-4 linguri de ulei

1 lingurita de zahar

sare, piper

Pentru sos:

3 linguri ketchup

1 lingurita mustar

1 lingurita miere

Cum se fac:

Ne ocupam intai de ceapa caramelizata. O tocam solzi nu foarte fini, o punem intr-o tigaie antiaderenta

cu ulei si sare si o lasam sa se prajeasca, acoperit, amestecand din cand in cand.

Cand ceapa devine usor translucida, adaugam zaharul si mai lasam pe foc inca 3-5 minute, amestecand des.

Cat se face ceapa, punem la cuptor cei 4 bugeri de conopida Edenia (fara a-i decongela),

pe hartie de copt, cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 15 minute.

Asamblam burgerii: punem pe jumatate de chifla o lingura generoasa de sos pregatit amestecand ingredientele de mai sus,

o foaie de salata, o felie de cascaval afumat, doi burgeri de conopida, din nou felie de branza, inca putin sos,

ceapa caramelizata, foaie de salata si jumatatea de chifla de deasupra.

Simplu si “ultra-mega” delicios.

Enjoy!