Reteta Mona
De cand am vazut reteta asta la Mona am stiut ca e pe gustul meu. Si asa a fost.
A iesit o minunatie de bundinca dintr-o combinatie mai ciudata
care nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap sa o fac.
Fata de retetea originala, are mici modificari.
Ne trebuie:
200g paine rupta bucatele (mai mari)
600g carne tocata
200g paine rupta bucatele (mai mari)
600g carne tocata
(amestec de vita cu porc am avut eu)
350ml lapte dulce
2 cepe
1 cutie de rosii in bulion
patrunjel si marar
2 oua
50g unt
ulei
2 linguri de pesmet
cimbru
boia de ardei dulce sau iute,
sare, piper
350ml lapte dulce
2 cepe
1 cutie de rosii in bulion
patrunjel si marar
2 oua
50g unt
ulei
2 linguri de pesmet
cimbru
boia de ardei dulce sau iute,
sare, piper
Cum se face:
Calim ceapa tocata marunt 3-4 minute apoi adaugam carnea si lasam cateva minute.
In cazul in care carnea nu isi lasa suficineta apa, punem cateva linguri de apa si lasam sa fiarba cca 10 min.
Adaugam rosiile in bulion si lasam pe foc pana se evapora sucul de la rosii.
Calim ceapa tocata marunt 3-4 minute apoi adaugam carnea si lasam cateva minute.
In cazul in care carnea nu isi lasa suficineta apa, punem cateva linguri de apa si lasam sa fiarba cca 10 min.
Adaugam rosiile in bulion si lasam pe foc pana se evapora sucul de la rosii.
Punem verdeata ( eu am pus mai mult marar) , sare, piper si omogenizam compozitia.
Batem ouale cu laptele , adaugam cimbrul.
Ungem si tapetam cu pesmet un vas care merge la cuptor.
Asezam jumatate din bucatelele de paine,
Ungem si tapetam cu pesmet un vas care merge la cuptor.
Asezam jumatate din bucatelele de paine,
turnam si jumatate din amestecul de lapte si oua
(presam cu o lingura ca acesta sa fie bine absorbit de paine ), punem si amestecul de carne,
(presam cu o lingura ca acesta sa fie bine absorbit de paine ), punem si amestecul de carne,
apoi din nou un strat de paine si restul de compozitie cu lapte si oua.
Presaram pe toata suprafata boia si cubulete de unt.
Presaram pe toata suprafata boia si cubulete de unt.
Dam la cuptor la foc potrivit pentru 35-40min pana se rumeneste frumos deasupra.
Se serveste calda, iar cu muraturi e delicioasa.
Este o budinca cu un gust excelent care se face destul de repede.
Ne-a placut foarte mult.
Este o budinca cu un gust excelent care se face destul de repede.
Ne-a placut foarte mult.
Yummy! Interesanta reteta. O saptamana placuta! Pup.
Felicitari si multumesc pentru minunile pe care ni le prezinti!
..si offtopic: http://cutiamuzicala.blogspot.com/2009/03/viata-oportunitate-pentru-tine.html
Marcela, sa stii ca a fost tare buna. O saptamana faina si tie!
Pup!
Super idee Edith, mai ales pentru mine care ma feresc de executia aluaturilor, sper sa o incerc dar dupa ce mai trec caldurile, acum nu aprind cuptorul.
Te pup
BD, sa stii ca a fost tare buna, iar cu muraturi e mmmmmm 🙂 Pup!