si mi s-a parut interesanta. Ies niste aperitive dragalase si de efect.
600 g aluat foietaj
200 g bacon
200 g smantana
2 oua
1/2 ardei gras rosu
3-4 fire de ceapa verde
sare
piper
Cum se face:
Lasam foietajul la dezghetat la teperatura camerei.
Intre timp facem umplutura. Batem ouale, le amestecam cu smantana
apoi punem bacon-ul, ardeiul, ceapa verde, toate taiate marunt, sare si piper.
Intindem putin foietajul si taiem patratele (de 10cm/10 cm recomand).
Eu initial le-am facut mai mari, ca aici:
Dar cum nu mi-au placut cum arata le-am mai micsorat putin.
Punem fiecare patrat de aluat in forme de briose, presam incet cu degetele
si punem umplutura de ou si smantana.
Aveti grija sa nu puneti prea multa umplutura ca iese din briosa.
Dam la cuptorul incins bine pt cca 20-25 de minute.
Si scoase de la cuptor (aici sunt cele taiate mai mici):
Bune, rapide si de efect!
Mi-a mai ramas putina umplutura si am pus 2 lg de faina, un varf de lingurita de praf de copt
si le-am pus in formele de briose.
Au iesit niste muffinsi dragalasi (la care nu am poza din pacate).
Te tot urmaresc din umbra, dar iata ca indraznesc de data asta sa si scriu. Foarte bine arata, cred ca merg cu un paharut de bere. Daca nu am ceapa verde, ce fac, trebuie sa astept primavara sau pot pune ceapa uscata ?
Danelutza, ma bucur ca-ti plac. Sunt excelente cu un pahar de bere si, da, merg si cu ceapa normala. Sa stii ca ceapa verde se gaseste si prin piata si prin hypermarket-uri.
Ideea e ca merg cu orice combinatie de ingrediente iti place. Eu am ales combinatia asta pt ca imi place mult.
Te mai astept.
Edith,felicitari pt. blog!Te citesc de ceva timp si-ti admir maiestria in a face lucruri frumoase si bune.Eu locuiesc in Texas si aici sunt o gramada de retete asemanatoare cu ce ai facut tu.Daca vrei sa arate si mai bine, taie foietajul rotund atunci cind il pui in forma de muffins…..Felicitari inca o data pt. tot ce faci !
Merci Carmen, ma bucur ca iti plac retetele mele. Si nu e vb chiar de maiestrie..poate doar de pasiune.
Merci pt idee, da ai dpretate si mie mi-a trecut prin cap ca ar putea ara mai bine rotunde, insa m-am gandit ca o sa arunc o gramada de aluat daca le decupez.. Data viitoare o sa incerc sa le fac rotunde.
Daca ai vreo reteta preferata, mai deosebita din Texas poti sa-mi trimti sa o incerc si eu..
ID-ul meu de mess este la profil 🙂
Texanii manainca f. multa vita.Sunt f. bune fripturile de vita.De ex. se gasesc la magazine gata preparate numai sa le pui citeva minute la prajit(sunt taiate in forma rotunda si invelite de jur imprejur cu bacon).In gem. aici se maninca carnea medium spre rare(adica aproape in singe),noua nu ne place chiar asa…Dar o sa-ti scriu in weekend citeva retete .
Le-am facut şi eu, sunt super bune şi rapide. Am pus şi câte o măslină pe fiecare. Pupici de la pitici!
@Carmen: Hmm e buna vita, insa ce gasesti la noi si scrie ca e manzat, e de obicei destul de tare…
Astept cu interes ce retete iti plac tie mai mult (una-doua, cate si cand ai timp)
Ami, ma bucur ca ti-au placut 🙂 Pupici!
tocmai m-a lovit o pofta crunta :))
Inseamna ca si-a atins scopul reteta? 😛
da, dar eu am interdictie in bucatarie :))
de la cinee? 🙁
Hristos a-nviat!Am facut reteta de sarbatori. Au iesit super bune si sunt usor usor de facut!
Adevarat a-nviat, Bianca!
Ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
ce bunatate,eu cautam o reteta sa fac ceva dulce dar astea mi-au facut cu ochiul si ma bucur ca ,m-am hotarat sa fac briosele pentru ca au iesit minunate,mai ales ca am facut portie dubla cum fac eu deobicei. au iesit foarte bune si au un gust delicios mi-au placut atat de mult ca am sa le fac si maine.
Mary, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Sa stii ca si pe astea le poti face dulci daca vrei, le umpli cu branza dulce amestecata cu ou, zahar, vanilie, stafide.. 🙂
Gata le-am terminat si le tot numar ….intai musafirii aveau cate 2 acum 1 si jumatate … probabil nu le mai dau nimic :))
Sa ai un an nou usor, vesel si sanatos!!!
:)) Gabriela, sper ca a mai ajuns la invitati macar cate una.
Multumesc! Si tu sa ai un an asa cum ti-l doresti! 🙂