Am vazut mai de mult ideea asta (nu mai tin minte exact unde)
si mi s-a parut interesanta. Ies niste aperitive dragalase si de efect.
Acestea fiind spuse, declar inchisa seria pregatelilor de Revelion&Sf Ioan. De acum (ne) revenim la normal. 😛
Ne trebuie:
600 g aluat foietaj
200 g bacon
200 g smantana
2 oua
1/2 ardei gras rosu
3-4 fire de ceapa verde
sare
piper

Cum se face:
Lasam foietajul la dezghetat la teperatura camerei.
Intre timp facem umplutura. Batem ouale, le amestecam cu smantana
apoi punem bacon-ul, ardeiul, ceapa verde, toate taiate marunt, sare si piper.

Intindem putin foietajul si taiem patratele (de 10cm/10 cm recomand).

Eu initial le-am facut mai mari, ca aici:

Dar cum nu mi-au placut cum arata le-am mai micsorat putin.
Punem fiecare patrat de aluat in forme de briose, presam incet cu degetele
si punem umplutura de ou si smantana.
Aveti grija sa nu puneti prea multa umplutura ca iese din briosa.

Dam la cuptorul incins bine pt cca 20-25 de minute.
Si scoase de la cuptor (aici sunt cele taiate mai mici):

Bune, rapide si de efect!

Mi-a mai ramas putina umplutura si am pus 2 lg de faina, un varf de lingurita de praf de copt
si le-am pus in formele de briose.
Au iesit niste muffinsi dragalasi (la care nu am poza din pacate).