Stiti zilele in care venim de la serviciu fara chef de gatit, infometati si in care nu avem mai nimic in frigider?
Sigur le stiti. Cu totii cred ca le-am avut. Pentru zilele acelea, pentru zilele fara chef de gatit, pentru zilele prea calde pentru
a aprinde cuptorul, sau pentru orice alta zi, exista bruschetele.
Sunt rapide, delicioase si se pot face cu doar 2-3 ingrediente.
Astazi avem bruschete cu ton si rosii uscate, la care am adaugat usturoi si patrunjel. Totul pe felii crocante de paine.
A fost o combinatie delicioasa, credeti-ma! 🙂
Ne trebuie:
felii de bagheta (sau paine normala)
1 catel de usturoi
160 g ton RIO Mare in suc natur
4-5 jumatati de rosii uscate in ulei
patrunjel tocat
piper
– cantitati pentru 2-3 portii –
Cum se fac:
Prajim feliile de paine intr-o tigaie antiaderenta – fara ulei, pe ambele parti, pana se rumenesc usor.
Intre timp, intr-un bol amestecam tonul (cu sau fara o parte din ulei), rosiile sucate taiate cubulete, patrunjelul tocat marunt si piper.
Daca folositi conserva de ton in suc propriu, recomand sa adaugati amestecului 1-2 linguri ulei de la rosiile uscate,
pentru un plus de savoare si pentru a lega compozitia.
Frecam feliile de paine prajita cu catelul de usturoi pe o parte (nu va sfiiti, cu incredere, sa se simta gustul de usturoi) si asezam amestecul
de ton deasupra. Puteti pisa usturoiul si pune in amestecul de ton, ins eu am vrut o aroma de usturoi doar, ca sa simt si gustul rosiilor uscate.
Savuram cu muulta pofta.
Enjoy!
Am folosit in aceasta reteta Tonul natural de la RIO Mare – adevaratul gust italian.
Pe langa conservele de ton pe care le putem folosi in multe preparate delicioase precum si pentru pachetel rapid pentru la servici,
am descoperit la Rio Mare Insalatissime, niste salate absolut delcioase pe baza de ton, cu diverse alte ingrediente.
Mai jos este salata cu cous cous si cea mexicana, putin picanta, cu fasole si porumb.
Pot fi consumate ca atare, sau adaugate peste salata verde, baby spanac, ruccola, perfecte pentru un lunch box cu Rio Mare.
Ediiiith, ai mila, sunt la serviciu! Inca nu am iesit la masa. Am ingredientele acasa si diseara stiu care va fi cina mea. Thanks again pentru inspiratie 🙂
Dana, este tare faina combinatia, sper sa-ti placa.
PS. imi pare rau ca tia-m facut pofta la serviciu 😀
delcioase trebuie sa fie bruschetele tale! Iar pozele, ce sa mai vorbim!! 🙂
Multumesc! 🙂
Da, sunt tare bune! 😉